Rose Harbor
Why do all the monsters come out at night?
A kikötõben várakozók:
Megérkeztél

༄ a kikötõbe
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
༄ társalogjunk
Aktív lakosság
༄ mennyien vagyunk?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (250 fő) Szer. 25 Dec. 2024 - 10:18-kor volt itt.
Legfrissebb
༄ hozzászólások

Echoes of Us: A Bitter Reunion

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyAida Burgess
Tegnap 21:22-kor

Richard Mason

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyGabriel Decker
Tegnap 20:42-kor

Friend or enemy? - Alec & Archie

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyAlec Ward
Tegnap 19:52-kor

Farkasok a dodzsemben - Harper & Alec

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyAlec Ward
Tegnap 19:48-kor

Bűbáj és bor - Lucy & Madison

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyMadison Cooper
Tegnap 19:44-kor

Miles Sutherland

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyMiles Sutherland
Tegnap 18:57-kor

Alpha & Omega

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyAlexander Rhys
Tegnap 17:48-kor

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyAdmin
Tegnap 15:25-kor

Megosztás

Minden mágia megköveteli a maga árát.
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
ÜzenetSzerző
TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyTegnap 15:25-kor

Véget ért a játék
Archíválásra került

admin.
Admin
A staff
Admin
Elõtörténet :
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie Dad5623e64ffe52e1fd958cd231591bec5d62aeb
az élet írja
Titulus :
Könyörtelen diktátor
Kapcsolatban :
Zenedoboz :

Karakter idézet :
Télen a természet visszavonul, megpihen, és erőt gyűjt egy új kezdethez. Ezt mi is megtehetjük, kis barátom.
Play by :
Arcátlanul arcnélküli
༄ ༄ ༄ :
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie B33f683b8dda320cc683c9db3762a601aa3d7083
User :
staff

When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie Empty
TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyPént. 10 Jan. 2025 - 21:32

When you cease to dream
you cease to live
Amikor a farkas ösztöneiről és az együtt töltött teliholdakról beszél, elmosolyodom. Szavai reményt adnak, és érzem, hogy komolyan gondolja: itt lesz nekem, hogy támogasson. Egy rövid pillanatra azonban elkapja a tekintetét, mintha valami gondolatot elnyomna magában, amit nem akar kimondani. Nem faggatom, nem most van itt az ideje.
- Tudom. - mondom végül halkan. -Noha még csak egyszer volt alkalmam hozzá, hogy megtapaszljam... - Egy kis szünetet tartok, mielőtt folytatnám, hangom halkabb, de határozott. - De azt hiszem értem mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy szabadon kiteljesednek. Mintha nyugodtabbnak érezném a jelenlétét. Csak a megszokás, hogy bármikor kironthat...
Ahogy hallgatom, szinte látom, ahogy a gondolatok és érzelmek át- meg átszövik Mara elméjét, ahogyan próbálja értelmezni mindazt, amit mondtam. Az a finom mosoly, ami az arcán átsuhan, megerősít abban, hogy talán sikerült valamennyit oldani benne a feszültséget, még ha a fájdalmat nem is tudom teljesen eltüntetni. Amikor megköszöni a szavaimat, egy pillanatra csak figyelem, ahogy rám néz, és abban a tekintetben ott van minden: az őszinte hála, a törékeny bizalom, és az a mély kötelék, ami köztünk kialakult.
– Tudod, Mara – válaszolok neki csendesen, miközben ujjaim még mindig az övéibe fonódnak –, szerintem az erősségeink és gyengeségeink gyakran ugyanannak az érme két oldala. A szeretteink iránti kötődés lehet egy fegyver a kezünkben, de ugyanúgy támadhatóvá is tesz minket. Talán ez a valódi bátorság: nem elrejteni ezeket a sebezhető pontokat, hanem elfogadni őket, és megvédeni mindazt, ami igazán számít.
A rövid nevetése – még ha keserédes is – jóleső érzést kelt bennem. A hangjában lévő fájdalom azonban ott lebeg közöttünk, emlékeztetve arra, hogy ez a beszélgetés nemcsak szavakról, hanem mély érzelmekről és emlékekről szól.
– Tizennyolc évesen is kislány voltál, legalábbis apád szemében biztosan. – próbálok visszavágni egy kis játékossággal, hogy oldjam a pillanatot. De közben nem hagyom, hogy a figyelmem elkalandozzon, mert tudom, hogy minden egyes szavamnak súlya van most.
Mikor arról beszél, hogy milyen szerencsésnek érzi magát, halványan elmosolyodom, de nem szakítom meg a pillanatot semmi nagyszabásúval. Csak egy apró mozdulattal megszorítom a kezét, jelezve, hogy az érzés kölcsönös.
– Talán épp azért működik közöttünk minden ennyire természetesen, mert te mindig önmagad vagy. Én sem vagyok más, mint akit ismersz. – mondom halkan. – És azt hiszem, én is először érzem ezt, hogy valaki előtt igazán önmagam lehetek.
Ahogy elnyom egy ásítást, és rákérdez, hogy vissza tudnék-e aludni, csak elmosolyodom.
– Ha melletted fekszem, talán van rá esély. – válaszolom játékosan, majd hozzáteszem: – És neked is kellene pihenned. Holnapra... vagyis mára erősnek kell lenned, főleg, ha az éjszaka közepén ilyen mély dolgokról filozofálunk.
Egy utolsó pillantást vetek rá, mielőtt felállnék, hogy lekapcsoljam a lámpát, és a köztünk lévő csendben ott van minden, amit szavakkal már nem kell kimondani. A kötelék, ami összeköt minket, valóban olyan, mint egy láthatatlan pajzs – és tudom, hogy amíg együtt vagyunk, a világ összes árnya is kevés lesz ahhoz, hogy ezt a pillanatot elhomályosítsa.
Ahogy figyelem Marát, a szavai és jelenléte szinte áttörik az összes falat, amit magam köré emeltem. Az érintése, a pillantása mind-mind arra emlékeztet, hogy nem kell egyedül cipeljem ezt a terhet. Érezni akarom, hogy itt van, hogy valóságos, hogy nem csak a képzeletem játszik velem.
Ahogy a nappali félhomályában állunk, megragadom a kezét, és egy mozdulattal magam után húzom őt a szobába, mintha a köztünk lévő távolságot egyszerűen el akarnám törölni. Az ajtót halkan becsukom mögöttünk, és a pillanat súlyossága egyetlen lélegzetvételbe sűrűsödik. A szoba csöndjében csak a szívverésünk hallatszik, ahogy egymás felé fordulunk.
Ahogy az ágynál megállunk, nem eresztem el a kezét. A szemeibe nézek, azokon a tengerzöld árnyalatokon, amelyek most egyszerre nyugalmat és feszültséget sugároznak. Egy pillanatra habozok, mielőtt a szavak kiszakadnak belőlem.
– Mara… – kezdem halkan, de a szavak elakadnak a torkomon. Nincs szükség rájuk. A tekintetemmel próbálom elmondani mindazt, amit talán még magamnak sem tudtam eddig megfogalmazni. A hálát, az érzéseket, a mélységet, amit iránta érzek.
Egyik kezem lassan végigsimít a karján, egészen a válláig, majd gyengéden az arcára csúsztatom. Érzem, ahogy belesimul az érintésembe, és ez az apró gesztus elég ahhoz, hogy eloszlassa minden bizonytalanságomat.
– Nem tudom, hogyan kezdődött ez az egész – folytatom, immár kissé rekedten, bár igazából de, az én szüntelen próbálkozásommal –, de tudom, hogy most nem akarom, hogy véget érjen.
Közelebb hajolok, annyira, hogy érezhessem a lélegzetét az arcomon. A pillanat feszültsége szinte tapintható, de nem siettetek semmit. Az ő döntése is, hogy megteszi-e a következő lépést, vagy megállít. De nem állít meg. Ehelyett ajkai az enyéimhez érnek, és ebben a csókban minden ott van: a bizonytalanság, a fájdalom, a megnyugvás, és valami, amit még magam előtt sem igazán mernék bevallani, pláne ha lenne bátorságom kimondani. Az ujjaim gyengéden beletúrnak a hajába, miközben közelebb húzom magamhoz, mintha attól félnék, hogy elillan, ha egy pillanatra is elengedem.
Amikor a csók megszakad, a homlokomat az övének döntöm, a levegőt kissé kapkodva. Egy mosoly jelenik meg az arcomon, és egy halk nevetés is kiszakad belőlem, amit már régóta nem éreztem magamból őszintének.
– Innentől viszont nincs visszaút, Tamara Mason. – suttogom halkan, még mindig mosolyogva. – Remélem készen állsz visszavonulót fújni az ágyba. - jegyzem meg szórakozottan, aztán azzal a lendülettel már kapom is fel, hogy a szavaimat tettekkel is megerősítsem.
Ahogy az imént rám nézett, a zöldes árnyalatú szemeiben ott volt minden válasz, amit valaha is kereshettem.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Omega, falka nélküli farkas
Archibald Collins
Elõtörténet :
Titulus :
Katonai rendőr
Karakter idézet :
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie 3f575bdfc98aba9d9f6b77b5c4148aacd0d320e3
User :
Kaynemar

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyPént. 10 Jan. 2025 - 11:20

When you cease to dream, you cease to live

Szavaim hatására vonásai és testtartása hol megfeszül, hol pedig kisimul és nyugodtabbá válik, ahogyan agya emészgeti mindazt, amit mondok, amiről most beszélünk. Nehéz téma ez, és nem csak azért, mert az éjszaka közepe van hanem azért, mert mindaz, ami történt vele, kihatással van a jelenére, az önmagáról alkotott képre, a közérzetére, az egész életére. A múlt feldolgozása nem könnyű, de én itt vagyok, hogy segítsek. -A farkas ösztönlény, de nem gondolnám, hogy ok nélkül rárontana az emberekre. Továbbá azt se felejtsd el, hogy innentől nem kell egyedül töltened a teliholdakat. - rámosolygok, és az agyamban jó mélyre elnyomom a feltörni készülő gondolatot, hogy nincs rá garancia, hogy sosem lesz egyedül, mert ha tavasszal máshova vezénylik, valószínűleg nem tud olyan gyakran jönni errefelé. Ezzel azonban nem most akarok foglalkozni, egy nehéz téma elég mára, és amúgy is - még csak november van. Majd azon a hídon átmegyünk, amikor odaérünk.

Csak az itt és most számít, ahogyan ujjaink egymásba kulcsolódnak, miközben az a kötelék ami köztünk kialakult, mintha egy láthatatlan védőburkot képezne körülöttünk, ami míg együtt vagyunk nem engedné be a rosszat. Szavaira mosolyom kiszélesedik, szemeimben boldogság csillog. Ez tényleg egy csoda. Hogy ő és én. Már Atlantában is éreztem, hogy valami különleges alakul közöttünk, ami ki tudja, hogy vezetett volna, ha nem kell akkor elválnunk egymástól. De hogy anno mindez nem puszta fellángolás volt az is bizonyítja, hogy most, a jelenben mennyire könnyen hangolódtunk egymásra újra. Szinte hihetetlen, hogy csak körülbelül két hónapja bukkant fel ismét, és mennyi is? Két hete dobtuk sutba az ellenállást? Egészen elképesztő.

Olyan dolgokat is megosztunk egymással, amit talán még soha senkivel. A rémálmaimról sem beszéltem szerintem senkinek. Persze apa és Rick tudtak róla, de annak érzelmi mélységeibe, és hogy mi játszódik le bennem nap mint nap, abba nem avattam be őket. Épp eléggé szenvedtek ők is anélkül, hogy miattam aggódnának. De ahogy megöleltem az imént, ő magához húzott éreztem, hogy talán kevésbé érzi magát egyedül az érzéssel, ha ezt elmondom neki, így kiadom magamból a gondolatokat, de míg az elején tudtam tartani a szemkontaktust vele, pillantásom fokozatosan kúszik a padló felé, ahogyan elő-előtörnek azok az érzelmek és emlékek, amiket igyekeztem mindig is elnyomni. Nem akartam másokat terhelni, és most is talán kicsit önző dolog a részemről, hogy magamra terelem a szót, mégis, jól esik, hogy végre hangosan is kimondtam a szavakat, mindezt pedig egy olyan embernek, akinél tudom, ez a kis titkom biztonságban van.

Engedek a finom mozdulatnak, amellyel felemeli a fejem, tekintetemben egyszerre csillan meg a szomorúság, a megkönnyebbülés és a hála, de amikor arról beszél, hogy mindez elképesztő, ismét kénytelen vagyok másfelé nézni. Sosem tudtam jól kezelni a bókokat, főleg, hogy én ettől nem érzem magam ennyivel többnek. Szimplán teszem azt, amit a szívem és az ösztöneim diktálnak, nem gondolnám, hogy annyival különlegesebb lennék ettől, ettől függetlenül jól esik amit mond, ahogyan az is, ahogyan kezemet szorítja meg. -Köszönöm, Archie. Sokat jelent. - pillantok vissza végül rá, és nincs kétségem szavai bizonyosságában, mikor azt mondja, itt lesz nekem. Aztán eltűnődöm ismét.

-Lehet egyszerre valami erősség és gyengeség? Mert bár a szeretteim iránti kötődés erőssé tesz, közben támadási felületet ad, és könnyű megsebezni. - osztom meg vele gondolataimat, min már régebben is agyaltam, de hangosan még nem mondtam senkinek. A rövid csend után mikor ismét megszólal, röviden felnevetek. - 18 éves voltam, annyira nem voltam már kislány. - könnyedebb viccelődésnek szánom, hogy ezzel reflektálok szavaira, de közben hangomban még ott van azért némi szomorú keserűség is és az a fájdalom, amit akkor éreztem. Tanácsára végül aztán bólintok, valóban erre kell átállítanom az agyamat. És hogy fényt vinnék mások életébe? Nem tudom. Szeretném elhinni, de nem direkt csinálom, csak önmagamat adom, sosem voltam a magamat megjátszós típus. -El sem hiszem, milyen szerencsés vagyok. - csóválom meg lassan a fejemet, viszonozva Archie mosolyát. Néhány szóval, de akár már csak egy érintésével el tudja űzni az ember rossz kedvét és nem túl pozitív gondolatait. Elnyomok egy ásítást, majd ismét felpillantok rá. -Hogy érzed, vissza tudsz aludni? Holnap… vagyis… ma hulla leszel a melóban, ha nem pihensz még egy kicsit. Van egy olyan érzésem, a rémálmok ma már elkerülnek mindkettőnket.

Mara & Archie

No one has ever become poor by giving.

If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
Tamara Mason
A rose harbori falka tagja
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
You and me belong together ♡︎
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie B50563377955057c61aa722256d16d63
Karakter idézet :
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie 296245
༄ ༄ ༄
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie Images?q=tbn:ANd9GcTA2GrfXJAiXNyntr08f4onicqhRMLw3AjH9g&usqp=CAU
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyPént. 10 Jan. 2025 - 7:14

When you cease to dream
you cease to live
Ahogy hallgatom Mara szavait, érzem, hogy az őszintesége és a törődése olyan mélységekbe húz, amelyekről eddig nem is tudtam, hogy léteznek. Minden egyes mondata, minden apró gesztusa azt üzeni, hogy nem vagyok egyedül ebben a harcban, még akkor sem, ha olykor úgy érzem, a saját lelkemmel kell csatáznom. Amikor azt mondja, hogy a bűntudat az erőm forrása lehet, valami megmozdul bennem. Talán épp azért, mert olyasvalakitől hallom ezt, aki érti a fájdalmat, nem csak szavakat mond, hanem tapasztalatból beszél.
– Lehet, hogy igazad van. – mondom csendesen, ahogy a tekintetemet az övébe mélyesztem. – Tudom. Előnyömre kellene fordítanom. Talán lehet belőle valami jó is. Valami, ami nem húz vissza, hanem előre visz. Még ha most ezt nehéz is elhinni. Csak sokszor annyira kimerítő. Talán van még bennem némi félelem, ha a farkas épp szabadon van újabb emberekre ront rá.
Amikor keze az enyémre simul, mintha minden kétség és bizonytalanság egy pillanatra elcsendesedne. Az ujjai finoman kulcsolódnak az enyéim köré, és az érintésében ott van minden, amit elmondani talán nehéz lenne: a támogatása, a bizalma, és az az erő, amit belőle merítek. Ahogy mosolyogva rám néz, érzem, hogy valami meleg érzés tölt el – egyfajta biztonság, amit régóta nem éreztem.
– Nem is tudom, mivel érdemeltem ki, hogy valaki ilyen legyen mellettem, aki folymatosan támogat. – mondom halkan, ahogy az arcomat az érintésébe simítom. – De hálás vagyok érte, Mara. Hálás vagyok érted. Ez az egész tényleg egy csoda.
Ahogy közelebb lép, és a fejét a mellkasomra hajtja, én ösztönösen köré fonom a karjaimat. Mintha a világ minden fájdalmát és súlyát képes lennék elviselni, csak azért, hogy ő ebben a pillanatban biztonságban érezhesse magát. A csend, ami ránk telepszik, nem nyomasztó, hanem megnyugtató. Csak ő van és én, és ez a pillanat, amit nem akarok elveszíteni.
Aztán megszólal, és amit mond, az meglep. Felnézek rá, amikor eltávolodik, és a szavai hatására a szívem elszorul. Ahogy elmeséli a rémálmait, és azt a gyötrődést, amit évekig magában hordozott, látom benne azt a nőt, akit minden seb és fájdalom ellenére annyira tisztelek. Az én szüleim noha sohasem haltak meg, az édesanyámért tűzbe tenném a kezem. Rossz érzés lenne elképzelni, hogy nem vár otthon, nélküle sokkal szegényebb és üresebb lenne ez a világ.
– Mara... – kezdem, de aztán elhallgatok, mert nem akarom félbeszakítani. Csak hallgatom, és közben érzem, ahogy az ő története összefonódik az enyémmel. Hogy mindketten cipeljük a magunk terheit, de mégis itt vagyunk egymásnak.
Amikor befejezi, óvatosan az állához nyúlok, hogy újra a szemembe nézzen.
– Tudod, hogy mennyire bátor vagy, ugye? Hogy az, ahogy megbirkóztál ezzel, és ahogy most is gondoskodsz másokról, az valami elképesztő? – próbálok nyugodt és lágy maradni, de a hangomban ott van az őszinte csodálat. – Az, hogy mindezeket átélted, csak erősebbé tett téged.
Finoman megszorítom a kezét, hogy érezze, mennyire komolyan gondolom.
– És ha valaha újra előjönnek azok az álmok, csak szólj. Nem kell egyedül cipelned neked sem őket, Mara. Én itt leszek neked.
Ahogy hallgatom a szavait, és látom, hogy a pandás zoknijára szegezi a tekintetét, érzem, hogy nem könnyű neki erről beszélni. Ezért óvatosan, de határozottan megszólalok.
– Tudod, azt hiszem, ezek az álmok… – mondom csendesen, próbálva megfogalmazni azt, amit érzek. – Nem csak arról szólnak, hogy mennyire rettegtél. Hanem arról is, hogy mennyire szereted azokat, akik fontosak neked. A félelem, amit akkor éreztél, és amit még most is érzel néha, annak a bizonyítéka, hogy milyen mélyen kötődsz hozzájuk. És ez… ez nem gyengeség, Mara. Ez az egyik legerősebb dolog, amit valaha láttam.
Kicsit elhallgatok, hogy hagyjam leülepedni a szavaimat, majd folytatom, lágyabb hangon.
– Az, hogy annak idején még kislányként is ilyen felelősséget éreztél, és minden áron vigyázni akartál rájuk, megmutatja, milyen ember vagy. Milyen nő lettél. És ha néha még most is visszatérnek azok az álmok, az csak azt jelenti, hogy a szíved még mindig tele van szeretettel. Olyan szeretettel, ami soha nem fog eltűnni.
Ujjaim finoman végigsimítanak az övén, mintha ezzel is próbálnám átadni azt, amit szavakkal talán nem tudok. – Szóval, ha legközelebb előjönnek, próbáld meg emlékeztetni magad arra, hogy ezek az álmok valójában annak a jelei, hogy mennyire erős vagy. Nem csak túlélted őket, hanem mindent megtettél azért, hogy másoknak jobb legyen. És ha most itt vagy, mellettem, az azt jelenti, hogy még az álmaid árnyékában is képes vagy fényt vinni mások életébe. Az enyémbe is. Amikor itt vagy, ritkábban jönnek a borús percek.
Rámosolygok, miközben a tekintetemet az övébe fúrom. – És ígérem, Mara, ha valaha úgy érzed, hogy egyedül küzdesz velük, csak szólj. Melletted leszek, ahogy te is mellettem vagy. Akár hajnalban, akár éjszaka.
Egy halvány mosoly fut végig az arcomon, próbálva oldani a pillanat súlyát, de a szavaim mögött ott van a valódi ígéret: rám is ugyanúgy számíthat.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Titulus :
Katonai rendőr
Karakter idézet :
"Until now, I thought this was my path, and I was walking along it, until suddenly the ground disappeared from under my feet, and now I feel like I'm stumbling around in a vacuum, without any compass or compass."
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie 3f575bdfc98aba9d9f6b77b5c4148aacd0d320e3
User :
Kaynemar

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyCsüt. 9 Jan. 2025 - 20:51

Azt mondják, a rajz nem csupán művészet, hanem egyfajta gyógyulás is, mert amikor a ceruzát a kezedbe veszed, olyan érzéseket és gondolatokat adhatsz át, amelyeket szavakkal nem tudnál kifejezni. Valami ilyesmi a helyzet most is, bár Archie, ha lassan, időnként akadozva vagy épp elszoruló torokkal is, de mesél nekem, hogy még jobban megértsem, mi zajlik le benne. Biztosan vannak olyan emberek, akik könnyedén túllépnének mindezen, elfogadnák azt a magyarázatot, hogy “nem én voltam hanem a farkas, engem nem lehet felelősségre vonni”, és hasonló gondolatok. Archie azonban nem ilyen. Ő ennél sokkal inkább mélyérzésű, aki férfi létére mer is ezekről beszélni. Ha nem is mindenkinek, de nekem igen, és én ezt nagyon szeretem benne. Hálás vagyok, emellett pedig megtisztelő érzés is, hogy ennyire megbízik bennem, hogy lelkének és gondolatainak a legsötétebb bugyraiba is enged számomra betekintést.

Nem sürgetem, nem faggatom. Hagyom, hogy úgy és azt mondjon el, ahogy és amit neki kényelmes. Minden csepp figyelmemet teljeskörűen ő élvezi, nincs tér, nincs idő, csak mi ketten és ezek az emlékek valamint az a kapocs, amely mintha minden egyes ilyen megosztott történettel csak szorosabbá és mélyebbé válna.

Nem várom tőle, hogy pusztán attól, hogy elmondom a meglátásomat a történtekről az egy csettintésre majd megváltoztatja a gondolatait és hozzáállását, valamint a véleményét saját magától. Ha ez ennyire egyszerűen sikerülne neki az azt jelentené, hogy mindaz ami megesett vele, nem is volt olyan számottevő. Ehhez idő kell. Hetek, hónapok, talán évek, én mindenesetre itt leszek neki, amíg csak nem kér az ellenkezőjére.

A bűntudat biztos talaj. Aprót bólintok, mert értem, hogyan érti. Rövid ideig csendben emésztem a szavait, mielőtt megszólalnék. -Az sosem baj, ha van egy érzés, ami egyfajta horgony vagy emlékeztető, hogy ahogy mondtad, ne akarj még egyszer ilyet elkövetni. Viszont ne hagyd, hogy mindez felemésszen. Próbáld meg az előnyödre fordítani és ahelyett, hogy rombolna, lehet ez az erőd egyik forrása. - nem biztos, hogy van értelme annak amit mondok, nehezen tudom átadni, ami most a fejemben van, de talán érti, mire gondolok. Nem az számít leginkább, hogy mit tettünk vagy mit éltünk át, hanem az, mit tanultunk belőle, és a múlt történései hogyan építik a jelenünket és személyiségünket.

Kezem olyan természetességgel simul az övébe, mintha mindig is ott lett volna a helye. Ujjaim finoman kulcsolódnak az ő ujjai köré, és már ebben az egy mozdulatban is ott van minden: nem vagy egyedül, veled vagyok. Szavai jólesően melengetik a szívemet és érzem, ahogyan szám széle mosolyra görbül. Ahogyan az arcomat simítja, kicsit oldalra döntöm a fejem, néhány másodpercre tenyerébe fektetve arcomat. -Ez csak természetes, Archie. Én itt vagyok veled és támogatlak, te pedig ugyanezt teszed velem. Ettől rendkívüli ez az egész, hogy nem kértük, de kaptunk egy ilyen csodát az élettől, hogy ezt az érzést megtapasztalhatjuk. - nem akarok túlzottan nyálas lenni vagy olyat mondani, ami még túl korai lenne, de ez kikívánkozott belőlem.

Közelebb lépek hozzá, fejemet a mellkasára hajtom, szabad kezemmel pedig megölelem őt. Egy kis ideig így maradunk, csak szívverése szabálytalan ütemét hallgatom, végül viszont megtöröm a csendet, egy picit eltávolodva tőle. -Azt hiszem nem meséltem még, de egy időben én is küzdöttem rémálmokkal. - nagyot kell nyelnem, mert érzem, hogy egy gombóc kezdi szorítani a torkomat. Veszek egy mély levegőt, majd ha már belekezdtem, folytatom. -Miután anya meghalt, nagyon sokáig élénk rémálmaim voltak arról, hogy apát is elveszítem. Ettől rettegtem, sokáig alig aludtam. Volt hogy apa mellett feküdtem egész éjszaka, azt hallgatva, szabályosan ver-e a szíve, és egyenletesen lélegzik-e. Rettenetesen kimerült voltam akkoriban emiatt is, illetve ekkortájt kezdtem el ennyit besegíteni otthon. Biztosra akartam menni, hogy a szeretteim nem szenvednek hiányt semmiben, és hogy jól vannak. - nem tudom, mikor siklott le a tekintetem a pandákkal díszített zoknimra, de mikor feleszmélek, már azt nézem. Nyelnem kell megint egy nagyot. -Ennek most már több, mint tíz éve, de a rémálmok még mindig időnként előjönnek. És olyankor addig nem nyugszom, míg mindannyiukra rá nem nézek.

Mara & Archie

If you offer your free time to help out at a charity or to read to an older person or simply to give someone something without ever expecting a thank you, it’s amazing how much more you are able to notice the blessings which fill your life.
Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie B50563377955057c61aa722256d16d63
Karakter idézet :
"Legyen az életed ajándék, és mindenkor, mindenütt, minden körülmények között és önmagadat is beleértve mindenki iránt megnyilvánuló kedvességgel, figyelmességgel, elnézéssel és könyörületességgel légy felemelő hatással az emberiség egészére. Ez a legnagyobb ajándék, amit adhatsz.”
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
When you cease to dream you cease to live - Mara & Archie Images?q=tbn:ANd9GcTA2GrfXJAiXNyntr08f4onicqhRMLw3AjH9g&usqp=CAU
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyCsüt. 9 Jan. 2025 - 12:36

When you cease to dream
you cease to live
Észre sem veszem, hogy mennyire feszülté tesznek az álmaim, amíg meg nem hallom Mara nyugodt, egyenletes lélegzetét. Nem fordulok felé azonnal, csak hagyom, hogy a tekintetem végigsiklik a kezeimen, majd a jegyzetfüzetemre esik, amit kettőnk közé tettem. A ceruzát odébb tolom, mire felnézek rá, és érzem, hogy figyel engem. Nem szól semmit, és ez egyszerre könnyebbség és teher. Tudom, hogy érzi, mennyire kibillentett az álom, mégsem sürget. Ez valahogy megnyugtat.
Ahogy lassan belefogok a magyarázatba a rajzokról, érzem, hogy minden szóval egyre nehezebbé válik. Nem akarom, hogy sajnáljon, de látom rajta, hogy komolyan figyel, és ez valami furcsa módon megkönnyíti a dolgom. Észreveszem a bólintásait, a tekintete, ahogy a papírra siklik, majd újra rám. Tudom, hogy meg akar érteni. Mindig is próbált megérteni.
Amikor azt mondja, hogy „ha már nem robbansz szét, akkor segít,” egy pillanatra elakadok. Ez a megjegyzése valahogy betalál, mert pontosan erről van szó. Egy apró bólintással válaszolok, mert képtelen lennék szavakkal is elismerni, hogy igaza van. Tényleg segít, még ha csak egy kicsit is. És talán most az is elég.
Ahogy tovább lapozok a rajzaim között, és mesélni kezdek a táborban történtekről, látom rajta, hogy minden szavamat issza. Egy pillanatra megállok, hogy felmérjem a reakcióját, de a csend, ami közénk telepszik, nem a kínos fajtából való. Inkább olyan, mintha helyet adna a történetemnek.
Amikor arról a férfiról beszélek, aki megharapott, először érzem igazán, hogy mennyire más most beszélni róla. Nem kérdez, nem faggat, csak ott van, és figyel. Ez talán több, mint amit valaha kérhettem volna. Amikor arról beszél, hogy nem vagyok olyan rossz ember, mint amilyennek tartom magam, szinte megdermedek. A szavai lágyak, de határozottak, mintha egyszerre akarna vigasztalni és meggyőzni. Nem tudom, mit válaszoljak. Csak nézem őt, ahogy a jegyzetfüzetemhez nyúl, és a farkasomat ábrázoló rajzra bök. Az érintése a mellkasomon egyszerre földel és megnyugtat. A szavai, ahogy arról beszél, hogy én és a farkasom egyek vagyunk, valahogy mégis megértést hoznak, amit eddig nem mertem elfogadni.
Mara szavai mélyen megérintenek, mintha egy régóta szorító csomót próbálnának kibontani bennem. Ahogy végig hallgatom őt, érzem a tekintetét az arcomon, és tudom, hogy komolyan gondolja minden egyes szavát. De a bennem lakozó kétely, a bűntudat túl mélyen gyökerezik ahhoz, hogy egyetlen beszélgetés megváltoztassa.
– Tudod, Mara... – kezdem halkan, miközben egy pillanatra elkapom a tekintetem róla, a földre szegezve a szemem, mintha ott keresném a megfelelő szavakat.
– Annyira könnyű lenne elfogadni, amit mondasz. Azt hinni, hogy nem hibáztam, hogy ez csak... az ösztön volt. De nem tudom ennyire különválasztani magamat tőle. Mert én vagyok a farkas is. Az én döntéseim, az én testem tette mindazt, és most nekem kell ezzel együtt élnem.
Egy mély lélegzetet veszek, majd újra ráemelem a tekintetem.
– Nem mondom, hogy nincs igazad. Talán tényleg lesz könnyebb. Talán valóban idővel megtanulom másképp látni mindezt. De most még... most még nem megy. A bűntudat valahogy... biztos talaj. Valami, amit érzek, és ami emlékeztet arra, hogy soha nem akarom ezt újra megtapasztalni. Igazából csak tanácstalan vagyok, mindig annyira könnyen elfogadtam dolgokat, annyi halált láttam már, annyi borzalmat... és ez nem ereszt. – Elakadok, mert tudom, hogy ez nem a legjobb válasz. Tudom, hogy talán haragudnia kellene rám, hogy nem hallgatok rá azonnal, de ő más. Mindig más.
Amikor azt mondja, hogy „mindketten csodálatosak vagytok,” valami elpattan bennem. Ahogy elmosolyodik, és arról beszél, hogy látott engem, látott minket, és nem látott gonoszságot, csak egy meg nem értett lényt, érzem, hogy a torkomban gombóc nő. Egy pillanatra lehunyom a szemem, hogy összeszedjem magam, majd lassan újra ránézek. A szavai nem tüntetik el a bűntudatot, de valahogy könnyebb elviselni a súlyát. Tudnom kell, hogy ő hisz bennem, hogy úgy lát engem, ahogy én nem tudom magamat látni.
Lassan nyúlok a keze után, és ujjaimat az övéi köré fonom.
– Nem is tudod, mennyit jelent ez nekem. – mondom halkan, a hangom rekedten. – Néha úgy érzem, mintha te értenél meg a legjobban, jobban, mint én magamat. És... talán igazad van. Talán idővel tényleg könnyebb lesz. Olyankor mindig könnyebb, ha te is velem vagy. – Egy pillanatra elhallgatok, majd kinyújtom a kezem, és finoman megsimítom az arcát. – Köszönöm Mara. Azért, hogy itt vagy, és azért, hogy támogatsz.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Titulus :
Katonai rendőr
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptySzer. 8 Jan. 2025 - 16:20

Utoljára talán akkor beszéltünk részletesebben arról, mi történt az első teliholdja alatt, amikor megtaláltam nála az ellopott gyógyszereket, és volt egy nehéz beszélgetésünk. Emlékszem még az érzésre, ami egyszerre volt megdöbbentő és szívszorító, és bár már akkor is próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem tehet róla, mert akkor még nem tudta kontrollálni a farkasát tudom, hogy ennek elfogadása nem megy ilyen könnyen. Nekem sem menne, tudom, hogy én is hasonlóan szenvednék mint ő, de talán még jobban is. Kettőnk közül úgy gondolom, ő az erősebb. Sokat kibírok én is, de Archie-nak nálam is sokkal többet kellett elviselnie, már csak a katonaság miatt is, hisz már maga a kiképzés sem egy rózsaszín habcsókos leányálom.

Tudtam, hogy rémálmai vannak, hiszen nem ez volt az első, hogy így ébredtünk. Az elsőnél nagyon megijedtem, mert Archie zihálása volt az első amit meghallottam, hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok, de hamar kiment az álom a szememből. Nem tudom, milyen gyakran jönnek elő, nem töltünk együtt minden éjszakát, de látom rajta, hogy ez mostani is nagyon megviseli őt. Meglep, hogy rajzolásba menekült, és így próbált könnyíteni magán, de különösebben nem adok neki hangot - inkább csak örülök, hogy talált egy olyan módot, ami segít kicsit rendezni a gondolatait.

Csendben hallgatom, mit jelentenek számára a rajzok, mit próbál meg megjeleníteni velük, és csak aprókat bólintok, ezzel jelezvén, értem őt, de nem akarom kizökkenteni. Sokszor nincs is szükség köztünk szavakra, így anélkül is tudja, hogy velem bármit megoszthat, hogy ennek most hangot adnék. -Ha már nem robbansz szét, akkor segít. Akkor ne hagyd abba, és akkor ez már önmagában egyfajta terápia. jegyzem meg csendesen, mikor érzem, kissé elbizonytalanodik, teljes jelenlétemmel igyekszem sugározni a támogatást felé. Tekintetem végigsiklik a karján, majd az ujján, végül megállapodik  azon az árnyékos alakon, ahová mutat.  Nem vagyok járatos műalkotások elemzésében, de nem is kell ahhoz, hogy érezzem rajta a feszült atmoszférát, amit már csak ez az egy oldal is megteremt.

Érzem magamon a tekintetét, így felemelem a fejem és ránézek, arcomra egy apró, bátorító mosoly kúszik, amibe hála is vegyül mikor úgy dönt, mesél a rajzokról. Szavaira csak bólintok - tudja, hogy nem ítélkezem, ezzel inkább saját belső bizonytalanságának ad hangot, de én itt vagyok, hogy erősítsem őt. Hagyok neki időt átgondolni, mit szeretne mondani, szemeim arcáról ismét a papírra siklanak, a ceruzavonásokat szemlélve. Az ember és a vad. Igen, tudom, mire gondol. Még annak ellenére is, hogy sikeresen végigvitte az első önálló átváltozását, és a néhány nappal ezelőtti teliholdat is végigcsináltuk együtt, még mindig nem tudja teljesen egy egészként tekinteni magát és a farkasát. Jó úton haladnak, mindkettőjükben érzem az együttműködési szándékot a másikkal, de ehhez még idő kell. Nem akarom azonban kizökkenteni, így csak némán figyelek, mit oszt még meg.

Lapoz, a következő rajznak pedig az előbbinél sokkal sötétebb hangulata van. Szinte én is ott érzem magam abban a táborban, ahol sötét van, a levegőben valami baljóslatú kering, ahogy pedig Archie beszélni kezd, érzem, ahogyan a karom libabőrös lesz. Tekintetemet újra ráemelem, ahogyan arról a férfiról beszél, aki megharapta őt. Ilyen részletességgel még sosem mesélt, én pedig szinte levegőt venni is elfelejtek. Egészen eddig azt sem tudtam, ennyi információval rendelkezik arról a vérfarkasról, de az is igaz, nem kérdeztem. Számomra kevésbé volt lényeges, mert én inkább Archie-val akartam foglalkozni és azzal, hogy annak az estének a következményeit fel tudja dolgozni.

Eltűnődöm, talán jobban kellett volna-e ezekről kérdeznem őt. Hogy az, ha többet beszélünk a történtekről, a harapás illetve az első telihold éjszakájáról, akkor vajon kevésbé gyötörnék-e Archie-t a rémálmok. Őszintén nem tudom, annak viszont örülök, hogy most ilyen nyíltan mesél róluk. Még annak ellenére is, hogy valahol az éjszaka közepén vagyunk. Az is megkönnyebbüléssel tölt el, hogy a fickót elkapták, hogy mi lett a sorsa, azt csak sejtem, de talán jobb, ha nem tudom pontosan. Nem ez számít.

Még sosem tapasztaltam ilyet, mégis, átérzem a fájdalmát, amikor a társairól beszél. Talán ez egy olyan bűntudat, ami sosem fog elmúlni, hiszen a társai, talán a barátai voltak, nem mellesleg pedig ártatlanok, akik rosszkor voltak rossz helyen. Nincs az a szó vagy tett, amivel ezt el lehetne tüntetni, fényesre mosni az emlékeket, és az se biztos, hogy amit mondani készülök, egyáltalán könnyebbé teszi, de úgy érzem, meg kell próbálnom. -Tudod mit bizonyít az, hogy nem tudsz könnyen túllépni a történteken? - éppen csak egy lélegzetvételnyi szünetet tartok, nincs ideje reagálni. -Azt, hogy nem vagy olyan rossz ember, mint amilyennek tartod magad. Valóban borzalmas mindaz ami történt, de nem lehet téged valójában hibáztatni. A farkasod először tapasztalta meg a szabadság ízét, ösztönlényként reagált az emberek közelségére, és támadott. Emiatt sem te, sem ő nem hibás valójában. - tekintetem az övét keresi, hangomban nyugodt határozottság van, ahogyan pillantásom is megértést sugall felé.

-Idővel könnyebb lesz. Nem akarlak áltatni azzal, hogy el fogod majd felejteni, hogy szimplán túllépsz rajta, de már nem lebeg majd feletted ennyire súlyos teherként. Beszélj róla, próbáld meg más köntösbe helyezni a szituációt, vagy ha az segít, rajzolj. De ne engedd, hogy a bűntudat felemésszen. - ismét tartok egy kis szünetet, lepillantok a jegyzetfüzetére, majd óvatosan ahhoz az oldalhoz lapozok, ahol a farkast ábrázolta, mutatóujjammal pedig rábökök de figyelve, ne maszatoljam el a grafitot, másik kezemet pedig kinyújtott tenyérrel a mellkasára fektetem. -Ő te vagy, te pedig ő. Együtt alkottok egy egészet. És nem csak elfogultságból mondom, de mindketten csodálatosak vagytok. - elmosolyodom, ahogyan felidézem azt a pillanatot, amikor a fenséges, sötétszínű farkas először állt előttem, és ahogyan ujjaim a bundájába túrtak. -Láttam a farkasod tekintetét. Nem rossz, nem gonosz. Csak egy még meg nem értett jószág, akinek útmutatásra van szüksége. Ezt pedig tőlem, tőlünk megkaphatja. Mindketten megkaphatjátok.

Mara & Archie

Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyKedd 7 Jan. 2025 - 15:20

When you cease to dream
you cease to live
Ahogy Mara megfogja a kezem és rám mosolyog, látom a szemeiben azt a mély gondoskodást, amit sosem kértem, mégis mindennél jobban értékelek. Nem mond ki mindent, de érezni az érintései mögött megbúvó aggodalmat. Egyetlen pillanatra sem érzi szükségesnek, hogy siettessen vagy többet kérjen, mint amit adni tudok, és ez valahol egyszerre megnyugtató és szívszorító.
Odakint hagyom, hogy néhány percig az esti levegő kitisztítsa a gondolataimat. Túl sok minden kavarog bennem: a rajzaim, a rémálmok, a múlt, amit még mindig cipelek, és ő. Mara, aki valahogy mindig megtalálja az utat hozzám, akkor is, ha én magam el akarok rejtőzni előle.
Amikor végül kijön utánam, érzem, hogy figyel. Nem sürget, nem kérdez, csak ott van. Ez az a jelenlét, ami egyszerre édes teher és menedék. A pohár rejtegetésére tett megjegyzésére csak egy halvány mosoly a válaszom. Tudom, hogy nem hiszi el, hogy ez az egész csak a pohárról szólna, de nem firtatja.
Ahogy Mara megkérdezi, mesélnék-e a rajzokról, érzem, hogy a mellkasomban összeszorul valami. Tudom, hogy nem sürget, nem akar semmit rám erőltetni, de a törődése – az a csendes, minden részletre kiterjedő figyelem – elől nem lehet elbújni. Egy pillanatra elnézek mellette, talán csak hogy rendezzem a gondolataimat. A kezem közben a pulton nyugszik, ujjaim nesztelen ritmust dobolnak, mintha ezzel próbálnám kitölteni a szünetet, amit megengedek magamnak.
– Bárcsak művészet lenne... – szólalok meg végül halkan, kissé tétován. A tekintetem a füzetre siklik, majd vissza rá. – Inkább csak… emlékek. Részletek, amik megmaradtak, és amiket nem akarok elfelejteni. Vagy talán szeretnék, de nem tudok. – A szavak közben az ajkaim szélére kúszik egy halvány, fanyar mosoly. – Az első telihold... azok az érzések. Az illatok, a hangok. Olyan dolgok, amik normális körülmények között jelentéktelenek lennének, de akkor… akkor olyan élesek voltak, mintha beleégtek volna az elmémbe.
Ahogy mellém lép, látom, hogy belenéz a füzetbe. Nem ér hozzá, nem lapoz bele, csak vár türelmesen, tiszteletben tartva, hogy magamtól osszam meg vele, amit szeretnék. Amikor a ceruzás satírozás terápiás hatásáról beszél, akaratlanul is elnevetem magam. A hangom rekedtesen csúszik ki a torkomon, de van benne valami őszinte.
– Azt hiszem, ezt a terápia részt még gyakorolnom kellene. – jegyzem meg kissé szarkasztikusan, miközben az ujjbegyeim a ceruzát érintik.
– Nem tudom, mennyire segít. Talán csak azért csinálom, hogy ne robbanjak szét. – Egy pillanatra elhallgatok, ahogy újra a rajzokra nézek. – Ezek... inkább azoknak a pillanatoknak a darabjai, amikor először szembesültem azzal, hogy már nem vagyok ugyanaz az ember. Hogy az életem darabjaira hullott. És persze... – az ajkam sarkában keserű mosoly bujkál – ...a farkas képe és az érzése is előkerül néha. Vérszomj.
Az egyik rajzra mutatok – valami torz, árnyékos alak, ami egyszerre emlékeztet egy farkasra és valami megmagyarázhatatlan rémképre –, majd felnézek Marára. Látom, hogy a szemeiben nincs ítélkezés, csak őszinte kíváncsiság és törődés.
Ahogy meglátom, hogy Mara közelebb hajol, szinte alig észrevehetően, a lábfeje hozzáér az enyémhez. Ez az apró érintés valahogy többet mond annál, mint amit bármilyen szavak kifejezhetnének. Nem zavaró, nem erőltetett – inkább olyan, mintha biztosítana arról, hogy itt van, és marad. Mintha azt mondaná, hogy nem számít, mi lapul ezekben a rajzokban, ő érteni akarja. Engem akar érteni. Egy pillanatig csak figyelem őt. A tekintete a füzetre siklik, de nem kutatón, nem kíváncsiskodva, hanem tisztelettel. Mintha ő is tudná, hogy ezek a vonalak nem csak egyszerű firkák, hanem valami sokkal mélyebb dolgok lenyomatai. Olyasmiké, amikről beszélni sosem volt könnyű számomra.
– Mesélek. – mondom végül halkan, a hangom mélyebb, mint általában. Van benne valami bizonytalan remegés, de az is ott van, hogy ezt most meg akarom próbálni. Miatta. – De ne várj túl sokat tőlem, oké? Nem vagyok se festő, se filozófus. Csak próbáltam valahogy kiadni magamból azt, amit nem tudtam máshogy.
Lassan kinyitom a füzetet, az ujjaim végigsiklanak a papír sarkain, ahogy az egyik első rajzhoz lapozok. A farkas rajza, amit korábban említettem. A vonalak sötétek, szinte haragosak, de van valami fájdalmas emberi a szemekben.
– Ez például... az, aki vagyok. Vagy talán az, akivé váltam. A farkasom. Néha olyan, mintha nem lenne helyem sem itt, sem ott. – mutatok váltakozva magamra és a rajzra. – Néha nem tudom, hogy a farkas küzd ellenem, vagy én ellene. De azt hiszem, ez mindketten vagyunk. Az ember és a vad.
Felnézek rá, hogy lássam a reakcióját. Az arcán nem látok ítélkezést, csak csendes figyelmet, de hát erről a kételyekről már beszéltünk is. Ez bátorságot ad, hogy lapozzak egyet.
– Ez az tábor… ez az álmaimból jött. Folyton sötét, és mindig eltévedek benne. Ott van az az alak is – mutatok az elmosódott sziluettre –, de nem tudom, ki vagy mi az. Talán a múltam. Talán valami, ami elől futok, vagy ami rám vár. Vagy aki majdnem megölt.
Az ujjaim egy pillanatra megállnak a lap szélén, a hangom elhalkul, mintha a gondolatok túlságosan is valóságossá válnának. De mielőtt túl sokáig elidőznék a csendben, ismét Mara felé nézek.
– Tudom, hogy sötétek. Talán ijesztőek is. De ezek… ezek segítenek. Amikor nem találom a szavakat, ezek beszélnek helyettem.
Az utolsó mondatot halkabban mondom, mintha nem is lennék biztos benne, hogy kimondjam-e. De a lábfeje továbbra is enyémhez ér, a szemeiben ott van az a csendes bizonyosság, hogy nem kell félnem tőle.
– A fickót elkapták aztán. Kanadából disszidált katona, aki beállt a terrorcsoportba amit likvidálnunk kellett volna. Ha nem jön az erősítés, akkor én is ott maradok. – teszem hozzá végül, a tekintetem lassan visszatér a rajzokra, de a pillantásom még mindig az övében időzik, mert szükségem van arra a megerősítésre, hogy ő itt van. És marad. - De azt hiszem nem is ez a legnagyobb kétségem, hanem az, amit akkor tettem. A társaimmal. Nem tudom elfelejteni az arcukat, ami ilyenkor az álmokban kirajzolódik.  A rémület, a rettegésük és az elégedettség, amit mindez kiváltott. Tudom, ez nem hozza őket vissza, de nem múlik.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Titulus :
Katonai rendőr
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyKedd 7 Jan. 2025 - 14:33

Van bennem egy félelem, hogy sok vagyok. Hogy Archie számára egyszer csak túl fojtogató lesz az, hogy itt vagyok, hogy túlságosan aggódom, túlzottan ráakaszkodom, a jelenlétemet, a szavaimat és mozdulataimat talán egyszer csak megelégeli. Azt hiszem, képtelen lennék ezt elviselni, mert zsigeri szinten érzem azt, hogy összetartozunk, hogy akkor billen a helyére a világ rendje, ha együtt vagyunk, mégis, ez a gondolat rendszeresen beférkőzik a gondolataim közé. Most is emiatt igyekszem visszafogni, hogy ne én menjek a vízért, vagy ne akarjam mindenáron kiszedni belőle az álmai részleteit és a gondolatait, kérve, hogy csak azért is meséljen róluk. Ez nehéz neki, és ezt tiszteletben is tartom, de a személyiségemből ösztönösen fakadó gondoskodási szándékra néha erőszakkal kell pórázt csatolnom.

-Miattam ne aggódj, jól vagyok. - mosolygok rá, még egyszer megszorítva a kezét, mielőtt felállna, hogy kimenjen a szobából, mit tekintetemmel végig követek. Az ajtó való kilépés előtti szavai meglepnek, de ugyanakkor jól is esnek. -Nem fog. - jelentem ki határozottan, de nem hangosan, őszinte ígéretként, amit tudom, hogy nem fogok megszegni - nem is lennék rá képes. Én itt leszek egészen addig, míg ő nem kéri, hogy menjek el, hogy nincs rám szüksége. 

Hagyok neki időt odakint, azonban végül győz a kíváncsiságom (melybe azért cseppnyi aggodalom is vegyült), így utánamegyek. Csak elmosolyodom a válaszán a bujkáló pohárról, majd figyelmemet ezután a vázlatfüzete köti le, amibe viszont engedély nélkül nem fogok belelesni. Tudom, hogy ez sokaknak olyan bensőséges, mint egy napló, én pedig tiszteletben tartom ezt. Némán várom, hogy átgondolja, nem siettetem a válaszadással, mindössze megtámaszkodom a szék háttámláján, úgy nézek rá.

Mikor engedélyt kapok, mellé sétálok, és magam elé húzom a füzetét. -Az ilyeneknek nem is az a lényege, hogy te legyél a legújabb Picasso. Már az is tud könnyíteni az ember lelkén, ha csak marokra fog öt ceruzát, és satíroz. Terápiás hatása van, kutatások is bizonyítják. - stressz csökkentésére tényleg kítűnő az ilyen, bár gyaníthatóan sok valódi művésznek vérezne a szíve, ha azt látnák, valaki ezt műveli a ceruzával és a papírral. Archie rajzai viszont nem puszta irkafirkák, nem is teljesen csak rajzok, bár kétségkívül sötét és baljós kisugárzást árasztanak. Felpillantok rá, lábfejem anélkül ér az övéhez, hogy az feltűnne. A testem már ösztönösen keresi azt a minimális lehetőséget is, hogy hozzáérjek. -Mesélsz róluk? 
Mara & Archie

Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyHétf. 6 Jan. 2025 - 18:09

When you cease to dream
you cease to live
Mara érintése mindig valamiféle biztonságot hoz magával, mintha ezzel emlékeztetne rá, hogy nem kell mindent egyedül viselnem. Amikor keze az enyémre siklik, ösztönösen viszonozom a szorítást, bár belül még mindig kavargok az emlékektől, amiket épp felidéztem. Nem mondhatnám, hogy ezek az éjszakák könnyebbé váltak az elmúlt időszakban, de az, hogy ő itt van mellettem, valahogy csillapítja az egészet.
Ahogy játékos rosszallással rákérdez arra, amit korábban mondott, egy halvány mosoly kúszik az arcomra, bár a fáradtságot nem tudom teljesen elrejteni.
– Tudom, tudom. – felelem halkan, vállamat kicsit felhúzva, mintha mentegetőznék. – De... néha olyan, mintha mindez az én harcom lenne. Nem akarom, hogy a te álmaid is emiatt legyenek nyugtalanok.
Amikor felállok, és vizet hozok, érzem magamon a tekintetét. Tudom, hogy aggódik értem, de nem akarom még jobban megterhelni, így próbálom gyorsan elintézni. Mikor azonban megtorpanok, mert valami mégis kicsúszik belőlem, ami talán túl sok, érzem, hogy ott van mögöttem a csendjében is. A válaszára, hogy ő mindig itt lesz nekem, csak egy mély levegőt veszek, és suttogva felelek.
– Remélem, hogy ez sosem változik.
A konyhában a vízzel és a jegyzetfüzettel vagyok elfoglalva, mikor megjelenik mögöttem. Mara megjegyzésére, hogy eltévedtem, kicsit féloldalasan elmosolyodom, bár az arcomon talán látszik, hogy még mindig nem tudtam teljesen elengedni a gondolataimat.
– Elbújt a pohár előlem. – válaszolok halkan, miközben a poharat leteszem a pult szélére.
– Csak... muszáj volt kirajzolnom magamból valamit.
Ahogy közelebb lép, látom, hogy tekintete egy pillanatra megáll a füzetnél, majd kérdésére, hogy megnézheti-e, elhallgatok egy rövid időre. Nem azért, mert nem bízom benne, hanem mert a rajzaim és vázlataim valahogy mindig nagyon személyesek voltak, túl közel a valódi gondolataimhoz. De Mara más. Ő már így is többet tud rólam, mint bárki más.
Végül bólintok, és egy rövid mosolyt eresztek meg felé.
– Persze, megnézheted. Csak... ne várj túl sokat. Nem vagyok művész. – A szavaim kissé önkritikusak, de van bennük valami feszengő őszinteség is. Ahogy mellém lép, hogy a füzetbe nézzen, érzem, hogy a gyomrom kicsit összerándul, de próbálom nyugodtan viselni, miközben ő megismeri azt a részemet is, amit eddig talán elrejtettem.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Titulus :
Katonai rendőr
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyHétf. 6 Jan. 2025 - 17:29

Az első reakcióm ösztönösen az, hogy fizikai kontaktot keresek Archie-val, mert azt már tapasztaltam, hogy ez neki is fontos, és jót szokott tenni ilyen helyzetekben. Kissé aggódva, elszoruló szívvel hallgatom, hogy már megint az első teliholdas éjszakájának emléke kísérti álmaiban, mint az már számos alkalommal előfordult. Nagyon szeretnék segíteni rajta, egy varázsütéssel megszüntetni ezeket a rémképeket, de sajnos erre nincs mód. Annyit tudok tenni, hogy itt vagyok, támogatom és meghallgatom őt. Kezem az övére siklik, és megszorítom, ahogyan a keserű emlékeket idézi fel. Nem tudom mit mondhatnék, ami segíthet, így csak csendben maradok, jelenlétemmel próbálva erősíteni őt.

-Mit is mondtam arról, hogy nem kell egyedül megbirkóznod ezekkel? -nem komoly számonkérés, inkább játékos rosszalló a hangnemem, amivel lereagálom a "nem akartalak felébreszteni" mondatát. Pontosan tudja, hogy számomra ez nem okoz problémát, de azzal is tisztában vagyok, hogy azért mondja, mert nem akar ilyenekkel terhelni, holott nekem ez egyáltalán nem az, de ez még egy olyan terület, ahol kicsit Nyitom a számat, hogy felajánljam, hozok neki én vizet, de aztán becsukom, és csak bólintok egyet. Természetesen eszemben sincs aludni - valószínűleg képtelen is lennék, míg nem jön vissza, így tekintetemmel csak követem, ahogyan kifelé megy. A takaróba kell markolnom és számat is kissé összepréselni, hogy ne tegyek vagy mondjak semmit amikor megtorpan - nem akarok túl sok lenni, túlaggódós, szavai viszont aztán mosolygásra késztetnek. -Akkor szerencséd van, mert én mindig itt leszek neked, hogy a földön tartsalak. - és ezt komolyan is gondolom. Szinte napról napra mélyül a köztünk lévő kötelék, amit már a farkasaink is megerősítettek az elmúlt két alkalommal, mikor találkoztak.

Aztán végül kimegy, így visszamászok az én oldalamra, a telefont a kezembe veszem, és picit görgetem a közösségi médiát illetve válaszolok azokra az üzenetekre, amikor azután érkeztek, hogy Archie-hoz jöttem - amikor vele vagyok, nem szoktam nyomkodni, mert szeretek minőségi időt tölteni vele, amibe a telefonozás nem fér bele -, de már a sokadik cuki kutyás és kacagó babás videót is megnézem, Archie pedig még sehol. Fülelek, de nem tudom hova tenni a hangokat, így leteszem az éjjeliszekrényre a mobilt, majd utána megyek. Az első amit kiszúrok az a jegyzetfüzete és a kitolt szék, de tekintetem őt keresi, és meg is látom a konyhában, kezében a vizespohárral. -Kijöttem megnézni, hátha eltévedtél. - viccelődök, de aztán a mosolyom kissé lehervad, ahogyan felé indulok, de tekintetemet elkapja a füzet és a rajz egy része, de nem lépek oda, inkább Archie-ra nézek, aki valószínűleg ezzel foglalatoskodott, azért maradt kint ennyi ideig. -Megnézhetem? - nem akarok kérdezés nélkül belelapozni, tiszteletben tartom a magánszféráját ha úgy dönt, ezt inkább megtartaná magának.
Mara & Archie

Tamara Mason
Tamara Mason
Elõtörténet :
Titulus :
Ápolónő
Kapcsolatban :
Karakter idézet :
Play by :
Jennifer Lawrence
༄ ༄ ༄ :
༄ ༄ ༄
༄ ༄ ༄
Moodboard

User :

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie EmptyVas. 5 Jan. 2025 - 20:48

When you cease to dream
you cease to live
Az első teliholdas átváltozásom rémei nem eresztettek. Az ágy szélére ültem, a fejemet a kezembe temetve. Az árnyak még mindig ott voltak, a sötétség minden egyes lélegzetvételemmel szorosabbra fonódott körülöttem.
Nem figyeltem hogy Mara felébredt, de amikor meghallottam a hangját, majd megéreztem a kezét a hátamon, egy pillanatra megdermedtem. Hangja aggódó volt, ezt szerettem volna a leginkább elkerülni. De már nem volt mit tenni, hiszen legalább annyira érzékeli minden rezdülésem, mint én őt. Sóhajtottam, és kicsit elfordítottam a fejem. Mara kihámozta magát a takaróból, majd mellém ült. Az ágy megmozdult alattunk, és ahogy közelebb hajolt, egy puszit nyomott a vállamra. Egy pillanatra úgy éreztem, hogy a rémálmok sötétsége kissé visszahúzódik. A jelenléte mindig is ilyen volt számomra; a viharfelhők közepén ő volt a szélcsend.
Bólintottam, de nem tudtam azonnal megszólalni. A szavai gyengédek voltak, de a tekintetében ott bujkált egy vizsgálódó pillantás. Tudtam, mit keresett. Éreztem a félelmét, azt a rejtett aggodalmat, hogy talán visszacsúszom abba az állapotba, amit annyira nehezen hagytam magam mögött. Tudtam, hogy ez nem a bizalom hiánya volt, hanem a féltés. És ezért nem nehezteltem rá.
- Igen... - mondtam végül halkan, miközben végre ránéztem. - Megint az első telihold... az éjszaka, amikor mindenkit elvesztettem és kudarcot vallottam. Nem tudom, miért most jön elő újra ilyen erősen, de nem tudom elengedni.
Mara nem faggatott. Csak csendben figyelt, ahogy beszéltem. Láttam rajta, hogy gondol valamire, de nem próbált szavakba önteni semmit. Csak ott volt mellettem, mint mindig. A jelenléte megnyugtatott, még ha nem is szüntette meg a bűntudatot és a fájdalmat. Nem tudtam, hogy ez valaha elmúlik-e. De azt tudtam, hogy ha valaki képes lenne segíteni rajtam, az ő.
- Nem akartalak felébreszteni. – tettem hozzá végül. - Aludj vissza, én iszok egy pohár vizet és jövök.
Ahogy felálltam az ágyról, a sötétség még mindig ott volt a perifériámon, mintha árnyak nyújtózkodnának felém. Az ágy mellett megállva a földet bámultam, próbáltam összeszedni magam. A víz gondolata segített valamennyit: egy egyszerű mozdulat, ami talán kizökkenthet az emlékek szorításából. De valami még hiányzott, valami, ami visszahúz a jelenbe.
Mielőtt elindultam volna a konyhába, visszafordultam, és halkan megszólaltam:
– Tudod, néha úgy érzem, te vagy az egyetlen, ami a földön tart, amikor a múlt próbál magával rántani.
Tekintetemmel a vonásait fürkésztem. Ez elég volt ahhoz, hogy érezzem, nem vagyok egyedül a harcban, még akkor sem, ha a rémálmaimat senki más nem láthatja.
Ahogy a konyhába értem, a nappali közepén megtorpantam. A jegyzetfüzetem az asztalon hevert, mellette a ceruzám. Az ötlet hirtelen jött, de nem tudtam elengedni: talán, ha megpróbálnám leírni, ami bennem van, könnyebb lenne.
Felvettem a füzetet, leültem az asztalhoz, és ceruzát ragadtam. Először csak vonalak és formák születtek, árnyak, amik kavarogtak a fejemben. Ahogy haladtam, lassan alakot öltöttek az érzéseim: az osztag, az éjszaka, a vér. Az írás, vagy talán inkább a rajzolás közben úgy éreztem, mintha levegőhöz jutnék, mintha egy szeletnyi terhet sikerült volna letennem.
Amikor végeztem, letettem a ceruzát, és töltöttem egy pohár vizet. A jegyzetfüzetet visszatettem az asztalra. Még mindig éreztem a bűntudatot, de most nem volt olyan fullasztó. A rémálom képei most már a papírra kerültek, nem csak az elmémben kavarogtak.
Mara & Archie

I'm okay.
Archibald Collins
Archibald Collins
Elõtörténet :
Titulus :
Katonai rendőr
Karakter idézet :
Play by :
Aaron Taylor-Johnson
༄ ༄ ༄ :
User :
Kaynemar

TémanyitásWhen you cease to dream you cease to live - Mara & Archie Empty

Ajánlott tartalom

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Similar topics

-
» Te itt? - Mara & Archie