- Köszönöm a meghívást, Theo. Szemtől szemben állva, amíg az előszobában bemutatkozunk, van időnk valamivel tüzetesebben szemügyre venni egymást, Theónak és nekem. Részemről, aki éppen az otthonába nyertem bebocsátást, természetes és ösztönös az ilyesmi, őtőle pedig, aki éppen behívott a fedele alá, legalább ugyanannyira az, ha megteszi. Egyforma magasak vagyunk és a testfelépítésünk sem különbözik sokban, ám a hasonlóságok ezzel véget is érnek: vendéglátóm kifinomult és érzékeny külsejű, törékeny fiatalember élénk szemében okos fényekkel, kisugárzása csupa szerény barátságosság. Nekem soha nem volt erősségem beolvadni semmilyen környezetbe, ahogy a természetes könnyedség is elkerült világéletemben. Azért összemosolygunk. Őszintének érződik. Feltűnő különbözőségünk, úgy tűnik, egyikőnket sem feszélyezi túlzottan. Szerencse. Körülpillantok a padlón, próbálva eldönteni, miféle háztartásba cseppentem s egyúttal felmérni, nem-e véletlenül egy papucsos életteret készülök összejárkálni utcai cipőben. A látvány semmiben nem segít ki: odalent ugyanaz az otthonos káosz uralkodik, mint bármilyen más magasságban. Nem teszek megjegyzést. És - jobb híján - fent hagyom a cipőmet.
A nyomában lépek az aranyfényben úszó nappaliba. Végignézem, ahogy némileg sietve rendet vág az asztalon, mint egy kamaszfiú, akinek csak annyit parancsoltak meg, hogy tüntesse el a kuplerájt, de azt már elfelejtették megszabni, mihez is kezdjen vele pontosan. Magamban mulatok egy keveset a sarokba túrt limlomok szédítő összevisszaságán. Theo Overstreet szemlátomást az a fajta zseni, aki átlát a káoszon. - Köszönöm, én is így vagyok vele. Évek óta - foglalok helyet a hátamat a támlának döntve, mielőtt átvetném a jobb térdemet a balon. - Néha megfordul a fejemben, hogy át kéne állni koffeinmentesre egy-két hét erejéig, de sosem történik meg. - Megvonom a vállamat, mint aki pontosan tudja, hogy saját magát áltatja. Figyelem, ahogy hátrál, óvatosan, és egy pillanatra megfordul a fejemben, nem-e fenyeget annak a veszélye, hogy megbotlik. Talán még el tudnám kapni, ha igen... de úgy tűnik, látatlanul is kiismeri magát a zegzugos kis ház zsúfolt padlóján. - Dupla presszót szeretnék, ha nem túlzás, feleannyi tejjel, cukor nélkül. Tudok segíteni? Gondolom, nem azért ültetett le, hogy aztán igent mondjon erre, de sosem lehet tudni. Továbbá nem várom el, hogy körülöttem ugráljon: ha valahol itt vannak mondjuk a kávéskanalak (ami a házat elnézve nem tűnik lehetetlennek), éppenséggel rám is maradhat az előkerítésük. Akárhogyan is, magamtól nem indulok felfedezőútra nála. Ha egyedül óhajt boldogulni, veszteg maradok, míg vissza nem ér.
- Szép ház - jegyzem meg aztán, elsősorban udvariasságból, de azért is, mert tényleg megnyerőnek találom az otthonát. Különös: alapjáraton azt mondtam volna, az őrületbe fog kergetni az ehhez hasonló csatatér közepén ücsörgés, mégsem találok magamban semmi feszültséget most, hogy itt vagyok. Erről valószínűleg ő is tehet. Olyan kedves visszafogottság lengi körül, hogy attól megtiszteltetésnek érződik itt lenni. Mi több, én érzem magam szükségtelenül, élettelenül szögletesnek. Két könyökömet a szék karfáira támasztom, hogy legalább a fesztelenné váló tartásom enyhítsen valamit ezen a benyomáson. Fölemelem a kávét, a bögre porcelánpereme felett pedig fürkész, ám annál mosolygósabb pillantásban részesítem a házigazdát. - Szólj, ha nincs időd hosszan szórakoztatni egy hívatlan vendéget. Az illatokból ítélve valaminek a kellős közepén értem ide.
There is always the return. And the wound will take you there.
‘no creature can learn that which his heart has no shape to hold.’
Play by :
Zachary Quinto
༄ ༄ ༄ :
User :
hellebore
Vas. 29 Okt. 2023 - 2:18
Charlie & Theo
I pray that you find The Golden Tree Words:603 Music:That's a déja vu
Nem kellene meglepődnöm azon, hogy elvesztettem a tárcámat, hiszen a fejemet is képes volnék elhagyni a nyakamról, ha arról lenne szó. Még szerencse, hogy a gerincem egyben tart, különben, mint a lenyakazott csirkék, fővesztés után szaladgálnék tovább a világban. Ez az igen morbid gondolat persze csak egy hülye vicc, amit a családom állandóan felhoz előttem. Gyerekkorom óta ilyen szeleburdi vagyok, nem tehetek róla. Egyszerűen csak kimennek a fejemből ezek az apróságok, nem jut eszembe, hogy ellenőrizzem, mindenem meg van-e, mielőtt elhajtok valahonnan. Fejben már három lépéssel előrébb járok, esetleg egy teljesen másik világban. Egy fizikai problémán merengek, a diákokon, a múltamon. A lényeg, hogy nem a jelenben élek, emiatt számos elhagyott holmimnak csupán csak a hűlt helye marad vissza, és a homályos emlékek a létezésükről. Szerencsére Charles nem tűnik úgy, mintha gondot jelentettem volna neki. Philadelphiával ellentétben a kisvárosokban a közösség ereje ma is hatalmas, ezt tapasztaltam Új-Mexikóban is. Szerettem ott élni, kétség sem férhet hozzá, hogy Mesilla miatt szerettem bele a kisvárosokba. Ez is közrejátszott abban, hogy tavaly Rose Harborra esett a választásom, mikor új lakhely után néztem. A férfi megjegyzésére elmosolyodom. Valóban, szinte mindenki mindenkinek a szomszédjának tekinthető itt, és bár nem használom ki, de a városlakók alkotta szociális háló megnyugtató biztonságot kölcsönöz az ittléthez. Ebből persze az is kiderül, hogy Charles itt lakik, legalább nem kellett messziről kerülnie miattam, ami enyhíti kicsit a bűntudatomat, be kell valljam. Gondolkodás nélkül tárom ki az ajtót, és akkor sem merül fel bennem semmi kétség az ötlettel kapcsolatban, mikor előre bukom az ajtó mögül. Pedig minden okom meg van rá, hogy ne engedjek be idegent az otthonomba. A feleségem halálának estéjéről ezer meg ezer traumatikus képkocka rejtőzik az elmémben, de az azóta eltelt idő és hosszú terápia segítségével sikerült legalább a képzeletbeli ajtót kinyitni mások számára a lelkemben. Itt van a tökéletes alkalom arra, hogy az otthonom bejáratával is megtegyem ugyanezt. - Persze, hogy komolyan gondolom. – nyugtatom meg valahol mindkettőnket. Arcomon kedves mosoly ül, meleg és vendégszerető ember benyomását igyekszem kelteni. Remélem ezt a hatát érem el, nem pedig az előttem felvillanó Norman Bates alakjához hasonlót, akit Jenny egyik régi kedvenc sorozatából ismerek. Imádta a horrorfilmeket, a borzongást, és esténként sokszor néztem bele én is abba, amit ő választott. A karakter és az anyja motelt vezetett, az odatévedőkkel pedig nem éppen kesztyűs kézzel bántak. Már csak emiatt sem biztos, hogy olyan bölcs idegenek házába belépni, de hát mekkora az esélye, hogy egy sorozatgyilkos tárcáját találja meg valaki? Nem sok. Elfogadom a felém nyújtott kezet, megrázom, nem túl erősen. – Charlie. – ismétlem, és bólintok is hozzá. – Te pedig szólíts csak nyugodtan Theónak. – kontrázom, ahogy becsukom mögötte az ajtót. A beáradó fény mennyiségének hirtelen csökkenése miatt még kisebbnek tűnik az előszoba, egyedül a nappaliból beömlő nap világítja meg az alakjainkat. Úgy tűnik, jól jön Charlie-nak a kávé, széles mosollyal nyugtázom, hogy feldobhatom a napját. – Semmiség, tényleg. – legyintek egyet, majd a nappali felé gesztikulálok. – Ülj csak be! – A nappali ajtótól jobbra közvetlenül áll egy kis asztalka, amihez két széket húztam hónapokkal ezelőtt. Gyorsan odalépek, lekapom a kupacnyi könyvet és papírt a tetejéről, amiket a sarokba taszítok, ahol már egy hatalmas kupi várja, hogy még több holmimat felfaljon. – Én képtelen volnék kihagyni egy-egy kávézást, teljesen koffeinfüggő vagyok. – osztom meg, mintha bensőségesebb volna a kapcsolatunk a bemutatkozásnál. - Hogyan szereted? Sima eszpresszó, vagy hosszú legyen? Cukor, édesítő? – kérdem, és már hátrálok is, hogy a konyhácskába mehessek főzni a fekete italt. Úgyis hallom a kis házban, bárhol járok már, mikor felel. Bár imádom a kávét, a barista képességeim sajnos nem terjednek tovább a latténál. Nem vágyom soha semmi extrémre, megelégszem a fekete kávéval, ami kiránt az álmosság nehéz, súlyos takarói alól.
Egy kissé kábán néz, mint aki fáradt már, vagy csak hirtelen nem tudja visszaidézni, járt-e a házon kívül egyáltalán a mai napon. Elnéz engem pár pillanatig - nem méreget, annál elvarázsoltabb kifejezés ül az arcán -, aztán végül is az elméje felzárkózik hozzá. Figyelem, ahogy a zsebeiben matat kíváncsian, hátha valaki másnak is osztozik a vonásain, a nevén meg a lakcímén. Csipkelődöm persze, azt is csak gondolatban - mindennél egyértelműbb, hogy csupán zavarban van és nekem eszem ágában sincs megerősíteni ebben, így a beismerésre csupán engedem, hogy elszélesedjen a mosolyom. Kár szégyenkezni ezen. Kinek ne lett volna még lyukas zsebe... vagy hézagos memóriája. - Nem fáradság - biccentem félre a fejem némi lágy játékossággal, hogy érezze, nem tartom az adósomnak. A mosolyomban meglapul egy kevés csibészség is, de kihívás nem társul mellé. - Elvégre szomszédok vagyunk. Ebben a városban annyi a hely, hogy mindannyian egymás szomszédai vagyunk.
Egy pillanatig habozok, ahogy gondolkodás nélkül szélesre - legalábbis a helyhez mérten szélesre - tárja a háza ajtaját előttem. Illik-e elfogadni egy ilyen meghívást? Kérdőn pillantok rá, most az egyszer elárulva, hogy jólesne egy kis nonverbális segítség a tekintetben, valójában mi is esne jól neki, ám ő úgy tűnik, nem a feleslegesen udvariaskodó fajta, mert gyorsan pontosít is. Ami azt illeti, egy csésze valami jólesne. Odaát, a Brandywine-ban második napja zárlatos a kávéfőző. - Elfogadom, ha komolyan gondolja - egyezek bele így, nem utolsósorban azért, mert esőt érzek közeledni. New Englandben minden évszakban hideg a csapadék, és bár nyáron így is ártalmatlan, én mégis jobb szeretem szárazon tudni a cipőmet meg a galléromat. Fellépek az utolsó lépcsőfokon majd át a küszöbön, és ha megérkeztem a zsúfolt hallba, legelőször is kezet nyújtok neki. - Kérlek, szólíts Charlie-nak - teszem félre a hivataliaskodást. Én kezdtem ilyen mereven, hát úgy érzem, nekem kell közvetlenebbre váltani is. A házigazda nem tűnik nyársat nyelt embernek, de ha mégis ragaszkodik a távolságtartáshoz, azt sem fogom rossz néven venni. - Köszönöm a meghívást. Életmentő. Eddig ma valahogy mindenütt másutt lecsúsztam a kávéról.
Play by :
Zachary Quinto
༄ ༄ ༄ :
User :
hellebore
Csüt. 19 Okt. 2023 - 13:57
Charlie & Theo
I pray that you find The Golden Tree Words:447 Music:That's a déja vu
Meglepő, hogy valaki becsönget hozzám, hiszen anyámon kívül senki se járt még itt, csak én, meg a vízszerelő és a nyílászárós. Tíz hónapja lakom itt, de nem kellett még ajtót nyitnom idegennek, ami elég szomorúan hangzik, de Mesillában sem volt annyi látogatónk, ha visszagondolok rá. Szimplán csak visszahúzódóbb ember vagyok, ezen nem találok kifogásolni valót. A férfi illedelmesen, egy kedves mosollyal üdvözöl egy lépcsőfokkal lejjebbről, bemutatkozik, de nem ismerős a név. A diákokon, illetve a tanárokon kívül nem ismerek sok embert, ez is a privát életemnek köszönhető. Gondoltam rá, hogy ideje felfedezni a várost, megismerni a lakók egy részét, így nyáron megugrik a szabad óráim száma. Ha nem akarok itthon merengeni a múlton, muszáj lenne kimozdulnom, újra élni az életemet. Persze, könnyebb elgondolni meg mondani, mint megcsinálni, az tény. Legalább a tíz hónap alatt otthonosan berendezkedtem, ami egyet jelent a káosszal és a sok kacattal, amik terepasztalt megszégyenítő hegyekben-völgyekben húzódnak az új réteg festékért könyörgő falak mentén. Az előszobában sincs sok hely, a zakók és pulóverek alatt roskadozó akasztó, és a félpár cipőktől kibugyogó kis tárolóm mellett épp, hogy elférek, pedig nem vagyok egy széles alak. - Dehogy zavar, mondja csak! – Mivel lehúztam a tűzről az olvadozó karamellát, így nem sietős visszatérnem a konyhának csúfolt kis lyukba, a friss júniusi levegő jól is esik, ahogy a bejárati ajtón át helyet cserél a cukortól nehéz benti oxigénnel. Meg hát, elhajtani se fogom őt, csak azért, mert éppen főzök. Egyébként is már félbehagytam, tényleg nem volna okom elküldeni őt. Hirtelen el se jut a tudatomig, amit mond. Valóban voltam ma tankolni, Wilmingtonban jártam egy új bőrtáskáért, mert az előző szíja feladta a szolgálatot a hét elején. Elnyúlik a szám, pár pillanatig bámulom Charles-t, majd a nadrágzsebeimbe nyúlok, amikből csak néhány használt zsebkendőt forgatok ki. A következő a jobb kezemnél lógó zakóm zsebe – valóban üres az is. A mellette lógó mellényemet is áttapogatom, noha három napja volt rajtam utoljára, akkor is átizzadtam az ingem alatta. – Valóban. – felelem, miután megköszörülöm a torkom. – Őszintén, észre se vettem, hogy eltűnt. – vallom be szendén. Tudom, hogy szétszórt vagyok, gyakran hagyok el dolgokat, de ez új csúcs nálam is. – Köszönöm, hogy vette a fáradtságot és visszahozta nekem. Hadd háláljam meg egy kávéval vagy teával! Kicsit káosz van, de még nem találtam mindennek helyet. – invitálom be a férfit, arrébb lépek és megpróbálom a lehető legszélesebbre nyitni az ajtót, hogy a zakóim alkotta sorfal mellett be is férjen. – Már, ha van ideje persze! -bukkan elő a fejem az ajtó széle mögül. Most esik le, hogy fekete öltönyben van, ami ugyan nem a mai divat szerint szabott, de feltehetőleg munkából jött, vagy oda tart. Nem mindenki ér rá minden délután, mint én, ez is gyakran kimegy a fejemből.
A kis háznak sajátos vonzereje van s ezen elcsodálkozom, mert az emberek többségének ízlése kissé bárdolatlan a farkasérzékek számára. Harsány szagok, hangok és fények jellemzik a legtöbb kertvárosi épületet, de az üzletek nagy része is ebben a betegségben szenved - mióta vérfarkassá változtattak, többségében ott érzem magam a legjobban, ahol a helyiek nem törődnek sokat az életterükkel. Pedig én még nem is vagyok annyira érzékeny. Ez a hely más, és belül élénken szimatoló farkasom tőle szokatlan jókedvvel siet egyetérteni. A madárcsicsergés és az illatok tehetnek róla elsősorban, nyilván. Az égett karamell jellegzetes aromáját lehetetlen eltéveszteni, belé fonódva pedig elcsípem a meleg nyári napsütésben illatosra száradó textil sajátos jegyeit is. Nem esik nehezemre a lépcsőn ácsorogni, odabentről hallom a fürge lépteket - a csengő ezek szerint, bár egészen máshogy szól, mint vártam, épp elég jól végzi a feladatát. Aztán az ajtó kitárul. A küszöbön minden kétséget kizáróan az okmányok tulajdonosa áll. Levenném a tányérsapkámat, ha nem hagytam volna a hátsó ülésen.
- Üdvözlöm - jegyzem meg bejáratott, kellemes mosollyal, amelyet leggyakrabban együttérzésből öltök fel, temetéseken. Ezúttal a helyzet napsugaras ugyan, de a gesztus ide éppoly jól illik még a vonásaim sajátos, sötét nehézsége ellenére is. Ez a varázsa. Fölszegem az államat, hogy a közénk eső utolsó lépcsőfok okozta magasságkülönbséget enyhítsem egy kevéssé. - Charles Talent Manx. Ne hagyja, hogy megzavarjam, ha nem alkalmas. Visszajöhetek máskor. Nem akarom az ajtóban állva az egész utca szeme láttára a kezébe nyomni a holmiját, hogy mindenki lássa, eddig nem volt nála. Egy kis diszkréciót megérdemel, noha tudom, hogy nem festhetek túl bizalomgerjesztően: délelőtt munkaügyben jártam, így most is az ezzel járó fekete öltönyömet viselem. Nem egészen olyan öltöny ez, mint az üzletembereké. Szabásában, de még anyagában is régimódibb azoknál, mintha a hivatásomat csak a saját ódon mivoltára emlékeztető évszázados keretek között volna ildomos végezni. A hozzám tartozó, ám ezúttal Wilmingtonban maradt Cadillac új létére maga is a fekete drapériás, négylovas gyászkocsik ódivatú ezüst gombjait és díszléceit viseli - ha velem volna, alighanem azonnal kapcsolna is Mr. Overstreet, miféle vendéget hozott a háza elé a véletlen. Így korántsem biztos, hogy felismer, de talán jobb is. Ha nem kéne már este visszaindulnom, lett volna bennem annyi tapintat, hogy ne így kopogtassak be ebbe a kedves házba. A képemet uraló mosoly elárulja, hogy az udvariaskodásom csak mint az otthonában megzavart házigazdának, úgy szól neki. Máskülönben semmi komoly. - Ha van egy perce... előttem fizetett a wilmingtoni pihenőnél lévő Texaco kúton. Az oszlopnál megtaláltam a tárcáját. Ha még nem tiltotta le a kártyáit, nem is kell.
Play by :
Zachary Quinto
༄ ༄ ༄ :
User :
hellebore
Vas. 8 Okt. 2023 - 20:46
Charlie & Theo
I pray that you find The Golden Tree Words:443 Music:That's a déja vu
A nappalimban a tavaszi gyógynövények illatát magából árasztva villódzik egy ikeás gyertya, üvegére anyám aranyos üzenetet firkantott, ő lepett meg vele, mikor legutóbb meglátogatott. Egy kupac kijavított franciadolgozat pihen a dohányzóasztalon, csupa jó jegyet rejtve. A meleg, aranysugarak az üveg sakk készletemen táncolnak, mintha ezer kis prizma játszana huncutul ezen a kellemes nyári napon. Mellette egy bekeretezett kép csücsül, én és Jenny az esküvőnkön, amögött meg egy családi kép van, húgom diplomaosztóján. Sunny csicsereg, és úgy érzem az idei június sokkal szebb lesz, mint az elmúlt kettő volt. A konyhában állok, karamellás sajttortát csinálok, egy kolléganőm születésnapját fogjuk ünnepelni. A sütőm nem igazán működőképes, így a hűtőben dermedő édességre esett a választásom. Évek óta nem is gondoltam arra, hogy itthon csináljak desszertet, és be kell valljam kissé berozsdásodtam. Sosem volt ez az én reszortom. A karamell kibugyog a tűzhelyre, gyorsan letörlöm a pötty cukormasszát, égeti az ujjam begyét, aztán a nyelvemet. Ízre szuper, bár a karamellt csak odaégetni lehet, másképp elrontani, ami az ízlelőbimbóknak ne tetszene, lehetetlen. Gyorsan letörlöm a maradékot egy konyharuhával, amit hanyagul a vállamra hajítok, mikor tovább kevergetem a barna nyúlós olvadt cukrot. Zeng a csengő, meglepődök, mert nem várok senkit. Szinte alig hallottam még ezt a rekedtes dallamot, a postás se nagyon látogat ki ezen kis utca legvégére. Szeretek is itt lakni, nincs zaj, nincs forgalom, nem emlékeztet az utca arra, hogy elmegy mellettem az élet. Kinézek a konyhaablakon, bár a fehér függönyt nem húzom el – egy feltehetőleg férfi alakot látok a rozoga ajtóm előtt. - Megyek! – kiabálom, és gyorsan lehúzom a kis lábast a tűzről. Néhány lépés alatt ott vagyok a bejáratnál, hiszen az otthonom igazán picinyke. Az elmúlt évben sokat dolgoztam rajta, szakembert is hívtam, hogy rendbe tegyem az ajtókat, ablakokat, de a tanári fizetés nem sok zsebpénzt hagy nálam, márpedig a renováció igenis költséges dolog manapság. Jó lenne zöldre vagy kékre festeni a nappalit, az üde fű vagy a júliusi ég árnyalatára, egy új ágy sem ártana, ami nem táncol a gerincemen, és a lépcső is igen veszélyes már – egy apró félrelépés, és garantált az orraesés, én már csak tudom. Az ajtó mögött egy férfi áll, haja kócos és sötét, nem emlékszem, hogy láttam volna őt valaha is. – Theodore Overstreet vagyok, segíthetek? – kérdezem, arcomon kedves mosoly ül. Az idegen mögé tekintve az utcán megpillantok egy csodálatos, régebbi Rolls-Royce Silver Cloud modellt, ami teljesen kirí a csendes kis utca használt családi autói közül. Ha ez az idegen autója, emelem kalapom. A Ford Focusom már lassan tíz éves, a fényezésén látszik a használatból adódó kopás, a hosszú lábaim alig férnek el benne. Új autóról sem álmodhatok a közeljövőben, bár sosem volt vágyam más, csak az, hogy biztonságosan működjön.
Könnyű volt megtalálni a házszámot: ez az utca legeslegvége, parkolóhely viszont csak egy van a kicsiny ház előtt... és foglalt. Állóra lassítok majd sebességet váltok, olyan ösztönösen, mintha munkanapjaimon nem automatát vezetnék és a nagy Rolls-Royce most üresben jár alattam csaknem néma, méltóságteljes ketyegéssel, míg egy pillanatig habozok. Kíváncsian veszem szemügyre a szerény homlokzatot meg az álmos ablakokat, amelyeket a nyári délután óaranyába merülten egészen bájosnak látok. Fa spaletták, nohát. Az épület - épületecske - ugyan nincs a legjobb bőrben, hozzáértőn megálmodott részleteire azonban még az orrát olyannyira fent hordó belváros is büszke lehetne itt-ott. Megállok a keskeny utca túloldalán, néhány hüvelyknyire az aszfaltozás végétől. Majd megfordulok eggyel hátrébb, a szomszéd felhajtóján. Ha szerencsém van, úgysincsenek otthon.
Könnyű léptekkel mászom meg a bejárati ajtóhoz vezető két lépcsőt - kissé mintha szintezetlenek lennének, bár lehet, megtréfál az új pár félcipő, amelyben jelenleg az első mérföldeket teszem. Fekete farmerdzsekim az autóban maradt, a talált tárca, melyben az iratok nagy része erre a címre szól, előkerül a nadrágzsebemből. Egy utolsó pillantással leellenőrzöm, jó házba csöngetek-e be. Overstreet. Milyen szokatlan név. Nem ismerős. Meg sem néztem, van-e valamelyik rekeszben készpénze elbújtatva. Nem mintha számítana: azon kívül, hogy elolvastam a nevet, a címet és a születési dátumot, voltaképpen nem nyúltam semmihez sem. A házszám jó lesz. Határozott mozdulattal nyomom meg a csengő gombját, belül a jellegzetesen elnyúló, kertvárosi ding-dongra számítva, aztán léptekre. Feltéve, hogy működik a gomb. Ha nem működik, kopogtatni fogok és ha erre sem jelenik meg senki, visszajövök máskor. Nem vinne rá a lélek, hogy ennyire fontos holmit egyszerűen itthagyjak csak úgy.