Szeretném elhinni, őszintén hinni abban, hogy azért nem lehetünk együtt, azért nem kerülhetünk ismét közel egymáshoz, mert ez mindkettőnk érdeke. Hogy ez a jó döntés, hogy így lesz a legjobb, de egyelőre nem megy. Talán ha sokat mantrázom magamban, akkor egy idő után valósággá válik, most azonban még nem az. Most csak fáj, de nem feszegetem tovább, mert szerintem eléggé szenvedünk már ettől mindketten. Ezért is kell megszakítanom a testi kontaktust, és terelni a témát.
Bólintok. -Szerintem jól tetted, hogy felkerested és beszéltél vele, biztosan értékeli, még ha nem is feltétlen adott neki hangot. Ő is és a többiek is látni fogják majd idővel, hogy nem kell tőled tartaniuk. - hangomba határozottság költözik, noha tényleg csak nagyon erősen remélem, hogy mindez így lesz. Már Zane említésére is érzékeltem rajta a feszültséget, a következő kérdésemnél viszont ez fokozódik - amint pedig elhangzik az a bizonyos név, egyből értelmet nyer.
-Pepper… ha valaki nem tartozik a falkában a kedvenceim közé, az ő. Kerültem vele már konfliktusba nem egyszer, pedig tudod, hogy alapvetően kerülöm ezeket a helyzeteket. - önkéntelenül utalok megint arra, hogy milyen jól is ismer már, de nem akarok nyílt sebbe sót szórni, így egyből túllendülök rajta. -Mi történt? Beléd kötött a rendőrségen? Nem lepne meg…- ismerem Pepper véleményét az omegákról, azóta is áldom a szerencsénket, hogy tavaly szilveszterkor még időben érkeztünk meg Alec-kel mikor Emilyt kínozták. Ha Archie nem akar róla beszélni az sem baj, elvégre épp az előbb egyeztünk meg, hogy a köztünk lévő kapcsolat pusztán “szakmai” lesz.
Kérdésére csak lazán megrándítom a vállamat. -Megijesztettél, de még fiatal vagyok, erős a szívem. - erőtlenül felnevetek szánalmas viccelési kísérletemen. -Apára viszont én hoztam a frászt ahogy szinte lerepültem a lépcsőn… jaj! Ígértem neki hogy írok, ha jól vagyok, egy pillanat, bocsánat. - csapok a homlokomra, majd gyorsan bepötyögök néhány nyugtató mondatot. Egyből jön a válasz egy kérdéssel megspékelve, mitől én ismét a homlokomra csapok. -Elfelejtettem, hogy este színházba megyünk. A rendelés hamarosan itt van, ha megettük, és ha úgy érzed, jól leszel, akkor mennem kell. De tényleg csak ha jól érzed magad! - emelem fel a mutatóujjamat figyelmeztetően. Én is érzem, hogy menekülés szaga van ennek, de nem hazudtam, tényleg jegyünk van egy ma esti darabra.
Hagyok neki időt megemészteni, mert csengetnek, én pedig felpattanva ajtót nyitok, és átveszem a futártól a dobozokat tartalmazó szatyrot, majd az étkezőasztalra teszem. -Jó illata van, remélem éhes vagy. - nem vagyok jó színésznő, de most egészen sikerült ezt a megszólalásomat könnyedre varázsolni, mintha az előbb nem épp komoly dolgokról beszéltünk volna. Most azonban jó, hogy le tudom foglalni kicsit mással az agyamat és a kezeimet. Nem mintha én éhes lennék, vagy lenne étvágyam.
If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
A szavai égetnek, mintha forró vasat nyomtak volna a bőröm alá. "Ne haragudj, amiért összekuszáltam a dolgokat." Ahogy hallom ezt a mondatot, a gyomrom összerándul. Nem akarom, hogy ő legyen az, aki bocsánatot kér – nekem kellene ezt tennem. A felismerés, hogy az én félelmeim és bizonytalanságaim miatt ő érzi magát így, szinte elviselhetetlen. És mégis, valahogy képtelen vagyok könnyíteni rajta, mert a falka és a múltunk olyan akadályok, amiket talán sosem fogunk tudni megugrani. Nem akarom, hogy fájdalmat okozzak neki, de azt sem akarom, hogy reményt tápláljunk olyasmiben, ami sosem lehet a miénk. Megfeszülnek az izmaim, miközben a fejemben dúló ellentétes érzések hullámzanak. Egy részem azt akarja, hogy minden másodperccel közelebb legyek hozzá, hogy vigasztaljam, hogy együtt találjuk meg a kiutat ebből a káoszból. A másik részem viszont visszahúz, és arra késztet, hogy újra és újra elismételjem magamnak, miért nem engedhetem meg, hogy ez az egész mélyebbre menjen. Ő a falkájához tartozik, én pedig... én magam sem tudom, hova tartozom már. - Mara, én… - kezdenék bele, de ahogy megérzem a tekintetét, egy pillanatra megszakad a mondat. Túl sok minden van a pillantásában, túl sok kimondatlan vágy, fájdalom, bizonytalanság. És én is mindezt látom, de nincs erőm szembenézni vele. Végül az, hogy elengedi a kontaktust, mintha egy apró szünetet adna nekem. Ahogy az asztalra nyúl a pohár vízért, egy mély lélegzetet veszek, és újra összeszedem magam. A távolság most egy kicsit könnyebbé teszi a helyzetet, de a fájdalom még mindig ott lüktet a háttérben. Amikor Zane-t említi, azonnal visszatérek a jelenbe. Erre legalább képes vagyok koncentrálni, legalább itt van valami, amit kontrollálhatok. - Igen, jól ment, azt hiszem – mondom, bár a szavaim kissé erőtlenek. Próbálok visszazökkenni, de a lelkem még mindig a beszélgetésünk súlya alatt nyög. – Zane… ő nehéz eset. Nem bízik bennem teljesen, de hát ki hibáztatná érte? Idegen vagyok itt, ideiglenes, mint mondtad. Megvonom a vállam, és egy rövid mosoly villan az arcomon, amiben több a keserűség, mint a valódi derű. – De elmondtam neki itt tartózkodásom okát és célját. Nem akarom áltatni azzal, hogy valamiféle összezörrenést szeretnék a falkával. Épp elég bajom volt már a hasonló helyzetekkel. Mara kérdése a másik fférfiról újra előhívja a képeket a fejemben. Az a találkozás nem volt könnyű, és még mindig tisztán látom azt a farkast. Lehet, hogy ezt Mara is megérzi rajtam, mert a testem újra feszülni kezd, mintha újra ott lennék a helyszínen. - Az egy… nehéz helyzet volt – kezdem lassan, próbálva megtalálni a szavakat. –Peppert azt hiszem nem kell bemutatnom. Extrém módon le tudja csapolni az összes energiám. Nem akarom tovább részletezni a dolgot. Mara már így is túl sok terhet visel a falkájával és a saját érzéseivel kapcsolatban. Inkább terelni próbálom a beszélgetést vissza arra, amiért eredetileg itt van, ami talán kevésbé fájdalmas mindkettőnknek. - Ne haragudj, hogy ide rángattalak. Nagyon rád hoztam a frászt? – kérdezem végül, bár tudom, hogy talán én vagyok az, aki most jobban menekülne a saját problémái elől. Mégis, ez az egyetlen dolog, amit most tehetek. Hagyni, hogy Mara beszéljen, hogy legalább egy rövid időre elterelje a figyelmét a köztünk lévő káoszról.
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Kedd 22 Okt. 2024 - 10:03
Breaking point
El sem hiszem, hogy ezek a szavak tényleg elhagyták a számat. Mit is gondoltam? Amint kimondom tudom, hogy ez egy kétélű fegyver. Vagy közelebb hoz minket egymáshoz, vagy éket ver közénk. A vallomásom lóg a levegőben és látom, mindez Archie-t is meglepte. Feszült csendben várakozom reakciójára, de már akkor tudom, hogy az érme melyik felével esett le a feldobás után, amikor kimondja a nevemet, nekem pedig nagyon erőteljesen kell koncentrálnom, hogy csak belül zuhanjak össze, kívülre ne mutassak semmit. Így is szánalmas hülyét csináltam magammal. Mire számítottam? Hogy majd egymás nyakába borulunk, mintha sosem váltunk volna el? Hogy lehetsz ilyen naiv, Mara? Hibáztatom magam, amiért nem tudtam parancsolni az érzelmeimnek és ezzel nem csak saját magamat, de Archie-t is kellemetlen helyzetbe hoztam.
Megköszörülöm a torkomat, és lassan bólintok. Csak átutazó. Ideiglenes feladat. -Tudom, hogy csak átmeneti. Ne haragudj, amiért összekuszáltam a dolgokat. - hangomat erőltetni kell, az érzelmek elfojtása egyelőre nem engedi, hogy normál hangszínen tudjak megszólalni. Már a legelső találkozásunkkor a Rose Harbor-i kórháznál, mikor beültünk kávézni is tudtam, hogy csak átmenetileg van a városban. Tudtam, hogy a közös múltunk egyszerre lesz áldás és átok ezekben az időkben, amikor az a fókusz, hogy Archie megtanuljon együttműködni a farkasával. Hogy teljes életet tudjon élni. Visszatérhessen a régi kerékvágásba. Ebben az életben pedig számomra nincs hely, ezt pedig ha nehéz is lesz, de el kell fogadnom.
Tudom, hogy a falka is nehezíti a dolgokat. Odaköt hozzájuk vérség, hűség és szeretet. Nem biztos, hogy szembe kéne velük fordulnom bármikor is. -Akarom mondani, ám végül nem teszem. Nem vezetne valószínűleg sehová, elvégre tényleg nincs rá garancia. Talán tényleg túl sok a nehezítő tényező, ami az utunkba áll. Így bármennyire is egy részem belehal, el kell engednem ebből a szempontból Archie-t, és kizárólag az eredeti feladatra koncentrálni. Amit megígértem neki. - Igazad van. - ismét egy torokköszörülés, és erőt veszek magamon, hogy elapasszam a le-lecsordogáló könnyeket, miknek egy részét Archie már letörölte, kínzóan emlékeztetve az évekkel ezelőtti, repülőtéren való búcsúzásunkra.
-Nem fogom többet felhozni. Sajnálom, hogy ilyennel terheltelek, nem volt szép dolog tőlem. - tenyeremet arcomon lévő kézfejére simítom, és hiába próbálom nem tudom megfékezni az idegek apró remegéseit ujjaimban. Mély levegőt veszek, bent tartom egy kis ideig, majd lassan fújom ki, miközben - hacsak el nem fordítja a tekintetét -, a szemeibe nézek. Pillantásom jelenleg nyitott könyv, benne minden kimondott és kimondatlan dologgal. Farkasom tombol, nyüsszög. Kéri, követeli, hogy vegyem a kezembe az irányítást, és húzzam magamhoz én Archie-t. Megfordul a fejemben, hogy hallgatok rá, ám nem szabad. Sajnálom, nem tehetem. Az ajkamba harapok, fájdalommal zökkentve ki magam mielőtt valami meggondolatlant tennék, és előredőlve a dohányzóasztalra tett pohár vízért megszünetem közöttünk a testi kontaktust. A bennem élő farkas abbahagyja a követelőzést, és sértődötten vonul el a legtávolabbi pontra. Megértem őt.
Zane megemlítésre segít megtörni az iménti pillanatot. Iszom pár kortyot, ezzel úgy-ahogy összeszedve magam. Koncentráljunk az eredeti feladatra, Mara! Utasítom magam, majd a pohár asztalra való visszahelyezése után visszadőlök, Archie-hoz közelebbi lábamat kissé magam alá húzva. Ez a szánalmas kis fal, akadály nem helyettesíti azt, amit elmémben ismét fel kell húznom, de azért próbálkozom. -Minden rendben ment? Hogy fogadott? - ez a megszólalásom már egészen hasonlít a normális hanszínemre, bár azért a könnyed csevegő hangnemtől még messze van. Dereng, hogy érkezésemkor mikor elmondta, hogy mik vezettek oda, hogy a gyógyszerhez fordult, említette az alfát. Meg még valamit... -És ki volt az a farkas, amit mondtál? Mi történt?
If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
A pillanat súlya nyomasztóan nehezedik rám, ahogy Mara arca eltorzul a fájdalomtól, amit a vallomása kimondása után látszólag próbál rejtegetni. Ahogy felém fordul, a könnyei lassan végiggördülnek, és minden egyes csepp belém hasít, mintha a szívemet tépnék ki a mellkasomból. Az őszintesége mellbe vág. Tudom, hogy ez a pillanat régóta lóg a levegőben, de most, hogy itt van, nem tudom, mit kezdjek vele. Már az érintése is elég volt ahhoz, hogy kikezdje a falakat, amiket gondosan építettem magam köré, de most az érzések kavargása teljesen magával ragad. Egy részem azt akarja, hogy közelebb húzzam őt magamhoz, és soha ne engedjem el. Hónapok óta először érzem, hogy valami mélyebb kötődés alakulhatna ki, ha engedném magam beleesni, de a realitás hideg, vasmarokkal ránt vissza. - Mara… – a nevét kimondani most szinte fájdalmas, és ahogy megérzem a torkomban a rekedtséget, mégis folytatom. Lassan, mintha félő lenne, hogy minden kimondott szó csak még jobban összekuszálja a dolgokat. Az ujjaim végül ismét az arcára találnak, gyengéden simítva végig a könnyektől nedves bőrén, és ebben az egyszerű mozdulatban benne van minden kimondatlan érzés, amit egy szavakkal nem tudnék megfogalmazni. De ahogy közelebb hajolnék, egy éles belső hang visszaránt. A város… a munka. Én csak ideiglenesen vagyok itt, a parancsnokság akármelyik pillanatban újra mozgósíthat. És mi van a falkájával? Nem akarom, hogy választania kelljen köztem és közöttük. Egy részem talán reméli, hogy nem tenné meg. Tudom, hogy neki a családja, a falkája fontosabb lenne. Nem vádolhatnám érte. - Nem akarom, hogy őrlődj... - szólalok meg végül, a szavak akaratlanul is kiszakadnak belőlem, mintha valami mélyen elnyomott igazság törne felszínre. De itt nem állhatok meg. Egy rövid, szaggatott sóhajjal folytatom. - Én csak átutazó vagyok itt, Mara. Egy küldetés, egy ideiglenes feladat… a parancsok bármikor megváltozhatnak. Látom, hogy ezek a szavak nem enyhítik a fájdalmát. Sőt, mintha egy újabb adag súlyt raknék a vállára. A fejem zúg, a farkasom pedig szinte már őrjöng odabent, hogy miért nem húzom őt csak magamhoz, miért nem egyszerűsítem le a dolgot. De az életünk nem ilyen egyszerű. - És azt sem akarom, hogy választanod kelljen, hogy szembe menj azokkal, akik fontosak neked. A falka, ők a családod, és nem kérhetem tőled, hogy miattam fordulj szembe velük. Tudom, hogy most minden olyan zavaros, és talán nekem sem lenne szabad bonyolítanom a dolgot. A kezem még mindig az arcán van, érzem a rezdüléseit az ujjaim alatt, és minden egyes szóval egyre inkább azt érzem, hogy elárulom őt – és magamat is. Mert talán épp arra lenne szükségem, hogy ő itt legyen, és velem maradjon. De tudom, hogy nem akarom őt összetörni. Nem akarom, hogy a döntés terhe nyomja a lelkét, hogy aztán a végén mégis kettészakadjunk. - A napokban megkerestem Zane Wardot és beszéltem vele az ittlétemről.
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Kedd 22 Okt. 2024 - 7:16
Breaking point
Ha ez egy romantikus film vagy könyv lenne, a néző/olvasó nem aggódna, a főhősök összejönnek-e a végére. Jöjjön bármilyen nehézség, érzelmi hullámvasút vagy probléma, ezekben a történetekben mindig egymásra találnak. Most azonban ez a valóság. A valóság, melyben úgy tűnik, a páros két fele a szíve mélyén eltérő dolgot akar. Nem tudom mit mondhatnék, ami ne lenne árulkodó vagy szánalmas, így csendben maradok.
Archie is sokáig néma, majd mikor megszólal sem jut egy szónál tovább, bár a szimpla kis “tudod” hallatán farkasom bordám ketrecében szinte megveszekedetten ugrál, hogy “még, még, még!” Egy részem nekem is tudni akarja, vajon Archie hogyan folytatta volna a mondatát, de közben valahol félek is hallani. Még nem állok készen lelkileg, hogy szavakkal is megerősítse, amit én korábban leszűrtem már. Ha nem várnánk, hogy megérkezzen az étel, illetve nem ígértem volna meg magamnak, hogy addig maradok, míg meg nem bizonyosodok róla, hogy Archie teljesen jól van, akkor lehet, hogy ezt a pillanatot választanám arra, hogy elköszönjek és hazamenjek.
Azonban nem teszem, maradok ugyanabban a pozícióban, a plafont fixírozva, bár perifériámból látom felém nyúló ujjait. Aprót sóhajtok és lehunyom a szemem, mikor megérzem bőrét az arcomon, és teljesen önkéntelen részemről a mozdulat, ahogyan ha csak néhány másodpercre is, de arcom belesimul a tenyerébe. Fájdalmasan ismerős, gyengéd mozdulat, ami teljesen összezavar. Ezek nem egy közömbös férfi érintései, mégis, mindaz amit mondott… én már lassan semmit sem értek.
Aztán bocsánatot kér, mire kinyitom a szemem, és igyekszem leplezni a csalódottságot. Sajnálja, tehát tényleg ismét félreértettem. Mi van velem? -Nincs miért bocsánatot kérned. - pillantok felé, hangom szinte csak suttogás. Mellkasom szorít, amikor pedig arról beszél, hogy a fronton a közös emlékeink tartották benne a lelket, torkomat szorongatni kezdi a sírás. Rengeteget gondoltam rá én is, de nem tudom, helyes-e ezt felemlegetni. Szavaitól egyszerre vagyok boldog, de közben fáj is, mellé pedig ismét megjelenik a bizonytalanság. Most akkor mi van köztünk? Nem találom rá a választ, ám bennem elindul valami, ami teljesen összekavarhat mindent. Ami után lehet, hogy Archie inkább nem kér többet a segítségemből, és megkér, inkább távozzak. Mély levegőt veszek. -Archie… őszinte leszek veled…-szólalok meg elhaló hangon, miközben felé fordítom a fejem, arcomon pedig egy alattomos könnycsepp szánkázik végig, ahogyan egy “utánam a vízözön” típusú vallomás kibukik belőlem. -Nem tudom, hogy képes leszek-e még egyszer elengedni téged…
Ahogy hátradőlök, megpróbálom figyelmen kívül hagyni a fejemben kavargó gondolatokat, de nem megy. A csend egyre nehezebbé válik, és mintha a szoba is egyre kisebb lenne körülöttünk. A szavak, amiket Mara mondott, ott keringenek a levegőben, keverednek az én kimondatlan érzéseimmel. Most, hogy ennyire őszinte volt, valamit tennem kell. Tudom, hogy nem hagyhatom ennyiben, de nem akarok még mélyebbre ásni. Próbálom kordában tartani magam, de a gyógyszerek tompítják a határozottságom, és az érzelmeim élesebbé válnak, mint szeretném. Mara is látja rajtam, hogy küzdök valamivel. Egy apró, zavart mozdulat – az ujjai egy kósza cérnaszálat birizgálnak a nadrágján – és még mélyebben húzom be a levegőt, hogy összeszedjem magam. Csak akkor veszem észre, mennyire száraz a torkom. A fejem egy kicsit nehéz, mintha egy távoli helyről nézném a jelenetet, mintha nem én lennék az, aki itt ül, hanem valaki más. Talán a gyógyszer az oka, vagy talán a múlt emlékei, amik most újra előkerültek, mindegy is. Az ujjaim megmozdulnak, és valami belülről szinte irányítja a testem. - Tudod... - kezdem, de a hangom elhal. Nem tudom, mit akarok mondani. Talán azt, hogy igazat adok neki, talán azt, hogy nem kellett volna felhoznunk a múltat. Vagy talán azt, hogy... talán valami még mindig van köztünk, amit nem tudunk nevén nevezni. Felé fordulok, és mielőtt bármit is átgondolhatnék, a kezem már mozdul is. Az arcomon egy furcsa, keserédes mosoly játszik, mintha egyszerre akarnék közel kerülni hozzá, és közben megakadályozni magam ebben. Ujjbegyeim könnyedén megérintik az arcát, végigsimítanak az állán, majd a hajába futnak. A hajszálai selymesek, éppúgy, mint ahogyan emlékeztem rájuk, talán még ennél is inkább. Az érintésem rövid, mégis mindent megváltoztat. Nem is tudom, hogy akartam-e ezt, vagy csak a pillanat hozta ki belőlem. Talán a gyógyszer miatt történt, talán csak a feszültség tört felszínre. Mindenesetre, ahogy ujjaim visszahúzódnak, a levegő is nehezebbé válik, szinte tapinthatóvá. Egy részem megbánta, amit tettem, de egy másik nem tudja elengedni azt a pillanatot. Most már tudom, hogy nem kellett volna. - Bocsánat. - mondom halkan, de nem tudom, hogy miért is kérek bocsánatot. Az érintésért? Az érzésekért, amiket felszínre hoztam? Vagy azért, mert valami olyat ébresztettem fel benne, amit talán jobb lett volna békén hagyni? Mara vonásait figyelem, mintha megdermedt volna az érintésemtől, de az arcán ott a zavartság és a bizonytalanság. Én pedig csak nézem őt, némán, mint aki nem tudja, mi lesz a következő lépés. Egy részem azt akarja, hogy ne történjen semmi – hogy ez maradjon egy egyszeri hiba, amit gyorsan elfelejthetünk. De van egy másik részem, ami valami többre vágyik. Egy pillanatnyi törékeny kapcsolat, ami már így is túl sokat jelent. - Amikor a fronton voltam, sokszor voltak nehéz pillanatok. Ilyenkor gyakran eszembe jutott valami különleges, valami reményt adó, valami jó, amivel sikerült megnyugodnom és tovább gördülnöm a nehéz pillanatokon. Ez az ölelésed volt. - szólalok meg végül, alig hallhatóan, mintha a szavak a torkomban ragadtak volna. - Az ölelésed, a támogatásod, a közös emlékek… ezek segítettek átvészelni a legrosszabb pillanatokat.
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Kedd 22 Okt. 2024 - 0:17
Breaking point
Amikor lélekszakadva rohantam, mert azt hittem, komoly baj van, még nem gondoltam volna, hogy nem egészen fél órával utána a közös múltunkat fogjuk boncolgatni. Igazából valószínűleg az lett volna a legszerencsésebb, ha ez nem is merül fel, de hát az élet nem kívánságműsor. Bár az lenne. -Én szeretem azt hinni, hogy az emberek nem véletlenül toppannak az életünkbe, hanem valamit tanulnunk kell belőle. Valami célja mindig van a találkozásoknak, kapcsolatoknak, bár tény, sokan úgy gondolják, ez utólagos belemagyarázás már, mintsem valós dolog. - megvonom a vállam egy mosollyal az arcomon. Én vagyok annyira romantikus? naiv? Nem is tudom mi a jó szó, hogy ezt vallom.
Hangozzon tényleg bármilyen hülyén, igenis örülök a ténynek, hogy ha már Archie-t Rose Harbor-ba sodorta az élet, én is itt vagyok. Hiszem, hogy megkönnyíthetem számára a vérfarkas léttel járó életbe való beleszokást, valamint amennyire befolyásom van rá, egyengessem sorsát a falkával. Még akkor is, sőt főleg akkor, ha nem csatlakozik.
Aztán kicsúszik a számon valami, aminek nem kellett volna, én pedig zavarba jövök tőle, hogy aztán reakcióját hallva képletesen a nyakamba zúduljon egy nagy vödör jeges víz. Szavait úgy értelmezem, hogy részéről a múltban történtek a múltban is maradnak, a jelenben már nem akarna semmi olyasmit. És bár van bennem egy furcsa, fájó érzés, ahogyan ez tudatosul, de közben azt mantrázom magamban, hogy végülis ez jó, hiszen ő maga mondta, hogy nem marad itt véglegesen. Teljesen jogos, hogy nem lenne okos ötlet belebonyolódni semmi ilyesmibe, hiába kiabálja minden pórusom, sejtem és belső négylábúm is ennek ellenkezőjét. Amit mondott viszont, egyértelműnek tűnik. Nagy nehezen, de bólintok.
-Egyetértek. Az az évekkel ezelőtt kialakult bizalom például kitart, és ez sokat jelent. Különleges kapocs két ember között, ami jól jön, ha ilyen és ehhez hasonló baj üti fel a fejét. - összegzem, hogyan értelmeztem szavait, és ezzel nem hazudtam, tényleg egyetértek. Az már a saját butaságom, hogy az elmúlt percekbe többet láttam bele, mint ami valójában van. Megesik, de legalább nem csináltam akkora őrültséget, ami aztán elronthatna mindent.
Ezt igyekszem lelki szemeim előtt tartani mikor a kezem után nyúl, hogy érintésem, amivel arra a rövid időre megfogom őt, ne legyen szánalmasan kétségbeesett, amikor pedig visszahúzza a karját, bőrömön még hosszú másodpercekig érzem a bizsergést, mit ujjai okoztak. -Köszönöm. - az én hangomban sincs sok erő, mikor reagálok utolsó megszólalására. Ahogy hátradől, én is úgy helyezkedem, hogy hátam a támlának dől, fejem a támla felső részén pihen, felhúzott lábamat pedig a másik mellé teszem a talajra.
A plafont bámulom, emésztgetem az elhangzottakat miközben ölembe fektetett ujjaimat birizgálom - ezt a szokást mostanság vettem újra fel mikor ideges vagyok. Beáll közénk a csend, a levegőben némi feszültség, csipetnyi megkönnyebbülés és tucatnyi kimondatlan szó. Nem tudom, most hogyan tovább. A kaja még legalább negyed óra, az nem jó terelés, az időjárásról csevegni meg olyan meh… Maradok hát egyelőre a szótlanságnál, míg az nem válik kellemetlenné vagy Archie meg nem töri.
Egy halk sóhaj szakad fel belőlem, ahogy a csend néhány másodpercre körülölel minket. Figyelem, ahogy Mara szinte zavartan lesüti a szemét, és látom, hogy ő is küzd valami kimondatlan dologgal, ugyanúgy, ahogy én. A szavai ott lebegnek a levegőben, és érzem, hogy muszáj reagálnom, valahogy oldanom ezt a feszültséget. - Tudod,– szólalok meg végül halkan, lassan megfontolva a szavaimat – néha úgy tűnik, mintha bizonyos emberek mindig a megfelelő pillanatban bukkannának fel az életünkben. Talán sorsszerű, ahogy mondod. Vagy talán csak mi magunk akarjuk ezt hinni. Egy kis mosoly játszik az ajkamon, de a pillantásom komoly marad. - Akárhogy is, az tény, hogy amikor szükségem volt valakire, te ott voltál. Most pedig te vagy itt megint, amikor… valahogy minden széthullani látszik. Egy pillanatra elhallgatok, megpróbálom elrejteni az érzéseim mélységét, de nehéz megálljt parancsolni a gondolataimnak. - És az igaz, hogy most nincs köztünk semmi... ami régen volt.- Az utolsó mondatot kicsit megnyomom, érezhetően célozva arra, hogy valami változatlanul ott van még mindig. - De attól, hogy nincs úgy valami, nem jelenti azt, hogy nem maradt volna valami más, ami fontos. Valami, amit talán még mindig nem tudok pontosan szavakba önteni. Ahogy figyelem őt, látom, hogy a zavara valós, és ezt a fekete cérnaszálat birizgálja a nadrágján. Egy pillanatig csak ülök ott, aztán hirtelen úgy érzem, hogy nem hagyhatom ezt így. Nem akarom, hogy rosszul érezze magát, mert kimondott valamit, amit nem is kellett volna. Szinte ösztönösen nyúlok a keze felé, és finoman megérintem az ujjait. Nem tartom ott a kezem sokáig, de éppen elég időre, hogy a csendben mindketten megértsük: ez most nem csak egy egyszerű gesztus. Nem csak a szavaihoz, hanem hozzá is kapcsolódni akarok, ha csak egy rövid pillanatra is. Aztán lassan visszahúzom a kezem, mielőtt túl nyilvánvaló lenne. - Bármi is volt akkor, most is számít. És te is számítasz. A szavaim halkak, szinte már csak egy suttogás, de ahogy hátradőlök, tudom, hogy elmondtam mindent, amit akartam – anélkül, hogy mindent kimondtam volna.
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Hétf. 21 Okt. 2024 - 23:11
Breaking point
Egyszerre szép és fájdalmas emlékek között lépkedünk, amik egyazon időben melengetik és facsarják össze a szívemet. Mindezt pedig egy olyan ártatlan dolog váltott ki, mint egy póló. Egy egyszerű ruhadarab, ami a maga néhány dolláros áránál sokkal nagyobb eszmei értékkel bír nem csak nekem, de úgy érzem, talán Archie-nak is, másképp nem kérdezné azt, ami végül elhagyja az ajkait. -Kicsit tényleg olyan, mintha egy másik életben történt volna. - értek egyet, miközben nosztalgikus mosoly kúszik az arcomra. Akár az “álomszerű” jelzőt is használhatnám, de ez kimondva túl drámai lenne.
Próbálok én is a könnyedebb stílusnál maradni, ne komolyodjon el túlzottan a hangulat. Így is elindultunk már egy olyan vonalon, amin valószínűleg nem túl bölcs folytatni az utat, hiszen beláthatatlan következményei lehetnek. Ha sokat nosztalgiázunk, félő, hogy a felszínre törnek a lelkemben kavargó érzések, ezt viszont nem lenne szabad hagynom. Önző dolog lenne a részemről, hiszen Archie-nak most nem erre van szüksége. Mégis, szavaival tovább feszegeti a témát, én pedig el-elszoruló torokkal hallgatom vallomását.
Bólintok, valóban különleges volt. Olyan mértékű felszabadultságot és boldogságot tapasztaltam meg mellette, amit egyik másik férfi sem tudott kiváltani belőlem azóta sem, noha olyan nagyon sok próbálkozásom nem is volt. Próbált kapcsolódni de senki nem volt ugyanaz. Ezek szerint hasonlóan lehet ezzel, mint én. Utólag már látom, hogy tudat alatt mindenkit hozzá hasonlítottam, és valami hibát mindenkiben találtam. Nagyot kell nyelnem, hogy ne kérjem tőle, fejtse ki ezt jobban - de mintha csak tekintetemből vagy kisugárzásomból kiolvasná a néma könyörgést folytatja, szavai pedig érzem, hogy az alapokig rombolták elmém közénk szánt falát.
-Nem hozol kellemetlen helyzetbe. - rázom meg finoman a fejem, hangom a kissé még mindig elszoruló torkomtól erőtlenebb, karcosabb, mint amilyennek lennie kellene. -Hülyén hangzik, ha azt mondom, én is örülök annak, hogy itt vagyok? - elnevetem magam, mennyire szerencsétlenül is hangzik ez a mondat most. -Mármint… a körülmények lehetnének mások, kevésbé drasztikusak, de… ha már így alakult, örülök, hogy melletted lehetek a bajban. - szavaimba nem nehéz mögöttes értelmet belehallani, de nem tudom most nem ezt mondani még úgy sem, hogy tisztában vagyok vele, hogy egy másik iránt közömbös ember, akit a színtiszta segítő szándék vezérel nem ezt mondaná. Aztán én is engedem, hogy egy ideig a csend öleljen körül minket, miközben kitekintek az ablakon.
Utolsó mondataira ismét felé fordítom a fejem. Nagyon nehéz visszafogni azt, ami szívem szerint vallomásként kirobbanna belőlem. Annál többet azonban még mozdulataimban sem engedek, mint hogy kicsit jobban felé fordulok ültömben. -Azóta is úgy gondolom, sorsszerű volt, hogy akkor ott találkoztunk. Nem csak én segítettem neked, én is sokat köszönhettem neked. - elmosolyodom. -Most pedig a sors furcsa fintora, hogy a bajban ismét én vagyok itt. Annyi különbséggel, hogy most nincs közöttünk semmi. -Aucs. Az ajkamra harapok, ezt az utolsó mondatot már csak gondolatban akartam hozzátenni, valamiért mégis kicsúszott hangosan. Zavartan sütöm le a szemem, és hirtelen nagyon érdekes lesz egy fekete cérna, ami a cicanadrágomból lóg ki. Kinyitom a számat, hogy valahogy korrigáljam a nyelvbotlásomat, de nem jönnek a szavak. Olyanok nem, amik nem lennének átlátszóak.
Egy pillanatra csendben maradok, csak figyelem őt, és próbálom feldolgozni, amit mondott. Az a múltbéli fél év sok mindent felidéz bennem is, de nem akarom most teljesen megnyitni a régi sebeket. A poharat a kezembe veszem, egy kortyot iszom, majd könnyedebben szólalok meg. - Azok az idők... érdekesek voltak, nem igaz? - Elmosolyodom, mintha csak egy régi kalandon járna az eszem. - Kicsit olyan volt, mintha egy másik életben lett volna. De... örülök, hogy ott voltál. Tényleg. Aztán megvonom a vállam, és próbálok visszatérni a jelenbe, eltérítve a beszélgetést a nehezebb érzelmi vizekről. - A póló meg… hát, Murphy tényleg dolgozik keményen.- Nevetek egy kicsit, hogy oldjam a helyzetet. - De tudod mit? Jól áll. Próbálok nem túl komolyan venni mindent, mert még nem vagyok kész beszélni arról, hogy mit is érzek valójában. Helyette inkább a könnyedebb úton maradok. - A kajával meg… igazad van, muszáj lesz ennem valamit. Tudod, hogy sosem mondok nemet egy jó húslevesre. Megiszom a vizet, és visszadőlök a kanapén, próbálva ellazulni. Nem kérdezek vissza az érzéseiről, de a hangomban ott van a régi közös időkre való visszautalás, csak épp nem akarom túlságosan komollyá tenni a pillanatot. A mosoly az arcomon lassan elhalványul, ahogy kicsit hátradőlök a kanapén. Egy pillanatig csak nézem Marát, ahogy a haját a füle mögé tűri, és látom rajta, hogy ő is emlékezik, ugyanúgy, ahogy én. A gondolataim között a múlt és a jelen keveredik, és van valami ebben az egészben, ami egyszerre ismerős és mégis más. - Az a fél év tényleg... különleges volt.– mondom, kicsit elgondolkodva. -Nem hiszem, hogy azelőtt bárki másnak hagytam volna, hogy ennyire közel kerüljön. Tudod, én nem vagyok az a típus, aki könnyen megnyílik, de valahogy veled... mindig könnyebb volt. Talán azért, mert te sosem erőltetted. Csak ott voltál. Egy pillanatra megállok, és az ujjaim a pohár szélét simítják. - Azóta is... vannak emberek, akikkel próbálok kapcsolódni, de... senki sem igazán ugyanaz.- Nem nézek rá közvetlenül, de a hangomból érezni lehet, hogy több van a szavaim mögött, mint amit mondok. - Sosem voltam az a fajta, aki könnyen felejtene. Egy halvány mosoly fut át az arcomon, mintha próbálnám enyhíteni a pillanat súlyát. - És ne érts félre, most sem akarlak kényelmetlen helyzetbe hozni. Csak... örülök, hogy itt vagy. Hogy ennyi év után is itt vagy. Egy kis csend következik, ahogy hagyom, hogy leülepedjenek a szavaim. - Tudod, azt hiszem, az emberek hajlamosak alábecsülni, mennyit jelenthet valaki, ha egy időben a megfelelő helyen van. Én nem felejtettem el, amit akkor tettél értem.
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar
Hétf. 21 Okt. 2024 - 20:05
Breaking point
Mondhatnám, hogy ez a fajta ösztönös gondoskodás amiatt jön elő, mert ápolónőként dolgozom. Részben így is van, ám Archie-val ez ennél többről szól. Fel-feltörnek régi emlékek, amikor eleinte a katonai kórházban láttam őt el, majd mikor kiengedték, de még gipszben volt a lába, akkor is ott segítettem, ahogy tudtam. És bár már nem olyan kapcsolatban vagyunk mint anno, mégis természetesnek hat az egész, ami tudat alatt melengeti a belsőmet. Aztán ez a melegség mind az arcomba szökik, ahogyan drága jó Murphy bácsi törvénye miatt pont aznap veszem fel Archie pólóját, amikor váratlanul hozzá kell jönnöm, és még csak le se esik. Ha mindez a fejemben lett volna egy perccel ezelőtt magamon hagyom a pulóvert, ám innentől nincs visszaút, muszáj vagyok megenni amit főztem.
Rettentő zavarban vagyok, de Archie lazán veszi a dolgokat, amiért valahol hálás vagyok, bár arcom vörösségén ez nem segít. -Minden cuccod megvan még, amit nekem adtál, nálam hagytál mielőtt elutaztál. - vallom be, bár azt azt magamban tartom, hogy annyira fájt eleinte még ránéznem is, hogy egy dobozban a szekrényem mélyére volt süllyesztve sokáig. Hogy ez gyengeség vagy sem, azt mindenkinek szíve joga eldönteni. Akkor úgy döntöttem, könnyebb túllépnem a dolgokon, ha nem szembesülök vele minden nap, és azt hittem, nyerő a stratégia, mígnem Archie be nem toppant az életembe ismét, és kavart fel mindent bennem.
Mindezeket próbálom nyugtatni azzal, hogy iszom, majd kaját rendelek - bár csipegettem mikor Lilynek adtam ebédet, és éhes sem vagyok különösebbem, de tudom, hogy ha azt akarom, Archie egyen, nekem is kell, így végül egy bólintással egyezek bele, és a telefonos applikációval két perc alatt rendelek húslevest és cézár salátát a Byron’s-ból. Fél óra múlva várható. Lezárom a mobilt, és a karfára teszem magam mellé, de majdnem le is verem azzal a lendülettel, amikor meghallom Archie kérdését.
-Én… - hirtelen belém ragadnak a szavak, miközben agyam pörög. Megbántam-e valamit? Hogy nem töltöttünk együtt még több időt. Hogy nem próbáltam marasztalni. Hogy nem vallottam be neki, mit érzek iránta. Mindezeket azonban nem mondhatom, hiszen mindegyik kijelentés önző lenne. Így is többet kaphattam belőle, és a vele, miatta járó boldogságból, mint azt valaha is remélhettem. Végül megrázom a fejem. -Nem. Vagy talán annyi, hogy elmondhattam volna, mi vagyol. De ettől függetlenül életem egyik legjobb fél éve volt az az időszak. - vallom be önkéntelenül, érezve, hogy amit veszített arcom a zavar pirosságából, az most kijelentésem nyomán ismét visszatér.
-Miért kérdezed? Te talán megbántál valamit? - kérdezek vissza, noha felvillan bennem egy félelem, mi van, ha megbánta az egészet? Ha kiderülne, hogy ha tehetné, és visszamehetne az időben, nem kezdene udvarolni a kórházban? Nem, az nem lehet - mégis, a kisördög a fülemben alattomosan sutyorog, próbálja bennem elültetni a kétely apró csíráját. Farkasom elégedetlen morgásokkal igyekszik ezt elkergetni, miközben nyugtalanul járkál fel-alá. Őt is felkavarja a múlt felemlegetése, csakúgy mint engem. Nem csak én, ő is ragaszkodott Archie-hoz, és ez talán (na jó, valljuk be, nem csak talán) nem is annyira csak múlt idő.
Mara reakciója közben próbálok összeszedni magam. Ahogy átveszem tőle a pohár vizet, leülök a kanapéra, a fejem még kicsit tompa, de érzem, hogy a szervezetem már dolgozik azon, hogy kitisztuljak. A farkas génjeim valahogy mindig gyorsabban segítenek, mint amire az emberi oldalam képes lenne. Bár a regenerálódásom üteme most megnyugtató, a gondolat, hogy idáig jutottam, mélyen zavar. Képtelen vagyok teljesen kiverni a fejemből az önvád nyomasztó érzését, de amikor Mara azt mondja, hogy minden rendben lesz, valahogy könnyebb elhinni. Talán tényleg jobban leszek pár óra múlva. Ahogy beszélni kezd arról, hogy mit egyek, tudom, hogy semmi esélyem nem lesz ellene. Az a makacsság a hangjában és a tekintetében… ezt nem fogom megúszni. Megadom magam egy halvány mosollyal. - Rendelj bármit, csak ne legyen túl nehéz. Valami könnyű...- mondom halkan, még mindig a pohár vizet tartva. Az éhség egyelőre elkerül, de tudom, hogy meg kell ennem valamit, különben nem fogok helyreállni. Ahogy Mara leveti a pulcsiját, és meglátom a pólót, megáll egy pillanatra a mozdulatom. Az emlékek olyan gyorsan rohannak meg, hogy képtelen vagyok figyelmen kívül hagyni őket. Azok a napok Atlantában, amikor minden kicsit egyszerűbb volt, még ha a világ ott sem volt mindig tökéletes. Az idő, amit együtt töltöttünk, az érzések, amiket próbáltam háttérbe szorítani. Látni azt a pólót most rajta, mintha egy régi kaput nyitna meg bennem. Az arcára kiülő zavar talán még inkább meglep, mint maga a póló. Hallom a hadarását, ahogy próbál magyarázkodni, és bár látom, mennyire zavarban van, nem tehetek róla, elmosolyodom. Nem gúnyosan, hanem inkább egyfajta kedvességgel. Az a póló régen is olyan volt, ami gyakran volt rajta, ha éppen kéznél volt, és most, látva rajta, furcsán megnyugtató, hogy még mindig megvan. - Ciki? Ugyan, nem az. Csak meglepő, hogy még megvan.- Megpróbálom megnyugtatni, bár közben érzem, hogy valami kicsit feszesebb lett a levegő köztünk. A szemem követi, ahogy kimegy vizet tölteni, én pedig a kezembe temetem az arcomat egy pillanatra, próbálva összeszedni magam. Az a furcsa melegség, amit a póló látványa okozott, nem tűnik el. Talán inkább fokozódik. Ahogy visszatér, már látszik rajta, hogy próbálja rendezni a gondolatait, talán éppúgy, ahogy én. Elhelyezkedik mellettem a kanapén, és a kérdés, amit feltett, visszahúz a valóságba. Mit is ennék? Mostanra már egy kicsit több erő tért vissza belém, így a válaszom is könnyedebbre sikerül. - Rendelj valami levest, vagy egy salátát, az talán elég lesz. De csak akkor, ha te is eszel velem.- Próbálok lazán válaszolni, mégis érzem, hogy ott lappang valami a szavak mögött. Mara jelenléte nyugalmat hoz, de most valami más is van itt, ami mindig is közöttünk volt, csak talán eddig egyikünk sem akart vele szembenézni. Egy pillanatra a szemébe nézek, és bár megpróbálok semleges maradni, az az érzés, amit a póló kiváltott belőlem, visszakúszik. Valami közös van benne... - Volt valami, amit megbántál... Abból az időből?