-Az jó, az jó… Innentől nem lesz baj, kicsit még lehet kába leszel de szerintem 1-2 óra és jelentősen jobban fogod magad érezni. - megkönnyebbüléssel konstatálom, hogy tényleg relatíve hamar megszabadult a szervezete a gyógyszertől, ami a farkas géneknek köszönhetőem gyorsabban kiürül a véréből. Jobb, mintha akár egy óra vagy több is eltelt volna - a regenerálódási folyamat nem lenne ennyire zökkenőmentes. De inkább nem is gondolkodok azon, mi lett volna ha. Nagyon szeretném, ha többet ez nem fordulna elő, valószínűleg ez pörög az agyamban, amikor a dugikészletet a pirulákból a lefolyóban tüntetem el. Nem tudom Archie mikor veszi észre, és haragszik-e majd rám emiatt, de úgy érzem, ezt meg kellett tennem, és farkasom is egyetért velem. Még akkor is, hogy ha Archie nagyon akarja, megtalálhatja a módját, hogy újabb adagot szerezzen belőle, bár remélem erre nem fog már sor kerülni.
Átadom neki a vizet, és figyelő szemekkel követem a mozdulatait, ahogyan a kanapéra ül. Az arcába máris kezd visszatérni a szín, noha azért még közel sem az igazi. -Oké, nem főzök, de akkor rendelek valamit, mert enni muszáj. Mit ennél? - kérdezem, hangomból és tekintetemből sugárzik némi makacsság. Ha nem mond semmit, én fogok dönteni arról, mit kap, de szerintem ennyire már ismer, hogy ebben nem lesz apelláta.
Mivel egy ideig még maradni tervezek, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg rendben van, eszik és iszik rendesen, leveszem a pulcsimat, a kanapé háttámlájára terítve. A pólóra tett megjegyzésre először egy pillanatra összeráncolom a homlokomat, a ruha aljánál fogva kicsit elemelem, hogy lepillantva megnézzem, mire céloz, és amikor koppan, érzem, hogy egy másodperc alatt a fülem tövéig elvörösödöm. -Basszus, ez olyan ciki! - motyogom az orrom alatt, miközben a kezeimbe temetem az arcomat. Zavartan köszörülöm meg a torkomat. -Öhm… igen, még megvan, de amúgy nem szoktam hordani, csak most a kezembe akadt, és ezt vettem fel reggel és… jaj. - össze-vissza hadarok, tényleg teljesen zavarban vagyok.
Most nekem van szükségem egy kis vízre, így nem ülök le, hanem magamnak is töltök egy pohárral, ezzel nyerve magamnak egy kis időt, hogy összeszedjem magam. A második korty után kezd el tudatosulni bennem, hogy az elmúlt percekben mióta itt vagyok, a falam le volt engedve, pedig megbeszéltem magammal, hogy annak állnia kell. Mégis, amikor megláttam Archie-t a fürdőszobában, ösztönösen jött minden. Most azonban jobban van, így okosabb lenne újra felhúzni azt. Kár hogy nem megy csettintésre. Visszasétálok a nappaliba, és leülök a kanapéra, egyik lábamat magam alá húzva. Ismét megköszörülöm a torkomat, próbálva normalizálni mind a pulzusomat mind pedig az arcszínemet, ám előbbi még mindig szapora, utóbbit pedig a paradicsom megirigyelné. A fülem mögé tűröm a hajam. -Szóval, mit ennél? -kérdezem, igyekezve úgy tenni, mintha az iménti pólós fiaskó meg se történt volna, bár nehéz, hiszen itt virít rajtam bizonyítékként.
If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
Mara érintése a karomon olyan, mintha hirtelen valami stabilizálná az ingatag talajt a lábam alatt. A szavai lágyak, mégis határozottak, és bármennyire is próbálnék ellenállni, egyszerűen nem tudok. Tudja, hogy valahol mélyen hibáztatom magam, de nem dorgál, nem kér számon. Csak ott van, és ez valahogy elég. Az ölelésére visszaölelek, gyengén ugyan, de annyira szükségem volt rá, hogy még a büszkeségemet is félre tudtam tenni. Nem támaszkodok rá, bár tudom, hogy megengedné, ha szükségem lenne rá. Amikor rákérdez a gyógyszerekre, és hogy mennyi idő telt el a hányás előtt, újra élesen hasít belém a bűntudat. Igen, ez az a rész, amit szívesen kihagynék. Nem akarok erről beszélni, de muszáj valami választ adnom. - Nem sok, talán tíz perc vagy húsz, de nem igazán figyeltem az időt. - mondom halkan, miközben elkerülöm a tekintetét. A farkasom a felszín alatt tovább mocorog, ahogy Mara szavai nyugalmat hoznak. A testem is gyorsabban reagál, de most leginkább a fejemben kellene rendet tennem, mielőtt újra elborítana ez a köd. Ahogy Mara a fürdőszobából kilép, egy pillanatra egyedül maradok. Próbálom összeszedni magam, hogy ne úgy érezze, tovább kell babusgatnia, de amint a tükörbe nézek, látom, hogy mennyire nyúzott vagyok. Fogat mosok, öblítek, de a keserű íz még mindig ott van a számban, ahogy a torkom is karcosan emlékeztet a korábbi hányásra. De tudom, ez már inkább csak az érzés, hiszen a mentol kellemesen zsibbasztani kezd. Mire visszajön, már jobban érzem magam, legalábbis fizikailag. A kezében egy pohár vízzel lép hozzám, és én hálásan elfogadom. Az egyszerű gesztus olyan természetesnek tűnik, mintha évek óta ezt tenné. Bár, ha jobban belegondolok, talán így is van. - Köszi. - motyogom, és egy korty után leülök a kanapéra. Ahogy lerogyok, a vállaim végre ellazulnak. Még mindig feszül a gyomrom, de legalább nem az a mindent elsöprő pánik uralkodik bennem. Mara kérdésére, hogy ettem-e, csak a fejem rázom. Nem is emlékszem, mikor volt utoljára, hogy rendesen ettem volna. - Nem ettem. De nem kell főznöd, Mara. - szólok, de érzem, hogy úgysem hagyja annyiban. A következő pillanatban leveszi a pulcsiját, és észreveszem, hogy a póló, ami alatta van, az egyik régi atlantaim. Egy pillanatra megáll a kezem a pohár fölött, és valami melegség szökik a mellkasomba, amit nehezen tudok hova tenni. A feszültség egy része elillan, amikor látom ezt az apró, de jelentőségteljes részletet. A póló, amit már el is felejtettem, most hirtelen újra valósággá válik. - Szóval... még megvan az a póló. - Nem tudom, miért mondom ki, de valahogy szükségét érzem, hogy említsem. Talán csak azért, mert jó érzés látni valami olyat, ami emlékeztet arra az időre, amikor minden kicsit egyszerűbb volt.
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Hétf. 21 Okt. 2024 - 16:46
Breaking point
Nem tudom mikor éreztem utoljára ilyen zsigeri rettegést, mint abban a néhány percben, ami Archie üzenetének olvasása és aközött telt el, hogy megláttam őt a fürdőszobájában. Amikor azt írta, hogy talál túltolta, tényleg attól féltem, hogy arra érkezek, hogy a földön fekszik ájultan, vagy akár még rosszabb. Hiába vagyok képzett egészségügyi alkalmazott, és tudom, hogy mi a teendő ilyen helyzetekben, egészen más, mikor egy olyan ember szorul ellátásra, aki fontos a számunkra. Szerencsére azonban erre nincs szükség, megkönnyebbülésem pedig egy ölelésben csúcsosodik ki. Érzem erőtlen karját a hátam mögött, és jól esik, hogy viszonozza amennyire erejéből kitelik. Nem támaszkodom rá, sőt, ha szükséges, segítek neki egyensúlyt tartani, de aztán hátrébb lépek kicsit.
Ahogy beszélni kezd, megrázom a fejem, és végigsimítok a karján. -Cssss, nem kell magyarázkodnod. Lényeg, hogy jól vagy. - hangomból kicseng a kedves ápolói hangszín - nem tehetek róla, ez már berögzült. Tudom, hogy hibáztatja magát, ha nem mondaná is tisztában lennék vele, de ez nem visz minket előre. Hagyom, hogy befejezze, ám inkább terelem az önvádról a témát. -Örülök, hogy írtál. Jöttem amint láttam az üzenetedet. Mennyi idő telt el a gyógyszer és a hányás között? Csak hogy nagyjából tudjam, lehet-e még a szervezetedben. Ha nem telt el sok idő, akkor a vérfarkasságnak hála gyorsan rendbe jössz. - igyekszem gyakorlatiasan átesni még az esetlegesen kellemetlenebb dolgokon, hogy aztán léphessünk tovább.
Magára hagyom amíg fogat mos, addig kilépek a fürdőből, becsukom az érkezésemkor nyitva hagyott bejárati ajtót, és bukóra nyitom az ablakot. A konyhában előveszek egy poharat, megtöltöm hideg vízzel, amikor viszont fordulok, a félig nyitott fiókban kiszúrom a gyógyszeres fiolát. Még a vizet hallom folyni, így mielőtt meggondolhatnám magam, kiveszem, a csapba borítom a tartalmát, ráengedem a vizet és figyelem, ahogyan az apró, fehér bogyók távoznak a lefolyóban. A dobozt a kukába dobom, majd a pohár vízzel a kezemben Archie elé megyek a fürdőszobába, ahol átnyújtom neki.
-Ülj le, pihenj egy kicsit. Ettél már? Vagy rendeljek neked valamit? Ha van alapanyag, szívesen főzök is neked. - ajánlom fel, közben ellentmondást nem tűrően terelem a kanapé felé, hogy leülhessen. Ha ez megtörténik, míg válaszára várok, leveszem a pulcsimat, nem realizálva, hogy alatta egy olyan póló van, amit még Atlantában Archie készletéből nyúltam le, mikor egyszer nála aludtam. Évekig nem hordtam, aztán mikor itt a nagy szabadidőmben pakolásztam a szekrényben elém került, én pedig ma reggel valamilyen indíttatásból pont ezt vettem fel.
If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
Ahogy hallottam az ajtót nyílni, csak félig voltam tudatomnál. Az egész testem elnehezült, a lábaim remegtek a mosdókagylónak támaszkodva. A fejemben még mindig ott zsongtak a gondolatok, a kudarc érzése, az önvád. A hányás keserű íze égett a számban, de valahogy most minden más tompának tűnt. Hallottam, ahogy Mara belép, de nem voltam biztos benne, hogy fel akarok nézni. Nem akartam, hogy így lásson, nem akartam, hogy így emlékezzen rám. Mégis, ahogy közelebb lépett, éreztem, hogy a gyomrom egyre szorosabb görcsbe rándul – a szégyentől, a bűntudattól, attól, hogy bevontam őt ebbe a káoszba. Aztán ott volt, közvetlen mellettem, és megölelt. A teste melegsége átjárta a lehűlt bőrömet, a karjai szorítása pedig annyira ismerős volt, jól esett. Először meg sem mozdultam. Ott álltam, mintha gyökereim nőttek volna a padlóba. Az ölelése átszakította egy falat. Éreztem, ahogy az ő kezei is remegtek kicsit, de a mozdulatokban ott volt a megkönnyebbülés, a szeretet – és talán egy cseppnyi düh is. A mellkasomba motyogott, a szavai tompán csapódtak a fülemhez, de mégis átfutott rajtam valami, amitől feszengeni kezdtem. Tudtam, hogy aggódott, hogy megijesztettem. És igaza volt. Lassan, tétován emeltem a karomat, hogy viszonozzam az ölelést, de nem tudtam teljesen megtenni. A saját gyengeségem súlya annyira nehéz volt, hogy csak egy suta ölelésre futotta. Aztán elengedett, és finoman a vállamba bokszolt. A gesztus egyszerre volt figyelmeztetés és könnyed megrovás, de én még mindig úgy éreztem, mintha egy mély kút aljáról figyelném az egész jelenetet. "Megijesztettél!” – hallottam, de a szavak valahogy lassan értek el hozzám. Tudtam, hogy igaza van, tudtam, hogy nem kellett volna idáig fajulnia a dolgoknak. Mégis, egy részem még mindig azt kívánta, hogy egyszerűen eltűnhessek innen. Talán így nem kellene végiggondolni, hogy mi is történt. Lassan néztem fel rá, ahogy a mosdókagyló széléről elengedtem a kezem. A tükörben láttam az arcomat, sápadt voltam, a szemem alatt sötét karikák. Ki vagyok én most? Mi lett belőlem? – Sajnálom, Mara – suttogtam, és a hangom alig volt több, mint egy halk remegés. – Tényleg nem akartam, hogy ez így legyen. Megígértem, hogy nem veszek be többet, de... Mély levegőt vettem, de a szavak nem jöttek könnyen. Minden egyes kimondott szó mintha súlyt adott volna a vállamra. A pillantásom a padlóra esett, nem mertem rá nézni. – Csak... – próbáltam magyarázatot találni, de közben rájöttem, hogy magam sem értem teljesen, miért tettem, amit tettem. – Túl sok minden volt. Az alfa, a rendőrség, a farkas... Az egész egyszerre nehezedett rám. Nem tudtam, mit tegyek, és... hát, tudod... rossz döntést hoztam. Az utolsó mondatnál keserűen elmosolyodtam, de az arcomon inkább a szégyen tükröződött. Mennyire ostoba tudok lenni néha. Mara itt áll mellettem, miközben én megint a saját problémáimba süllyedek, mintha csak magam léteznék ebben a világban. – Nem kellett volna ide jutnom – mondtam halkan. – De köszönöm, hogy itt vagy. Amikor bevettem, bűntudatom lett. Eszembe jutott az ígéretem és csak meg akartam szabadulni tőle. Lassan felemeltem a fejem, és most már megpróbáltam a szemébe nézni. A tekintetében ott volt az aggódás, a fájdalom – és valami mélyebb, valami erősebb. Éreztem, hogy valami változik bennem, talán ez az első lépés ahhoz, hogy újra kontrollt nyerjek az életem felett Végül én szakítottam meg a szemkontaktust és fordultam a mosdókagylóhoz, hogy a csap alá bukva kiöblítsem a szám. Következő mozdulatra a fogkeféért nyúltam.
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Hétf. 21 Okt. 2024 - 12:14
Breaking point
-És akkor Tapsi, a nyuszi fiú magához ölelte a plüss répáját, és elaludt. - becsukom a könyvet, amit az utolsó néhány oldalnál már csak magamnak olvastam, hiszen a célközönséget megtestesítő Lily már békésen alszik. Megigazítom rajta a takarót, óvatos puszit nyomok az arcára, majd behajtom az ajtaját, előtte azonban még egyszer visszanézek a rácsos ágyban békésen alvó unokahúgomra. Most, hogy nem dolgozom, az eddiginél is több időt töltünk együtt, sokat játszunk, igyekszem belecsempészni fejlesztő gyakorlatokat is, és azt kell mondjam, nagyon gyorsan tanul. Imádok vele lenni, de azért nem mondom, hogy nem hiányzik a munkám. A kollégák - kiknek többsége hitt az ártatlanságomban - napi szinten tájékoztatnak arról, mi történik odabent, így kevésbé érzem lemaradottnak magam, mindig értesülök a legfrissebb pletykákról és eseményekről.
Meseolvasás közben is hallottam, hogy rezeg a combom alá elsüllyesztett mobilom, így lefelé a konyha felé meg is nyitom az üzeneteket, arra számítva, hogy valami benti infót kapok, ám amit végül meglátok, attól majdnem félrelépek a lépcsőn, a korlátban kapaszkodok meg, hogy ne essek orra. Archie üzenete teljes hidegzuhanyként ér, a gyomrom görcsbe rándul, és érzem, ahogy a pánik kezd végigfutni az ereimen. Már 8 perce elküldte az üzenetet, de csak most látom. Az utolsó néhány lépcsőfokot futólépésben teszem meg, kisebb szívbajt hozva apára, aki a nappaliban a kedvenc fotelében ülve olvasgatja a mai Rose Harbor-i Naplót.
-Apu, el kell mennem. Lily alszik, tudnál rá figyelni? - kérdezem tőle, hangomat igyekezve normalizálni, ám apa ennél már jobban ismer, így aggódva vonja fel a szemöldökét.
-Minden rendben van?- kérdezi, ölébe fektetve az újságot.
-Igen. Nem. Nem tudom. Muszáj rohannom. - ezek már az edzőcipő magamra rángatása közben hangoznak el - hazudni nem akarok neki, de tényleg nem tudom, mi a jó válasz a kérdésre. -Majd írok. Szeretlek. - nyomok egy puszit az arcára, a kanapé háttámlájáról elvéve a bő, szürke, Wilmingtoni Egyetem feliratú pulcsimat, amit általában már csak itthon szoktam hordani - ahogyan a fekete cicanadrágot is ami rajtam van, de nem akarom húzni az időt átöltözéssel. Felkapom a kocsikulcsomat és a tárcámat benne a jogsimmal, pulóverem zsebébe süllyesztve a telefonomat már rohanok is ki, pattanok a kocsiba, két percen belül pedig már parkolok is le Archie kocsija mögött a felhajtóján.
Minden érzékem kiélesedik, mire az ajtóhoz érek, farkasom bordaketrecem mögött idegesen toporog, ő is ugyanúgy aggódik Archie-ért, mint én. Nem gondolkodom, nem kopogok, megpróbálom a kilincset lenyomni, ami ha sikerül, akkor kinyitom és belépek, ha pedig nem, akkor előhívva az embereknél nagyobb fizikai erőmet meglököm a zárnál az ajtót, hogy bejussak. Az orrom vezet a fürdőszobáig, ahol megcsap a hányás jellegzetes, csípős szaga, ám mindez nem érdekel, hiszen Archie-t ott találom a mosdókagylóra támaszkodva. Sápadt és nyúzott, de egyben van, talpon van - én már a legrosszabbat vizionáltam, idefelé majdnem el is sodortam az egyik szomszéd postaládáját kocsival.
Megkönnyebbült sóhaj szakad ki belőlem, és anélkül, hogy a másodperc töredékéig is gondolkodnék, mellé lépek, és megölelem, de közben érzem, hogy a korábbi idegességtől a kezem még mindig remeg egy kicsit, és a gyomromban a görcs is csak egy kicsit enyhült, nem múlt el teljesen. -Úgy aggódtam, hogy valami bajod történt...-motyogom a mellkasába, hacsak nem utasította el az ölelést, mert ebben az esetben tőle egy-két lépésnyire állva, hangoznak el a szavak. Egy idő után elengedem, és nem túl erősen, de azért jelzésértékűen bokszolok bele a vállába. -Megijesztettél! Azt hittem már... - Aggódásomba apró bosszúság is vegyült, de nem akarok vádaskodni, nem lenne szép dolog. Megrázom a fejem. -Mindegy. Mi történt?
A délelőtt szinte eseménytelenül telt, de valami mégis folyamatosan nyomta a mellkasomat. Otthon voltam, pihenőnap, semmi sürgős teendő, mégis úgy éreztem, mintha minden percben egyre szorosabbra húznák a láncot a mellkasomon. Az alfával való találkozás és a rendőrörsön történtek jobban megviseltek, mint elismerném. Túl sok volt a rejtett fenyegetés, a kimondatlan elvárás. A farkasom ott mocorgott a bőröm alatt, egyfolytában jelezte, hogy ez a helyzet nem lesz sima ügy. De miért kellene egyáltalán foglalkoznom vele? A gondolatok szinte szétfeszítették a koponyámat. Az ajtóhoz sétáltam, aztán vissza a kanapéra. Üresnek tűnt a lakás, mintha még a falak is élettelenebbek lennének. Lehúztam a függönyt, elzártam magam a külvilágtól. Talán túl sok időm volt most, és az üresség csak teret adott annak, hogy a nyugtalanságom felerősödjön. Már megint ott tartok, ahol nem akarok lenni. A konyhapulthoz léptem, kinyitottam a fiókot, és elővettem a gyógyszeres dobozt. A pirulák ott feküdtek a tenyeremben, hideg kis tabletták, amik valami különös békességet ígértek. Nem akartam gondolkodni. Nem akartam érezni. Csak nyugalmat akartam, egy kis szünetet, amit soha nem kapok meg. Egy pillanatra lehunytam a szemem, aztán egy mozdulattal bevettem a tablettákat. Úgy nyeltem le őket, mintha ezzel elfelejthetném az egész rohadt napot. Leültem a kanapéra, a kezem még mindig enyhén remegett. A gondolatok elkezdtek lassulni, mintha valami köd ereszkedett volna az elmémre, de közben valami belül sikoltozott, hogy ez rossz ötlet volt. Ránéztem a telefonomra. Mara. Talán neki kéne írnom. Ő megértene, talán még segítene is, hogy kijussak ebből az örvényből. Rápillantottam a kijelzőre, és remegő ujjakkal írtam meg az üzenetet:
„Sajnálom, megszegtem a szavam és gyenge voltam. Kicsit talántúltoltam...”
Elküldtem. Egy hosszú pillanatra csak néztem a telefont, mintha várnám, hogy azonnal megoldást kínáljon a problémára. De semmi nem változott. Az üresség még mindig ott volt, a keserűség pedig kezdett valósággá válni. A gyomrom hirtelen kavargani kezdett, mintha az ösztöneim rájöttek volna, hogy mit tettem. Túl messzire mentem. Felálltam, és a fürdőszoba felé botorkáltam. Minden lépésnél egyre jobban nőtt a hányinger, de nem csak a tabletták miatt. Valami mélyen bennem tiltakozott az ellen, amit éppen most tettem. Hogy miért gondoltam egyáltalán, hogy ez lenne a megoldás? A vécéhez rogytam, és a torkomban éreztem a keserűséget. Nem tudom, hogy fizikailag vagy érzelmileg éreztem magam rosszabbul, de egy dolgot tudtam biztosan: nem hagyhatom, hogy ez így menjen tovább. Két ujjam a torkomhoz emeltem, és amint megtettem, mindent visszaadtam, amit lenyeltem. A gyomrom görcsösen rándult össze, és a könnyeim a szemembe szöktek, ahogy a testem tiltakozott a gyors megoldás ellen. Fojtogató volt az érzés, mintha magamra kényszerítettem volna egy döntést, amit sosem akartam meghozni. De ahogy a vécécsészébe roskadtam, a testem elkezdett megnyugodni. Mintha valami súlytól szabadultam volna meg, de a bűntudat és a szégyen még mindig ott kavargott bennem. Felnéztem a mosdókagylóra, és megmostam az arcom. A tükörben álló alak alig volt ismerős. Ki lettem én? Miért érzem magam ennyire elveszettnek, ennyire kétségbeesettnek? A gondolatok továbbra is ott kavarogtak, de a pirulák okozta zsibbadás még nem oszlott, a gyomrom pedig újabb körre invitált. Mara nem válaszolt még. Talán jobb is így.Talán ez a falkádnak sem lenne rossz.
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Vas. 20 Okt. 2024 - 12:24
Tamara Mason & Archibald Collins 2022. október második hete Szolgálati lakás.