Az este elhúzódott így el aludtam, már az első találkozóra is késve érkeztem, de azzal nem számoltam, hogy lesznek aggályok és nem fog gördülékenyen menni az egész procedúra. A fejem hasogat, az sem könnyíti meg a dolgom, hogy a kliensnek olyan éles hangja van, mintha tűpárnának nézni a fejem és minden egyes kimondott szavával beleszúrna egy újabb tűt. Így elég frusztráltan indultam meg a következőre. Az órámon látom, hogy van még tíz perc. Na, legalább onnan nem kések el, meg is nyugodtam. Ám a város másik felére nem olyan könnyű eljutni, ha van mondjuk egy baleset a központtól nem messze. Halk káromkodással teszem az autót rükvercbe, de a mögöttem lévő se tud moccanni, mert így teljesen a szendvics közepébe rekedtem. Nagyot nyelek, mert ha innen is elkések akkor valószínű, hogy keres mást, aki ellavíroz vele a jogi úton. Én pedig eléggé cápa vagyok, hogy be akarjam kebelezni azt, ami sok lehetőséget tartogat. Nem mellesleg még mielőtt elcsúszott volna az éjszaka utána néztem. Hallottam a pletykákat, hogy új beruházó telepedne meg a városban. Az, hogy itt eligazodjon, ahhoz pedig a legjobb kell. Vagyis én. Így csak erősen ráfekszem a dudára, hogy mozogjanak már mert van aki nem a kocsiba szeretné leélni az életét. Frusztráltan meglátom a fényt az alagút végén és azonnal kiszuszakolom a kocsiba rejlő előnyöket, hogy szépen el tudjak slisszanni és a mellékutcákon át oda érjek a célomhoz. Bár a GPS valószínű, hogy a mi atyánkat mormolta, mire leparkoltam és rendbe szedve magam. Az épületbe vessem magam. Kell nekem ez a munka. Ahogy elérem a célom az asszisztens szinte már lökdös egy ajtó fel, hiszen már két perce bent kéne legyek. De most nem én tehetek arról, hogy baleset volt. Végül egy célzott utolsó lökéssel kerülök az ajtó másik oldalára, ahol nem épp egy vidám arcot pillantok meg. Tehát nem lesz könnyű eset. Már most kedvelem. Egy bájos mosolyt igyekszem magamra villantani és közelebb lépve az asztal mellett állok meg és nyújtom a felé a kezem. - Elnézést a késésért, nem szokásom. Elodie Rhodes vagyok – igyekszem a legjobb modorom elővenni és úgy viselkedni, hogy kelljek neki. Akár csak egy vadászat, csapdába kell csalnod az áldozatot. Most viszont fordult a kocka, én vagyok a vadász, ő pedig a vad. Vagy hát, még fordulhat a kocka. Még sose voltam űzött vad. De most maradjunk a témánál fejben is. - Miben állhatok a szolgálatára? Ugyan is a városban elég sok pletyka kelt szárnyra. Szálloda, piros lámpás lakások. Kaszinó. Mint minden városban, itt is elég nagy a képzelet, a pletyka melegágya – mérem végig a férfit és mosolyom hamar köddé válik. Előbb tisztázzuk a dolgokat.
With a senseless smile.. And when you come, my porcelain heart trembles.
Play by :
bridgett satterlee.
༄ ༄ ༄ :
User :
Nette
Vas. 7 Ápr. 2024 - 19:34
— it will not be easy
A város már nem annyira idegen számomra, már jártam itt korábban, hogy felmérjem mégis milyen helyre akarom a pénzemet befektetni. Tudtam ugyanakkor, hogy kelleni fog nekem még ettől függetlenül is valaki, aki jobban jártas ebben a világban. Minden városnak megvannak a szokásai. Tudom, hogy már felkeltettem egy két ember figyelmét a városnak és nem biztos, hogy jó értelemben, de ez engem nagyon ritkán érdekel. Nem vagyok egy emocionális férfi, sosem érdekelt, ki mit gondol rólam és mi váltok ki az emberekből. Ha valakinek rosszat teszek valamilyen közvetett úton, hát megrántom a vállam és nem teszek semmit a jó érdekében. Pedig nem vagyok rossz ember egyszerűen csak megtanultam kezelni, hogy ne érdekeljenek mások, ezt apám belém nevelte, az a fránya karrierizmus, betegesen hat az emberekre, főleg ha ezt látják régóta. Volt egy kontaktom már egy fél éve kaptam és most vettem a bátorságot, vagyis inkább csak most éreztem, hogy kellenek nekem a lány kapcsolatai. Egész egyszerűen egy önző kis cél vezérelt, alkalmazni valakit, akiről nem hallottam olyan jókat vagyis róla igen de elvileg a csaj élete zűrös, nem érdekelt milyen formában nem kérdeztem rá. Nem barátot keresek Rose Harborban hanem munkakapcsolatot és nekem ennyi bőven elég. Alkalmazni akartam, mert a munkájában elvileg jól teljesít, engem nem érdekelt mennyire volt csalfa, hova született vagy mennyire volt megborult, mert a személyes sem izgatott, csak az, hogy mit tud. Ma pontosan 12-re beszéltük meg a találkozót, egy kávézóban, de közben kénytelen voltam áttenni az irodába, mert közbejött egy találkozó, amit nem tudtam lemondani. Egy kicsit 12 után értem a tárgyalóhoz, ahol az asszisztensem arcán láttam, hogy valami nagyon nem okés, mintha valamit magában akarna tratni, akár egy mély lélegzetet, én megálltam előtte és felemeltem a szemöldököm. - Késik? - nem szeretem ha késnek, de Elodie ezt nem tudja, nem ismert és fogalma sem volt a habitusomról, amit nem hiszek, hogy az első találkozásunkkor kellene kimutatnom felé. - Igen, de szerintem nemsokára itt van, baleset van a fő úton, szerintem csak amiatt lehet egy kis késés. - tudja, hogy nem vagyok türelmes, és már próbálja menteni az idegen lányt, de nem hallgatva meg őt csapom be a tárgyaló ajtaját, hogy a kanapéra ülve várjam azt, aki már nem éppen a legjobb pontot szezi nálam, én is késtem, de ez megszokott, hiszen a cég feje ebben a városban én vagyok, ez elnézhető egy ekkora vállalkozásnál. Persze nem akarok azonnal kikelni magamból, igyekszem majd kedves lenni, meg akarom szerezni a lányt és nem rögtön elveszíteni a munkásságát.