Rose Harbor
Why do all the monsters come out at night?
A kikötõben várakozók:
Megérkeztél

༄ a kikötõbe
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
༄ társalogjunk
Aktív lakosság
༄ mennyien vagyunk?
Jelenleg 33 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 33 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (186 fő) Szomb. 21 Szept. 2024 - 21:56-kor volt itt.
Legfrissebb
༄ hozzászólások

When in New York

Breaking point - Page 2 EmptyVeronica Duke
Tegnap 21:13-kor

Elysian FRPG

Breaking point - Page 2 EmptyAdmin
Tegnap 16:34-kor

Patience is not my best virtue

Breaking point - Page 2 EmptyAdmin
Szer. 13 Nov. 2024 - 9:09

Uborkaszezon uborka nélkül

Breaking point - Page 2 EmptyAida Burgess
Kedd 12 Nov. 2024 - 16:14

Interjú a farkassal

Breaking point - Page 2 EmptyJamie Heavenford
Hétf. 11 Nov. 2024 - 17:01

Calories don't count on weekends?

Breaking point - Page 2 EmptyLogan Kincaide
Hétf. 11 Nov. 2024 - 16:54

Megmondtam, hogy megmondtam

Breaking point - Page 2 EmptyLogan Kincaide
Hétf. 11 Nov. 2024 - 16:53

another mess. Archie&Lodie

Breaking point - Page 2 EmptyElodie Rhodes
Vas. 10 Nov. 2024 - 13:54

Megosztás

Breaking point
Minden mágia megköveteli a maga árát.
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4  Next
ÜzenetSzerző
TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyPént. 25 Okt. 2024 - 11:56

Breaking point

Mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy annak ténye, hogy elköteleződtünk egymás mellett számos problémát és kihívást fel fog vetni több szempontból is. Az egyik ilyen a család. Az övé nem tudom, hogy fogadja majd ezt, de róluk tudom, hogy nem állnak olyan közel egymáshoz, mint mi apáékkal. Arcának apró rándulásaiból kiszúrom, hogy kissé aggasztja őt ez az egész, ezért is próbálom némi játékossággal oldani ezt a feszültséget. Melengeti a szívemet, arcomra pedig széles mosolyt varázsolnak. "Megoldjuk, akármennyi türelem is kell hozzá." Igen, ez pontosan így lesz, és örülök, hogy végre Archie is hangot ad ennek - ebből érzékelem igazán, hogy talán tényleg ő is kezdi elhinni, együtt vagyunk tényleg igazán erősek. -Hm, lehet, hogy igazad van. De egy szavad se lehet, mert rád is ugyanez a sors fog várni. - szeretetteljesen mosolygok rá, miközben óvatosan, el se csússzak a szappanhabon kicsit felemelkedek, hogy kényelmesen érjeim el az ajkait, aztán újra stabilizálom a talpaimat a zuhanytálcán.

Nem válaszolt még a kérdésemre apával kapcsolatban, ám nem siettetem a választ. Nem rohanunk sehova, hosszú percekig csak csendben, a víz csobogásának és szívünk szinte teljesen azonos ütemre történő dobogásának idilli harmóniájában. Ahogy még erősebben megszorít, gondolkodás nélkül viszonzom azt. Úgy érzem, neki még nálam is sokkal nagyobb szüksége van most erre. Arra, hogy tudja, nincs egyedül. Hogy nem kell egyedül már megküzdenie semmivel. Az ölelésem, és minden pórusom azt sugallja számára, hogy itt vagyok, nem rohanok el, számíthat rám. Valószínűleg kell még neki idő, hogy az agyában száz százalékosan tudatosuljon ez a gondolat, de nem baj. Én türelmes vagyok, és eltökélet.

Aztán ismét beszélgetni kezdünk, visszakanyarodunk apuval történő találkozásukra. -Nekem nem is mesélt róla. Milyen kis cseles apám van. - nevetek fel, elmozdulva olyan irányba, hogy le tudjam mosni magunkról a tusfürdőt -  a fürdőszobát teljesen betölti a finom illat. -Nem is gondoltam volna, hogy ennyire hasonlítok rá, hogy egyből kiszúrtad. Pedig anyura jobban hasonlítottam, bár azért apát is látják bennem a többiek. - elmosolyodom. Szeretem, hogy ilyen kapocs van köztünk apuval, és hogy nem csak tulajdonságaimban, de megjelenésemben is tükrözöm őt néhány dologban.

Még némi zuhany alatti ácsingózás után önhatalmúlag elzárom a vizet, mielőtt nem csak a környék, de Rose Harbor összes meleg vizét elfürdőzzük, majd annyi időre, míg kilépek a zuhanyfülkéből, eltávolodom Archie-tól. A gőz teljesen bepárásította a tükröt, és a levegő is olyan, mintha enyhe köd lenne. Összefűzöm a mellkasom előtt a kezeimet. -Van plusz törölköződ, vagy hozzád kell dörgölőznöm, ha meg akarok száradni? - nézek rá játékosan felhúzott szemöldökkel, tekintetemből látszik, hogy bizony nekem a második opcióval sem lenne semmi problémám, sőt. Farkasom türelmetlenül kezd el mocorogni belsőmben, mintha megunta volna az eddigi lassú víz partot mos tempót, és a romantika egyéb mezejére szeretne továbblépni. Egyelőre azonban visszafogom. Tényleg hosszú volt a nap, Archie-nak még talán jobban mint nekem. Mások a prioritások, mégis, ahogyan önkéntelenül is végigfuttatom a tekintetemet Archie-n, pillantásomban - ha csak egy-két másodpercre is -, de felcsillan a vágy. Tenni azonban nem teszek semmit, egyelőre kivárok.
Mara & Archie

No one has ever become poor by giving.

If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
Tamara Mason
A rose harbori falka tagja
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Together with you is my favourite place to be ♡︎
Breaking point - Page 2 B50563377955057c61aa722256d16d63
Karakter idézet :
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
Breaking point - Page 2 296245
༄ ༄ ༄
Breaking point - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcTA2GrfXJAiXNyntr08f4onicqhRMLw3AjH9g&usqp=CAU
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

Breaking point - Page 2 Empty
TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyPént. 25 Okt. 2024 - 11:10

Breaking
point
Mara kérdése visszhangzik bennem, ahogy a zuhanyzó melegében állunk egymással szemben, és én finoman összekulcsolom az ujjainkat. Érzem, hogy minden apró mozdulata, a tekintete, még a hangjában lévő játékosság is, valami mélyebb nyugalmat hoz a szívembe. Az a fajta csendes biztonságérzet, amit már nagyon régóta nem tapasztaltam.
Mégis, a gondolat, hogy találkozom a családjával – a saját családomból, a testvéremből és abból a dinamóból kiindulva, amit ő hoz a világomba –, kicsit aggaszt. Rickről mesél, és én tisztán látom, hogy számára ez a „tesószerep” nem csupán egy címke, hanem egy életfeladat. Mara is védelmező típus, ezt tudom, hiszen láttam, hogyan kezeli a dolgokat, ha rólam van szó, vagy ha valaki másról, akit fontosnak tart. Azok az apró gesztusok, ahogy Atlantában is gondoskodott rólam, ahogy ott volt, amikor már senki másra nem számíthattam – ezek mind elmondják, hogy mennyire fontos neki, hogy mindent a saját kezében tartson, hogy a szerettei ne szenvedjenek hiányt semmiben. Most, itt a forró víz alatt, ahogy mindezt őszinte könnyedséggel osztja meg velem, valami különös melegség tölt el. Rájövök, hogy ez az egész gondoskodás nem teher, sőt, része annak, ami őt élettel tölti meg. Egyik ujjam lassan végigsimít a kézfején, ahogy válaszolok.
Sejtem, hogy Ricknek nagyobb a falka iránti kötődése, mint amennyi elfogadást egyelőre talán felém táplál majd. De megoldjuk, akármennyi türelem kell is hozzá – mosolygok, miközben a szemébe nézek, ő pedig bátorítóan viszonozza a tekintetem. – És igen, talán tényleg kicsit elkényezteted őket. – A szavak tréfásan hangzanak, de a mögöttük lévő igazság olyan melegséget és elismerést rejt, amit nem kell kimondani. Mara egy pillanatra rám mosolyog, kicsit megvonva a vállát, mintha azt mondaná, hogy „igen, ez én vagyok.”
A gondolataim tovább kalandoznak, miközben hagyom, hogy a víz ránk hulljon. Ez a pillanat most kettőnkről szól, minden múltbeli és jövőbeli nehézség nélkül. Egyszerűen csak egymásra hangolódunk, még akkor is, ha közben az agyam mélyén ott lappang az összes lehetséges konfliktus, amit Rickkel és Maráék másik családtagjaival kell majd megélnem. Tudom, hogy ott lesznek az akadályok, de már nem látom őket megmászhatatlannak. Mintha csak ennyi elég lenne – az ő jelenléte, az a tudat, hogy nem kell egyedül megküzdenem ezekkel.
Ahogy átölelem őt a víz alatt, újra belém hasít a felismerés, hogy mindezért érdemes harcolnom. Szavakkal talán nem tudnám elmondani, milyen mély hálát érzek most, hogy itt van, de a szorításom erőteljesebb lesz, mint szavak lehetnének. A tenyerem végigsimít a hátán, a tarkóján, mintha így próbálnám belé önteni az összes érzelmet, amit eddig próbáltam elrejten.
- Pár hete odajött hozzám, hogy nézzem meg a motort. Valmit magyarázott a városról, meg faggatott a hibáról. Nem szóltam, hogy tudom átvert vele. És honnan tudom? Láttam rajta a vonásaidat.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Omega, falka nélküli farkas
Archibald Collins
Elõtörténet :
Karakter idézet :
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
Breaking point - Page 2 Tumblr_inline_p0268kcbMe1sirj9i_250
User :
Kaynemar

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyPént. 25 Okt. 2024 - 10:48

Breaking point

-Szóval azt mondod, elkényeztetem őket? - kérdezek vissza jókedvűen, miközben ellágyuló teli szívvel gondolok apára és a bátyámra, na meg persze Lilyre is, akiknek tény, hogy elég jó dolguk van így, hogy intézek szinte mindent otthon. A főzést, takarítást, bevásárlást is általában én szoktam, de ez nekem nem okoz megterhelő feladatot. Szeretek gondoskodni a szeretteimről, nekem ez az egyik szeretetnyelvem, bár ezt már Archie is nagyon jól tudja, elég sokat tapasztalt belőle Atlantában - sőt, valószínűleg azóta is, hogy újfent találkoztunk. Együtt nevetünk a vicces replikámon, és a felszabadultság, ami ebben a pillanatban körülleng minket egyszerűen tökéletes. Mintha azzal, hogy ezt a lépést megtettük, helyreállt volna a világ rendje, és a Föld végre a megszokott pályáján és ritmusában forogna tovább.

Határtalan nyugalom jár át, olyan, amit mostanában nem éreztem, az elmúlt hetekben, mióta Archie újra felbukkant az életemben, biztosan nem, én pedig élvezettel fürdőzök ebben az érzésben. Nem törődök most semmi mással, semmilyen múltbéli vagy jövőbeli problémával, kihívással. Csakis az itt és most számít, agyam teljesen Archie-ra hangolódik, ahogyan minden pillanatot kiélvezve kerülnek le a ruhák, és állunk be a zuhany alá, amit a korábbi játékos fenyegetésem ellenére nem állítok bőrolvasztóan forróra, hiába szeretem én abban áztatni magam. A szégyenlősségnek vagy szemérmességnek még csak szikrája is hiányzik belőlem, ahogyan a zuhanyrózsából ránk hulló vízsugár alatt hozzábújok, ujjaim pedig a bőrén kalandoznak. Ahogyan összefűzött ujjainkról a tekintetére siklanak a szemeim, erőteljesen vág fejbe az, hogy az érzéseim iránta semmit sem változtak, hiába teltek el évek. Mindössze annyi történt, hogy elraktam az agyam egy hátsó polcára, és letakartam, ne kelljen vele foglalkoznom. Most azonban ismét előtérbe került, és többé nem is vagyok hajlandó száműzni.

Összeráncolom a homlokomat a következő megszólalására. -Találkoztál apával? Mikor? Honnan tudtad, hogy ő az? - kérdezem enyhén félrebiccentett fejjel, miközben a tusfürdőért nyúlok. Apu nem is említette, bár valahol értem, hogy egykori bétaként is kötelességének érezte, meg hát hintettem el neki információmorzsákat még úgy egy hónapja, hogy régebbről ismerem már őt. Mindenesetre az jó jel, hogy Archie azóta is életben van, így rossz benyomást biztosan nem tett rá - bár nem is feltételeztem volna, hogy így lesz. - Rick meg... hát, kösd fel a gatyád. Tipikus védelmező bátyj, ha a hugicája körül legyeskedő férfiakról van szó. - mosolygok rá játékosan, noha tényleg nem lesz egyszerű dolga. Már akkor is sokat morgott, mikor falkán belül randiztam másokkal, most pedig nehezítő tényező lesz, hogy Archie nem tartozik a falkához. Viszont azt kell majd elfogadnia, hogy hozzám viszont igenis tartozik, így hajlandó vagyok vele megvívni én is a saját harcaimat. -De ha egyszer megbékél, akkor szerintem jóban lesztek. - teszem hozzá, próbálva némi nyugtató dolgot is mondani, nem akarom rögtön itt az elején ráhozni a frászt Archie-ra. -Aggódsz miattuk?
Mara & Archie

If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
Breaking point - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcTA2GrfXJAiXNyntr08f4onicqhRMLw3AjH9g&usqp=CAU
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyPént. 25 Okt. 2024 - 7:34

Breaking
point
- Pedig úgy tűnt nélküled egy lépést sem tesznek. - jegyeztem meg szórakozottan. Ha otthon laknék, akkor bizonyára én ia élvezném anyám gondviselését, de nem érezném tőle önálló férfinak. Mara válaszára nevetek, és a mellkasom mélyéből felszabaduló sóhaj minden korábbi feszültséget kienged belőlem. A közös viccelődés, az az érzés, hogy ezúttal tényleg minden a helyére került, annyira felszabadító, hogy képtelen vagyok abbahagyni a mosolygást. Ahogy Mara a fürdő felé indul, és látom az arcán azt az eltökéltséget, hogy ő fogja beállítani a hőfokot, cinkosan összehúzom a szemöldököm, mintha készülnék valami megjegyzést tenni, de hagyom, hadd vegye át a vezetést. Ha ez neki fontos, csak őszintén örülök, hogy itt lehetek vele, ebben a pillanatban.
Az ujjaim még mindig a csípőjén pihennek, miközben követem a fürdőbe. Figyelem, ahogy beállítja a zuhanyt, és a gőz lassan körülölel minket. Ahogy újra elém lép, és megérzem a csókja ízét, mintha valami mély, már-már régóta elfeledett helyre talált volna haza minden érzékem. A kezei lassan simítják feljebb a pólómat, és engedem neki, hagyom, hogy élvezze minden pillanatát, ahogy az érintése a bőrömön halad végig. Minden mozdulatában ott van az a nyugalom, az a megfontoltság, ami miatt ő az, aki mellett végre igazán elengedhetem magam.
Megfogom az egyik kezét, lassan ujjaimat az övéi köré fonva, és egy pillanatra csak nézem, ahogy a vízcsöppek lassan lecsordulnak az ujjaink közé. Ez a pillanat több, mint a közelség, amire valaha is számítottam. Tudom, hogy az életünk nem fog könnyű lenni – már az eddigi is bizonyította ezt –, de itt, most, a zuhany alatt, csak az van, hogy „mi”. És ez elég.
A szemeibe nézek, és bár nem szólalok meg, remélem, látja, hogy értem, mire gondolt azzal, hogy nem adjuk fel, bármilyen harc is jön majd. Együtt vagyunk benne, és bármi történik, ez a biztos pont, amit eddig is kerestünk.
- Akkor most már készülhetek arra, hogy a bátyád is megkörnyékez? Mert apádhoz már volt szerencsém, odajött hozzám eligazítást kérni mikor dolgoztam. Vagyis csak hogy nézzek rá a kocsijára, mintha bármi baja lenne. Furcsa is volt, hogy nem találtam semmit, aztán rájöttem, hogy mi célból tehette. Sok vonásod az övé.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Karakter idézet :
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 22:56

Breaking point

A második-első csókból az is kialakulhatott voln, hogy pillanatokon belül letépkedjük egymásról a ruhát, hogy aztán szenvedélyes ágytornába csúcsosodjon ki minden, ám nem ez történik. Mindketten tisztában vagyunk már azzal, hogy a kémia kitűnően működik köztünk, a hangsúlyt azonban most mégis inkább a lelki dolgokra helyezzük. Az ölelésünkben benne van minden, ami ott lógott a levegőben, ám a másik iránti önzetlenségből próbáltuk magunkban ezeket elnyomni. Naivan azt hittük, hogy enyhül vagy felülíródik az a különleges kapocs, ami közöttünk van, ha úgy teszünk, mintha nem lenne szó semmi ilyenről.

Látom Archie-n, hogy őszintén tart attól, hogy ennek esetlegesen nem lesz jó vége, ám én biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. Nem lesz fáklyásmenet, meg kell vívnunk majd a harcainkat több fronton is, de nem egyedül. Ketten, egy csapatként. Társakként. És ha ő ezt most még nem is hiszi el száz százalékos bizonyossággal, hát majd én beleadom az ő részét is. Ezt sugározza minden szavam, simogatásom, érintésem. Élvezem a pillanatot, ahogyan én az ő illatát szívom be, ő pedig az enyémet. Számára ez újszerűnek hathat, hisz hála a ma már benne élő farkasnak, minden érzéke élesebb. Itt és most ez tökéletes, én pedig nem akarom megszakítani azzal, hogy hazamegyek.

Archie kérdése hallatán belenevetek a mellkasába. -Van kaja a hűtőben, meg amúgy is, két felnőtt férfiról beszélünk, feltalálják magukat. De azért egy üzenetet majd írok nekik. - nem most, ráér később is. Egyelőre annyi időre sem akarom elengedni Archie-t, hogy a telefonomon bepötyögjek pár sort, és Archie is hasonlóan lehet, mert hiába mozdul vagy lép távolabb, keze valamilyen formában mindig rajtam van. Felpillantok rá, ahogy ismét megszólal, a zuhany felvetésének hallatán az én arcomra is játékosabb mosoly kerül, és felhúzom az egyik szemöldökömet. -Most arra célzol, hogy büdi vagyok? - kérdezem, majd elnevetem magam, egy puszit nyomva az arcára. Ösztönösen jön a viccelődés vele, és végre nem olyan lecsengése van utána, hogy befeszülünk, és hiányolni kezdjük a régi időket. Ez most már végre más.

-Egy zuhany fantasztikusan hangzik. De én állítom be a hőfokot, és reklamációt nem fogadok el. - elmosolyodom, majd engedve a vezetésének a fürdőszoba felé indulok, út közben a zsebemből kirakva a mobilt az asztalra. Nem tenne neki jót a víz vagy a pára. Odabent magamhoz veszem az irányítást egy kicsit annyiban, hogy megengedem a vizet had melegedjen szépen, majd újra Archie elé lépek, gyengéden megcsókolom, közben ujjaim a pólójának aljába markolnak bele és kezdik el feljebb simítani a testén. Mozdulataim nem kapkodóak, feltett szándékom alaposan kihasználni ezt a helyzetet. Hogy nincs többé “ő” és “én.” Most már csak “mi” van.
Mara & Archie

Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 22:10

Breaking
point
Ahogy Mara hozzám simul, érzem a testéből áradó melegséget, a szívének ritmusát, ami szinte összeolvad az enyémmel. A levegőben ott vibrál minden kimondott szó mögött a köztünk lévő kötelék – erős, mélyebb, mint valaha. Szavai azonban még mindig meglepnek. Határozottsága, amivel elutasítja a kételyeimet, egyenesen a lelkemig hatol.
Mikor ujjai az enyémek köré fonódnak, érzem a finom, de biztos érintést. Azt mondja, nem ért egyet velem, de a szavaiban nem az ellenkezés harsog. Inkább a hit, a bátorság, hogy küzd a kapcsolatunkért, hogy bízik bennünk akkor is, amikor én magam kételkedtem. És ettől valami megváltozik bennem. Éreztem a nehézségeket, tudtam, hogy amit eddig megéltünk, nem volt könnyű, és valószínűleg a jövő sem lesz az. De ahogy Mara rám néz, ahogy szelíden végigsimít a kezem hátán, eltökéltség sugárzik belőle. Valahol mélyen, a farkasomban is érzem, hogy ez a harc már nem az, amit egyedül vívok meg. Most már ketten vagyunk ebben.
Ahogy elengedi a kezemet, és a karjait körém fonja, érzem, hogy valóban itt van. Nem csak fizikailag, de teljes egészében. Belefúrom az arcomat a hajába, mélyen beszívom az illatát. Ez az a pillanat, amit hónapok óta próbáltam elnyomni, még ha nem is voltam biztos abban, hogy lehetséges. Most viszont itt van, valóságosabb, mint valaha. Hallom a halk, szinte rekedt kérdését. És ebben nincs semmi bonyolult. Nincs mögötte más, csak a vágy, hogy ne váljunk el újra, hogy ne szakítsuk szét azt a köteléket, amit épp most forrasztottunk össze.
Lepillantok rá, tekintetem az övébe fúrom, és lassan bólintok. Egy pillanatig nem tudok megszólalni, mert a torkomat szorítja az érzés, amit a kérdése váltott ki belőlem. Ez most több, mint egy egyszerű kérés. Ez az őszinte vágy arra, hogy mellettem legyen, hogy ne legyen távol tőlem, és én is ezt akarom. Nem akarom, hogy újra elmenjen, hogy egyedül maradjak azokkal a gondolatokkal, amik az elmúlt időszakban folyton csak a felszínre törtek.
Maradj – suttogom, és érzem, hogy a szavaim mögött ott van az összes érzelem, amit az elmúlt hónapokban próbáltam elrejteni. - De nem várnak haza téged ilyenkor? Nem halnak éhen?
Nem tudom, hogy ezek a szavak mennyire hangzanak drámainak vagy túlzónak esetleg viccesnek, de ez most nem érdekel. Mert így érzem. Talán már régóta nem mondtam ki őszintén, de most itt van, és elég erős vagyok ahhoz, hogy elismerjem: nekem ő kell. Hosszú ideig próbáltam távol tartani magamtól, mert féltem, hogy mi lesz, ha közel engedem. De most rájöttem, hogy nem az a veszélyes, ha közel engedem őt. Az a veszélyes, ha elengedem.
Mara karjaimban marad, és újra lehajtom a fejem a vállára, egy pillanatra még szorosabban ölelem magamhoz. A világ megváltozott körülöttünk, de most, ebben a pillanatban nem számít semmi más. Az illata, az érintése, a lélegzetvételei összhangban vannak az enyéimmel. Azt hiszem, talán most először érzem igazán, hogy hazataláltam.
– Tudod... – kezdem, ahogy egy mosoly fut át az arcomon, lágy, de mégis játékos. – Lehet, hogy jól esne egy zuhany. Mármint, nem csak nekem... nekünk. – A szavaim szinte suttogássá halkulnak, ahogy a tekintetemet az övén tartom. Ez nem egy sima meghívás. Sokkal inkább egy közös pillanat ígérete, ami nem feltétlenül az intimitásról szól, hanem a feloldódásról, a tisztaságról, amit a víz adhat.
Lassan elengedem, de kezem még mindig a derekán pihen, nem akarom túlságosan eltávolítani magamtól. Felhúzom a szemöldökömet, mintha várnám a válaszát, de közben szórakozottan meg is mozdulok, hogy egy apró lépést tegyek a fürdőszoba felé.
– A nap hosszú volt. És... talán mindketten ránk férne egy kis frissülés. – A hangom lágy, közel a suttogáshoz, de van benne valami gyengéd játékosság is, amit Mara mindig értett, mindig viszonozni tudott. A tekintetemben nincsenek mögöttes szándékok, csak az a vágy, hogy újabb közös pillanatot teremtsünk. A zuhanyzó zúgása, a forró víz, ami lemossa rólunk a nap minden nehézségét – ez az, amit most ajánlok neki. Valami egyszerű, valami, ami csak kettőnkről szól, távol a külvilág minden zavaró tényezőjétől
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 21:02

Breaking point

Ha nem lennék azzal elfoglalva, hogy őt ölelem és csókolom, tuti, hogy megcsípném magam, ez tényleg a valóság-e. Egyszerre tűnik szürreálisnak és mégis a világ legtermészetesebb dolgának ez. A repülőtéren közel három és fél évvel ezelőtt az utolsó csókunk a mostanihoz hasonlóan kétségbeesett volt, ám míg az lezárást, ez most valaminek a kezdetét jelenti, amitől boldogság és megkönnyebbültség árad szét egész testemben. Fel sem tűnt mennyire feszültek voltak az izmaim egészen addig, míg Archie a karjaiba nem vont és el nem lazultam. Mellette van a helyem, neki pedig mellettem, és ezzel farkasom is bőszen egyetért.

Szívünk hevesen veri a tamtamot a mellkasunkban, szemeibe tekintve keresem a megbánás jeleit ami azt mutatná, mégse tartja jó ötletnek, hogy az imént történteket, ám nem látom benne. Belesimulok az ismételt csókba, élvezve, hogy annyi idő után ismét felfedezhetem ajkának minden egyes négyzetmilliméterét. Légzésem szabálytalan, ami azután is lassan normalizálódik, hogy Archie elhúzódik, és megszólal. Számítottam arra, hogy fog valami hasonlót mondani, bár korábbra gondoltam. Kezeimet az övéibe csúsztatom, ujjaimat pedig az ő ujjai köré fűzöm.

- Nem értek egyet, Archie. - rázom meg határozottan a fejemet, hüvelykujjammal végigsimítva a kézfején. -Nem állítom, hogy könnyű és zökkenőmentes lesz. Biztosan lesznek nehéz időszakok, de együtt ezeket egyszerűbb lesz átvészelni. Nem ijedek meg a kihívásoktól, mert van, amiért megéri küzdeni. Akiért megéri küzdeni. - nem beszélek hangosan, nincs szükség rá a köztünk lévő kis távolság miatt, illetve maga a téma sem indokolja az emeltebb hangerőt. Azonban az eltökéltétség így is kihallatszik, amivel az Archie-ban felmerülő kétségeket igyekszem kioltani. Őszintén hiszem, hogy nem fogjuk tönkretenni egymást.

Elengedem a kezét, de csak azért, hogy az oldalán végigcsúsztatva a háta mögött fonjam össze a karjaimat, megölelem, miközben mélyen beszívom a hamisítatlan Archie-illatot. Ha nem tudnám, hogy a farkas nem képes rá, most azt mondanám, belső négylábúm most dorombol. -Itt maradhatok éjszakára? - pillantok fel rá, fejemet nem mozdítva el a mellkasáról, csak kissé elfordulva. Kérdésem nem hátsó szándékkal hangzik el, főképp arról van szó, hogy egyelőre képtelen lennék hazamenni most, hogy visszakaptam őt.
Mara & Archie

Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 20:11

Breaking
point
Ahogy Mara belép, egy pillanatra megállok, mintha épp azon gondolkodnék, mit is tegyek. De az ösztöneim gyorsabbak nálam – nem akarom, hogy elmenjen, hogy megint magamra hagyjon azzal a fájdalommal, ami közöttünk vibrál. Az ajtó becsukódik mögöttünk, és magamhoz húzom őt, szinte rántva, mintha csak így bizonyosodhatnék meg arról, hogy tényleg itt van.
Mara szavai, az érintése, a csókja olyan erővel tör rám, hogy minden fájdalom és bizonytalanság egyetlen pillanatban semmivé foszlik. Teste az enyémhez simul, ajkai a sajátjaimon, és a világ egyszerűen eltűnik. Csak ő létezik, az illata, a bőrének melege. Az a nyögés, amit hallok tőle, az ő reakciója, ahogy hozzám simul, felébreszt bennem egy mély, állati ösztönt. A farkas bennem épp úgy reagál, mint én. Egy pillanatra úgy érzem, mintha tényleg egyek lennénk – nem csak mi, hanem az a sötét, ösztönös lény is, amit hónapok óta próbálok kordában tartani.
Amikor hátrálunk, és Mara háta az ajtónak koppan, egy pillanatra elhúzódik, és felnéz rám. A szemeiben valami új csillog, valami, amit korábban talán sosem láttam ilyen tisztán. Boldogság. Szavai rekedten, de határozottan törnek elő. A nevem úgy hangzik az ajkán, mintha mindig is ide tartozott volna. Mielőtt bármit mondhatnék, máris újra megcsókol, ezúttal ő kezdeményez. És ez most nem az a szenvedélyes, kétségbeesett csók, amit az előbb adtam. Ez valami több, valami mélyebb, lassabb. Mintha egyúttal megerősítené, hogy ez most valóságos, nem csak egy álom, amitől félnem kell, hogy elillan.
Visszacsókolom, kezem szorosan a derekán, majd feljebb húzom a lapockáihoz, hogy magamhoz öleljem őt, mintha soha többé nem akarnám elengedni. Nem is akarom. Minden, amit az elmúlt hónapokban elvesztettünk – a bizalom, a remény, az együtt töltött pillanatok – most egyetlen mozdulatban tér vissza. A szívem úgy kalapál, hogy szinte biztos vagyok benne, Mara is érzi. Egy röpke pillanatra megállok, levegőért kapok, és a szemeibe nézek.
Nem is terveztem.
- Eszem ágában sem volt menekülni...
Az őszinteség nyers, talán túl éles is, de nem érdekel. Most nem számít, mit gondolok, vagy mit kéne tennem. Csak az a lényeg, hogy itt van, és hogy újra közel engedett magához. Az a súly, amit napok óta cipelek, hirtelen eltűnik, mintha soha nem is létezett volna.
Ahogy kezem a nyakára csúszik, ujjaim végigsimítanak a haján. Közelebb húzom, ajkaink újra összetalálkoznak, de ez most nyugodtabb, mégis mélyebb. Nem sietek, mert tudom, hogy most már nincs miért.
- Mara.
.. – kezdek bele halkan, de a hangom határozott. Egy pillanatra meg kell állnom, hogy uraljam az érzelmeimet. – Nem akarok neked több fájdalmat okozni. Tudom, hogy ezt mondom folyton, de most... – a tenyerem a kézfejére simítom, mintha ezzel könnyíthetnék a gondolatokon. – Én is érzem, amit te. Nem tudom tagadni. De ugyanakkor... nem tudom, hogyan lehetnénk együtt anélkül, hogy tönkretennénk egymást.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 18:02

Breaking point

Nem tartozik a kedvenc témáim közé, hogy Pepper Brandt-ről beszélgessek, de most ez mégis egyfajta menekülőút, hogy ezzel próbáljam betakarni, feledtetni azt, amiről az imént beszéltünk. A színház is ugyanezt a célt szolgálja, így kapva kapok az alkalmon, hogy ha csak néhány percig is, de beszéljünk róla. -Igen, az mindig jól jön. Rickkel meccset néz, de tudja, hogy engem az nem köt le, így ennél a programnál maradtunk. - sztorizok ártatlan dolgokról, mint hogy hogyan szoktuk a bátyámmal apás programot csinálni. Szánalmas kísérletek, mi? Igen, én is érzem, de ennél többre úgy érzem, jelenleg nem vagyok képes. Egyszerre érzem magam érzelmileg túlcsordultnak és kimerültnek. Ez egyáltalán lehetséges? Nem így terveztem ezt a napot.

-Ne haragudj, tényleg nem lett volna hozzá jogom, csak... megláttam, és a következő pillanatban már cselekedtem. - lesütöm a szemem, tényleg restellem, hogy ezzel a mozdulattal túlléptem a hatáskörömet, de azért valamennyire megnyugszom mikor látom, nem haragszik - vagy csak jól titkolja. Mindenesetre hamarosan eljön a búcsúzás ideje, mi ambivalens érzéseket kelt bennem. -Jól teszed, tényleg pihenj, rád fér. - rámosolygok, és bármennyire igyekszem könnyedre varázsolni, azért némi keserédesség van benne. Bólintva fogadom ígéretét, miszerint hív ha baj van, de bízom abban, hogy ha keres is, nem emiatt. Nehéz őt ott hagynom, lábaimat az ajtajától a kocsiig ólomsúlyúnak érzem. Megállom, hogy ne forduljak hátra, hanem magabiztosságot színlelve beüljek az autóba, és hazamenjek, ahol még az idő közben felhalmozódott tennivalók sem tudják kikapcsolni rendesen az agyamat. Ahogy a színház sem, nem csoda hát, hogy nem sokkal azután, hogy apával megjöttünk, én ismét útra kelek.

Nem az volt a cél, hogy ma keresem fel Archie-t, mégis mikor már ott voltam a bejáratánál, tudtam, már nincs vissza út. Most kell elmondanom ami bennem van, vagy talán nem lesz többé bátorságom hozzá. Sosem voltam az a típus, aki kezdeményez, aki az első lépést teszi meg. Az volt a jellemző, hogy kivárom, míg a másik lép, és én arra reagálok, ám ezt már Atlantában is éreztem, és ez a mai napig sem változott, hogy Archie más. Az a kapocs, amit közöttünk érzek felülírja ezt a tulajdonságomat. Majdnem nem túlzok, mikor azt mondom, szinte rárontok a vallomásommal, de tudom, hogy ezt most el kell mondanom. Délután beletörődtem szavaiba, de aztán - többek között apa kis történetének hála - rájöttem, nem hagyhatom ezt annyiban. Csak úgy dőlnek belőlem a szavak, és hiába próbál félbeszakítani, én feltartott kézzel jelzem, hogy ne tegye, én pedig folytatom, egészen addig, mígnem elérek arra a pontra, hogy úgy érzem, én mindent megtettem. 

Kétségbeesés és talán némi rettegés ül a tekintetemben, ahogy azt hallom, "Mara... én csak...". Alsó ajkamra kell harapni, hogy ne álljak neki könyörögni neki. Elmondtam mit érzek, mit gondolok, de magamra sem erőltethetem azt, hogy meggondolja magát a korábbi álláspontjáról. Az enyémhez hasonlóan szapora a pulzusa, mivel nem állunk messze egymástól, tisztán hallom. Farkasom, ki a vallomás alatt diszkréten tombolva igyekezett az adrenalint pörgetni az ereimben, most szintén pattanásig feszülő idegekkel, felcsapott fülekkel vár arra, hogy Archie mit reagál. Sokáig csendben van, nekem legalábbis sok időnek tűnik némasága, közben lehet, nem volt egy perc sem. Számtalan forgatókönyv pörög le lelki szemeim előtt, vajon mi fog történni, és minél tovább nem történik semmi, annál inkább a negatív végkimenetelek kerülnek előtérbe.

Nem tudom, melyikünk lép közelebb a másikhoz, netán egyszerre történt-e, de ebben a pillanatban orrunk szinte összeér. Alig merek még csak levegőt venni se, nemhogy mozdulni egészen addig, míg meg nem érzem ajkait az enyémen. Egy önkéntelen, apró nyögés hagyja el a torkomat, miközben kissé a lábujjaimra emelkedve nyaka köré fonom a karjaimat, testem az övének préselődik. Olyan számomra a csókja, mint mikor sivatagi vándor hosszú gyaloglás után oázist talál, és iszik a hűsítő, éltető vízből. Mint amikor a kirakós utolsó darabkáját is a helyére pattintod. Ismerős, mégis új érzés, hiszen érzem, most nem csak mi, a farkasaink is kapcsolódnak egymással.

Valahogy házon belülre kerülünk, hátam a csukott bejárati ajtónak koppan, ami ha csak egy pillanatra is, de kizökkent. Épp csak egy kicsit, de elhúzom az arcomat Archie-étól, úgy nézve fel szemeibe. Arcomon őszinte mosoly, tekintetemben pedig a korábbi érzésekkel ellentétben immár boldogság csillog, ahogyan ujjaim végig szántanak két oldalt haján. -Innentől már nem szabadulsz tőlem, Archibald Collins. - suttogom kissé talán karcos hangon, majd megragadom a tarkójánál, és most én kezdeményezem a csókot. Tombol a vérem, de igyekszem türelmes lenni. Hosszú és nehéz napon vagyunk túl, egyelőre pedig tökéletesen beérem azzal, hogy csókolhatom őt. Azt hittem ez már sosem fog megtörténni, főleg a maiak után, így kiélvezem most ennek minden pillanatát, nem törődve semmi és senki mással.  
Mara & Archie

Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 16:48

Breaking
point
Én csak felemeltem a szemöldököm.
- Nem szelíden? Őszintén? Az meglep. - Próbálom visszafogni a meglepettséget a hangomban, de nem könnyű. Pepper elhiszem neki, hogy elég problémás volt mindig, talán nála is épp túl messzire ment.
Egy pillanatra elhallgatok, végül mégis megszólalok, kissé nyers hangon:
- Igen, talán könnyebb lenne. De nem te vagy az a típus, aki csak úgy türelmetlenül kezeli a dolgokat, és ezt értékelem benned. - Próbálom a pillantásomat az ételre szegezni, de valahogy nem igazán tudom elterelni a gondolataimat. Milyen egyszerű lenne, ha el tudnám én is engedni... De talán mindketten ugyanebben a csónakban evezünk.
Felnézek rá, majd megpróbálok elnyomni egy mosolyt, de végül fanyar lesz.
- Menj csak el. Nem kell miattam lemondanod semmit. Én... nem fogok belehalni egy kis rosszullétbe. - Megpróbálom lazán mondani, de igazából igyekszem ezt csak elhumorizálni. Nem vagyok törékeny.
Az arcom még komorabbá válik, mikor a tablettákat említi. A keze megáll, és zavartan a tarkóját vakarja.
Egy ideig hallgatok, próbálom feldolgozni a dolgot.
- Szóval kidobtad. - A hangom talán egy kicsit feszesebb lett, mint szerettem volna. Nem dühből mondom, csak... meglepett. Végül vállat vonok, és visszatérek az ételhez. - Jó döntés volt. Csak... megleptél.- Nem akarom, hogy azt higgye, rossz néven veszem, de valami mégis ott motoszkál bennem. Törődés. Ez az, amit mindig olyan nehéz elfogadni.
Miközben lassan eszünk, az étvágyam teljesen eltűnik. Mara a színházról beszél, és valahol, a szavainak mélyén, érzem, hogy próbál kitörni ebből a feszültséggel teli légkörből. De én is érzem, hogy a beszélgetés nehéz.
Próbálom elképzelni őket ott, apa-lánya programon, és halványan elmosolyodom.
- Jól hangzik. Zenés vígjáték, mi? Kell is egy kis lazítás mostanában.
Sóhajtok, és megvakarom a tarkómat a kérdésére.
- Ma? Nem igazán. Valószínűleg csak... pihenek. Talán egy kis séta. De komolyabb tervem nincs.
Ahogy az idő telik, és Mara az órájára néz, látom rajta, hogy mennie kell. Mielőtt elindulna, megáll az ajtóban, és komolyan néz rám.
Egy hosszú pillanatig csak nézem őt. Ez az egyszerű kérés mégis annyira nehéznek tűnik. Végül lassan bólintok.
- Ígérem. Ha bármi baj van, hívlak.
Mara mosolyt erőltet az arcára, és elköszön. Ahogy becsukódik mögötte az ajtó, az üres lakásban maradok. A csend most sokkal súlyosabbnak tűnik, mint valaha.
Ahogy becsukódik Mara mögött az ajtó, a lakás csendje azonnal súlyosabbnak tűnik, mint előtte. A falakon visszhangzik a távozás pillanata, mintha még mindig ott lenne, de most már egyedül vagyok a gondolataimmal. Leülök a kanapéra, a fejem a kezembe temetem, és próbálom összeszedni magam. Az a sok feszültség, ami az utóbbi időben felgyülemlett, most sem tűnt el, csak éppen újra visszatért az üresség érzése. Talán még rosszabb is, hogy Mara itt volt, mert most mindez a csend még elviselhetetlenebbnek tűnik.
Elsőként eszembe jutnak a tabletták. Ahogy Mara kidobta őket, valahol mélyen hálás vagyok neki, még ha először fura is volt. Azonban most, ahogy minden apró zaj felerősödik körülöttem, a gondolatok is megállíthatatlanul kezdenek kavarogni a fejemben.
Nem akarok itt maradni. Kell valami, ami eltereli a figyelmemet.
Felállok, és a szekrényhez lépek, ahol a kabátom lóg. Talán egy séta tényleg segítene. Kinyitom az ajtót, és elindulok lefelé a lépcsőkön. A nap már lassan ereszkedni kezd az égen, és a város zaja fentről tompán hallatszik, de ahogy kilépek az utcára, a zaj valahogy távolinak tűnik. Az utcák tele vannak emberekkel, akik mind a saját dolgaikkal vannak elfoglalva, de én csak céltalanul sétálok.
A séta alatt próbálom kiüríteni a fejem, de a gondolatok egyre visszatérnek, mintha nem hagynának nyugodni. Mara szavai visszhangzanak bennem, ahogy felajánlotta, hogy lemondja a színházi programját miattam. Ez egy olyan gesztus volt, amitől egyszerre éreztem törődést és súlyt. Megígértem, hogy szólok neki, ha baj van. De mit jelent egyáltalán "baj" ebben a helyzetben? Még én sem tudom igazán.
Végül egy parkban kötök ki, leülök egy padra, és csak figyelem az embereket. Párok sétálnak kézen fogva, gyerekek futkosnak, és valahogy ez a nyugodt, hétköznapi életkép fájón idegennek tűnik. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha én is normális lennék. Ha nem lenne bennem ez az állandó harc a saját lényemmel, a farkassal. Néha még most is érzem, ahogy belül kapar, türelmetlenül várja, hogy kiengedjem. Egy ideje tudom, hogy fontos lenne őt kordában tartanom. Legalább ennyit elértem, hogy megpróbálkozom vele.
Mikor a nap már a horizontot súrolja, felállok, és visszaindulok a lakásba. Az egész séta céltalan volt, és mégis szükséges. A testemet legalább le tudtam kötni, de a lelkem továbbra is nyugtalan maradt. Az üresség, amit magamban érzek, még mindig ugyanott van, de a fáradtság egyre inkább uralkodik rajtam.
Mire hazaérek, a lakás továbbra is hideg és üres. Felveszem a telefont, és egy pillanatra elgondolkozom azon, hogy írjak-e Marának, de végül leteszem a készüléket. Nem akarom őt zavarni, biztosan jól érzi magát a színházban. Nekem most valahogy nincs hozzá erőm, hogy bárkivel beszéljek.
Előveszem a fiókból egy régi jegyzetfüzetemet. Régóta nem írtam bele, de most valami késztetést érzek, hogy lejegyezzem a gondolataimat, mintha ez valahogy segítene rendet rakni a fejemben. A sorok lassan összeállnak, ahogy próbálom szavakba önteni a káoszt, amit érzek. Az írás nem old meg semmit, de legalább kiszakít valamit abból a belső nyugtalanságból.
Ahogy a nap teljesen eltűnik az égen, és az est leszáll, a lakás egyre sötétebbé válik. Fáradtnak érzem magam, de tudom, hogy a fáradtság nem csak fizikai. Egy pillanatra lehunyom a szemem, és elengedem magam a kanapén. Talán elalszom egy kicsit, talán csak egy percre szakadok ki a jelenből.
Amikor meghallom a kopogást az ajtón, ösztönösen felszegem a fejem. Elég késő van már, és nem számítok vendégre, de valahol mélyen sejtem, hogy ki az. Lassan állok fel a kanapéról, ahová a vacsora után süllyedtem bele, még mindig emésztve az ételt – vagy inkább azt a feszültséget, ami ott vibrált közöttünk. Az ujjaim végigsiklanak az ajtókilincsen, és mikor kinyitom, ott áll Mara, kicsit kócosan, futás utáni ruhájában. Valahogy egy pillanatra elakad a lélegzetem, nem a látványtól, hanem attól a súlytól, amit érzem, hogy hozott magával.

Mielőtt bármit mondhatnék, elkezd beszélni. Az első szavai máris belém vágnak, mert tudom, hogy ezt a beszélgetést nem tudom elkerülni.
"Tudom, hogy megígértem, hogy nem hozom szóba többet, de gondolkodtam, és ezt nem tudom magamban tartani, kérlek hallgass meg" – mondja, és rögtön felgyorsul a pulzusom. A szavai csak záporoznak, és ahogy próbálom követni, egyszerre érzem a dühöt, a zavart, és a kétségbeesést, hogy megint itt vagyunk, ugyanannál a pontnál.
Azt mondja, mintha bizonyítani akarna, mintha nekem kéne elhinnem, hogy elég erős ahhoz, hogy szembenézzen ezzel az egésszel. De én már tudom, milyen az, amikor minden szétesik, amikor semmi sem oldható meg egyszerűen.
- Nem erről van szó, Mara...– próbálok közbevágni, de esélyem sincs. Tovább beszél, még szenvedélyesebben.
Ekkor veszem észre, hogy a hangjában ott van valami, amit régóta nem hallottam tőle: a kétségbeesés. És akkor ott állok, némán, hallgatva őt, és hirtelen elér engem az, amit eddig próbáltam elkerülni. Minden, amit mond, teljesen összhangban van azzal, amit én is érzek – a fájdalom, a vágy, a kötelék. De pont emiatt zártam el magamat tőle.
- Mara... én csak... – próbálok megszólalni, de a szavak nehezen jönnek. Mindketten tudjuk, hogy nem egyszerű az, ami közöttünk van. Az érzelmek, amiket próbáltam elnyomni, hirtelen mind felszínre törnek. Nem akarom, hogy bántódása essen, nem akarom, hogy az én világom ártson neki.
Ahogy hallom a szavait, a torkomban gombóc nő. Az érvek, amikkel eddig próbáltam védekezni, lassan semmissé válnak. Őt nézem, ahogy egyre szenvedélyesebben beszél, a könnyei már az arcán csorognak, és valami megmozdul bennem. Tudom, hogy igaza van, tudom, hogy ez több, mint véletlen.
Egy pillanatra becsuktam a szemem, mélyet lélegeztem, és amikor kinyitottam, láttam, hogy Mara arca csak pár centire volt az enyémtől. Éreztem a lélegzetét a bőrömön, éreztem azt a törődést és aggodalmat, amit soha nem kértem tőle, de valahogy mindig megkaptam.
Nem gondolkoztam tovább. Nem próbáltam mérlegelni, hogy mi a helyes vagy helytelen. Az elmúlt hetek minden fájdalma, küzdelme és bizonytalansága egyetlen pillanatban tűnt el, amikor előre hajoltam, és megcsókoltam.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 9:31

Breaking point

Önkéntelenül is elnevetem magam Archie abbéli csodálkozásán, hogy konfliktusba keveredtem valakivel. -Na jó, nem vérre menő veszekedés volt vagy ilyesmi, de volt már, hogy megelégeltem a másokkal szembeni viselkedését, és jeleztem neki, hogy ezt így nem kéne. Ő meg hát... nem túl szelíden reagált, fogalmazzunk úgy. - sosem fogom megérteni a Pepper féle embereket, hogyan lehetnek ennyire eltelve maguktól, és hogyan tojhatnak le mindent és mindenkit jó magasról. Bár most ennek a képességnek részben én is örülnék, talán nem szenvednék annyira attól, ami nemrég történt.

Bébiléptek, most foglalkozzunk azzal, hogy megérkezett a kaja. Még jó hogy könnyed ételeket rendeltem, se a leves se a cézársaláta nem nehéz, mégis előre érzem, hogy az étvágytalanság miatt így is meg fogja ülni a gyomromat. Azonban muszáj Archie-ba is ételt diktálni a korábbi porcelánbusz vezetés miatt, így meg kell hoznom ezt az apró áldozatot, közben pedig megpróbálni jó képet vágni hozzá. Szeretném, ha könnyedén tudnánk beszélgetni, de valahogy minden szó, ami csevegőnek szánt hanszínben elhagyja a számat, kissé hamisan cseng.

Még az is, amit a színházról mondok. Bár igaz, mégis akár hazugságnak is tűnhet ebben a kontextusban, és Archie arcán látom, benne is ébredtek kételyek ezzel kapcsolatban. -Le tudom mondani, ha úgy érzed, nem vagy jól, és segítségre van szükséged. Játsszák még a darabot máskor is. - ajánlom fel szinte reflexszerűen, bár van egy olyan megérzésem, hogy Archie még akkor sem marasztalna, ha émelyegne még a gyógyszer utóhatásai miatt. Mert elhitetné magával, hogy mindent egyedül kell megoldania.

-Öhm... izé... - megáll a kezem a dobozok rendezgetése közben, és zavartan vakarom meg a tarkómat, mikor a tablettákat említi. -Nos, én arról már... gondoskodtam, míg te a fogadat mostad. Ne haragudj, hirtelen ötlet volt. - érzem, hogy elpirulok, ami akkor jó döntésnek tűnt, most túlságosan tolakodónak tűnik, és talán rá kellett volna hagynom, hogy ő dobja ki a dobozka tartalmát, ha úgy érzi. Ez a hajó azonban már elúszott, csak bízni tudok abban, nem veszi ezt majd rossz néven.

Mikor leülünk enni, mindketten csak turkáljuk az ételt, csigalassúsággal rágok, küzdve minden egyes apró falattal. Nem jó ez így, nagyon nem jó. A gyomrom görcsben van - sosem értettem, hogyan tudnak az emberek stresszesen vagy szomorúan enni, én ilyenkor úgy kell magamba erőltetnem a táplálékot. -Bohémia a címe, zenés vígjáték. Apával rendszeresen szoktuk apa-lánya programként színházba menni, erre a jegyeket még a szülinapomra kaptam. - hálás vagyok a téma terelésért, ami kicsit kizökkent saját gondolataim spiráljából. -Neked van terved a nap további részére? - dobom vissza a labdát, próbálva tovább gördíteni a beszélgetés fonalát. Mikor lett ez ilyen nehéz?

Végül ha befejezzük az evést - én a legnagyobb részét meghagytam, így dobozban hazaviszem majd -, az órámra nézve látom, ideje mennem. Egy részem szaladna, mert érzem, a benti feszültséggel telt levegő szinte fojtogat, de közben valahol maradék is. Lehet, hogy van bennem némi mazochizmus? Könnyen lehet, legalábbis ha Archie-ról van szó, biztosan. -Nyugodtan hívj vagy írj, ha baj lenne, vagy nem érzed jól magad, oké? Megígéred? - pillantok fel szemeibe komolyan, már az ajtóban állva. Tényleg szeretném ha tudná, hogy a történtek ellenére még mindig számíthat rám. Ha beleegyezik, végül mosolyt erőltetek az arcomra, elköszönök tőle, majd hazamegyek.

Ülök néhány percet a kocsimban a felhajtón, mielőtt bemennék otthon. A gyerekkacajból és a háttérben halkan zúgó mesevideóból tudom, Lily idő közben felébredt. Apa a nappaliban van, építőkockákat pakol a dobozba, amit unokája szétdobált. Mivel a Mason családnak, különösen a férfi ágnak még farkasokon belül is kiemelkedően jó a szaglása, szerintem már azelőtt érzi, hogy Archie-nál jártam, mielőtt még egy légtérbe kerülnénk, mégse kérdez azon kívül semmit, jól vagyok-e, amire tőlem egy kegyes hazugság a válasz. Korábban meséltem neki egy-két dolgot, illetve szerintem sejt még ennél is többet, ám nem faggat.

A délután további része relatíve eseménytelen, készítek vacsorát, váltok pár szót a bátyámmal, majd összekészülünk a színházba, ahova én vezetek, apa az anyósülésen. A színdarab kiváló, vígjáték, mégsem tudok önfeledten nevetni a poénokon. Hazafelé kattog az agyam, apával nem is beszélgetünk, pedig ilyenkor ki szoktuk tárgyalni a darabot, most viszont mintha érezné, hogy kell egy kis csend, így csak békésen nézelődik ki az ablakon. Már nem tudom hányadjára pörgetem végig a kora délutáni beszélgetésünket Archie-val. Hogy mik hangzottak el. Hogyan mondta amit mondott, milyen gesztusai, mozdulatai voltak, mit tudtam kiolvasni a szeméből. Próbálok értelmet adni mindennek, ami részben sikerült, részben nem. Nem tudom mitévő legyek.

A házunk elé érve leállítom a motort, ám mielőtt kiszállhatnék, apa megfogja a kezem, rám néz, majd elmesél egy történetet róla és anyuról, amivel eléri, hogy ma már sokadjára sírjam el magam. Nem tudom, hogy csinálja, hogy mindig megérzi, mire van szükségem, mit kell hallanom. Hálásan ölelem meg, és mire felérek a szobámba, kezd körvonalazódni, mit kell tennem. Azt hiszem.

Ki kell kicsit szellőztetni a fejemet, így a késői óra ellenére futáshoz öltözök, fekete nadrág, sima fehér póló és a Wilmington Egyetemes szürke pulcsi. Telefonomat a nadrág rejtett zsebébe teszem, majd elköszönve apáéktól - kik Rickkel a délutáni meccs ismétlését nézik egy sörrel a kezükben -, elindulok. Végül egy kilométer után megállok, a továbbiakban csak sétálok, inkább még egyszer átgondolok mindent, miközben lábaim lényegében izommemóriából visznek Archie háza elé.

Nem írok neki, nem szóltam hogy jövök, szimplán csak kopogok. Elmúlt 11 óra, de talán nem alszik még. Ha kinyitja az ajtót, mély levegőt veszek, majd mielőtt meggondolhatnám magam, vagy inamba szállna a bátorságom, elindul a szólavina. -Tudom, hogy megígértem, hogy nem hozom szóba többet, de gondolkodtam, és ezt nem tudom magamban tartani, kérlek hallgass meg. - nem tartok szünetet, ne tudjon félbeszakítani. - Igenis meg tudom oldani. Igenis kibírom azt, ha valamilyen konfliktusba kerülök a falkával vagy bárkivel. Szinte mindent el lehet simítani. Tudod mire nem vagyok képes? Arra, hogy úgy tegyek, mintha nem éreznék irántad semmit. Ha úgy mennél el a városból x hét vagy hónap múlva, hogy még csak nem is adtunk esélyt annak, ami köztünk lehetne. - megállok levegőt venni, közben érzem, kezdek elbizonytalanodni, jó ötlet volt-e éjszaka így nekitámadni Archie-nak ezzel, de ha már elkezdtem, befejezem.

- Belegondoltál abba, hogy mekkora volt az esélye annak, hogy pont ide helyez téged a parancsnokság, ahol én is élek? Hogy ez egy vissza nem térő második esély lehet? Valami elemi erővel vonz hozzád, és nem tudom, hogyan álljak neki ellen! - nedvességet érzek az arcomon, ebből tudom, hogy a kétségbeeséstől, ami hangomból is kihallatszódhat, könnyezni kezdtem. -Tudom, hogy engem akarsz védeni, de arra kérlek, legyél most egy kicsit önző. Nézz magadba, hogy te mit akarsz, Archie. Ne mondd, hogy nem érzed, együtt erősebbek lennénk. Hogy… hogy akkor nincs lehetetlen…- ekkor fogyok ki a szuszból. Mellkasom szaporán emelkedik és süllyed, mert alig vettem levegőt itt a nagy vallomásokban, ami a filmekben és könyvekben mindig nagyon romantikusnak hat, ám lehet, hogy most csináltam komplett idiótát magamból. Csak most merek felpillantani Archie szemeibe, mit reagál vajon, eddig főleg mellkasához vagy az ajtófélfához beszéltem, elkerüljem azt, hogy túlságosan zavarba jöjjek közben.

Őszinte leszek, félek. Félek, hogy mindent félreértettem. Hogy most rontottam el mindent, és elveszítem annak a lehetőségét is,  hogy legalább a vérfarkasság terén segíthessek Archie-nak, de ez kikívánkozott belőlem. Itt állok hát, a futástól és a beszéd közbeni gesztikulációktól kissé talán csapzottan, őszintén kitárulkozva Archie-nak és a reakciójának. Mert innentől már csak rajta múlik. Magához húz vagy ellök. Én tudom mit akarok, és eltökélten kitartok amellett is, hogy vállalok minden ezzel járó felelősséget és nehézséget, és csak bízni tudok abban, hogy ezzel nem vagyok egyedül.  
Mara & Archie

Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásBreaking point - Page 2 EmptyCsüt. 24 Okt. 2024 - 8:32

Breaking
point
– Ja, Pepper tényleg ilyen. Valahogy… mintha soha nem hagyna egy kis levegőt se, mindig ott van, mindig nyom. De csak provokált. Vagy kóstolgatott, nem is tudom. – Az utolsó szavaim szinte a torkomon akadnak, mert tudom, hogy nem csak Pepper az, ami szorít. Túl sok minden van most, ami levegőt vesz tőlem, ami mindkettőnket elszorít.
Egy pillanatra félrenézek, csak hogy kicsit összeszedjem magam, aztán visszanézek rá. – Te keveredtél vele konfliktusba? Úgy értem... Kezdeményeztél vitát vele? Wow, elismerésem. – A szavaim talán könnyedebbeknek tűnnek, de magam sem tudom, igazán mit akarok. Csak egy pillanatra szeretném, ha minden egyszerűbb lenne, ha nem kellene folyton ezeken az árnyékokon lovagolnunk...
Amint Mara mosolyogva beszélni kezd, hogy megérkezett az étel, elkapok egy halvány pillanatot, amikor a feszült légkör mintha egy kicsit feloldódna. Talán mindketten ugyanarra vágyunk: egy kis időre elfelejteni a köztünk lévő súlyos dolgokat. De bármennyire próbálom elterelni a gondolataimat, a szavaiban ott bujkál a fájdalom és a félelem.
Ránézek, ahogy az asztalra pakolja az ételt, és egy pillanatra magamat is kívülről látom. Itt ülök valakivel, akit talán jobban ismerek, mint bárki mást ebben a városban, de mégis olyan távolinak tűnik most. És bármennyire szeretném, hogy ez a távolság eltűnjön, a saját bizonytalanságom falat épít közénk.
- Nem vagyok igazán éhes – mondom, mintha ez most fontos lenne, pedig valójában csak időt próbálok nyerni. A tekintetem végigsiklik az asztalon, de valójában nem tudok másra gondolni, csak arra, amit Mara mondott az előbb.
A színházjegyek említése furcsa érzéseket kelt bennem. Ez egy lehetőség neki, hogy kiszabaduljon ebből az érzelmi labirintusból, amiben most mindketten vagyunk. De nekem? Én nem tudok elmenekülni. Itt maradok, a gondolataim börtönében, ami folyamatosan arra emlékeztet, hogy mennyire nem illek bele a világába.
– Persze, menned kell, megértem – válaszolom végül, egy kényszeredett mosollyal, amit magam sem hiszek el. A szavaim üresek, nem tudom, hogy valójában mit érzek. Nem akarom, hogy itt hagyjon, de talán jobb, ha elmegy. Legalább egy kis időre mindketten fellélegezhetünk.
Ahogy Mara az ételt rendezi, észreveszem a kezei remegését. Nem mondok semmit, de belül gyötrődöm. Nem akarok több fájdalmat okozni neki, de fogalmam sincs, hogyan tudnánk kijutni ebből az egészből anélkül, hogy még több kárt tennénk egymásban.
– Talán… ha legközelebb találkozunk, jobban össze tudjuk szedni magunkat, mármint nem fogsz így látni. Azt a vackot is ki kellene dobnom. – szólalok meg halkan, mintha egy reményfoszlányt próbálnék elkapni.
Ez talán az utolsó, amit most mondhatok neki. Az a fajta remény, amit csak akkor táplál az ember, ha már tényleg nem maradt más választása.

Ahogy kinyitom a dobozt, az étel illata elér, de nem sok kedvem van enni. Mégis, muszáj valamit kezdeni a helyzettel, szóval felveszek egy falatot, bár az íze alig jut el hozzám. Mara is hasonlóan csendes, csak az ételre koncentrál, de látom rajta, hogy máshol járnak a gondolatai. Talán ugyanúgy próbál menekülni, mint én. Megértem, hisz én is azt csinálom. Az evés most mindkettőnknek csak ürügy, hogy ne kelljen beszélnünk a nehezebb dolgokról.
Felnézek rá, és megpróbálok valami könnyedebbet bedobni.
– Szóval, színház? – kérdezem, miközben újabb falatot veszek a számba, noha igazából nem vagyok éhes. – Milyen darabot néztek meg?
Próbálok visszatérni valami normális beszélgetéshez, de a szavaim még mindig kissé üresek. Nehéz feloldódni, mert tudom, hogy hamarosan indulni fog, és ez az este gyorsan véget ér majd. De legalább próbálom elérni, hogy ez a vacsora ne legyen annyira feszültséggel teli, mint az előző beszélgetésünk. A szomorúság ott lappang bennem, de most mindennél jobban szeretném, ha lenne pár pillanat, ami normális.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásBreaking point - Page 2 Empty

Ajánlott tartalom

Breaking point

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére